Măsuri excepţionale pentru a preveni răspândirea COVID-19 în România

25 mart. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 427

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Marți spre miercuri noaptea a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, Ordonanța Militară nr. 3 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

„Ordonanța prevede extinderea restricțiilor de circulație a persoanelor și între orele 6,00-22,00, cu unele excepții. Totodată, ordonanța militară mai prevede că persoanele care au vârsta de peste 65 de ani vor putea părăsi locuințele doar între orele 11 și 13, de asemenea, cu excepții”, notează Agerpres, care publică integral conținutul ordonanței.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

„Compania națională de transport aerian Tarom a anunțat că începând de miercuri, de la ora 12.00, suspendă operarea pe cursele interne pentru următoarele 14 zile, iar de joi va suspenda operarea în Franța și Germania, pentru cel puțin 14 zile. Zborurile către Franța și Germania sunt suspendate în conformitate cu prevederile Ordonanței militare nr. 3”, mai notează azi News.ro.

„Suceava devine cel mai mare focar de coronavirus din România. Nelu Tătaru: Peste 170 de medici și pacienți sunt infectați”, titrează azi Digi24.

„Avem peste 170 de cazuri de coronavirus în Suceava și în localitățile din jur. Din totalul de 233 de medici de la Spitalul Județean Suceava, sunt contaminați 34 medici de la UPU și 49 de asistenți și cadre auxiliare. Sunt asimptomatici sau au simptome ușoare. Spitalul este închis. Mai sunt 124 de pacienți, care, în funcție de rezultatele la testare, dacă vor fi pozitivi, vor fi transferați la Infecțioase, care e pavilionar, în alte clădiri diferite. Cei cu rezultat negativ vor sta în izolare la domiciliu. Spitalul Suceava intră în dezinfecție totală, UPU care a fost dezinfectată își va relua activitatea în 48 de ore dar doar pentru a identifica, a dirija pacienții spre alte spitale. din Rădăuți și Fălticeni pentru patologie ușoară, iar pentru patologii severe la Iași”, a arătat secretarul de stat Nelu Tătaru, notează Digi24.

Presa mai vine azi cu un anunț important care îi privește pe toți cei care au rate la bănci. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat, la Digi24, că în ședința de Guvern de joi va fi adoptată o ordonanță de urgență care va permite companiilor și persoanelor fizice care au de suferit, financiar, din cauza coronavirusului, să primească o amânare a plății ratelor la bănci.

„Este o decizie a Asociației Europene a Băncilor. Este un prim pas, dar care era important pentru a veni cu o soluție pentru tot sistemul bancar, pentru toți clienții”, a spus ministrul Cîțu la Digi24, scrie News.ro.

„Întrebat dacă este vorba despre o amânare pentru o perioadă «mai aproape de 3 luni sau mai aproape de 6 luni», Cîțu a răspuns: «Mai aproape de 6 luni».(…) El a spus că este vorba atât despre persoane fizice, cât și despre persoane juridice și că nu există condiționalități sau de documente justificative pentru a obține amânarea plății ratelor”, mai relatează News.ro.

 „Europarlamentarul Rareș Bogdan a anunțat că a vorbit cu ministrul de Finanțe despre cei care din motive obiective nu pot depune la termen declarațiile fiscale. Iar vestea este extraordinară, nimeni nu va fi sancționat, nu vor exista penalități”, scrie azi Evenimentul Zilei.

„Pentru a veni în sprijinul companiilor, Guvernul a anunțat deja că nu li se întâmplă nimic celor care astăzi nu pot depune declarația. Nu vor primi nici penalități și nu vor fi soldurile lor purtătoare de dobânzi. Nici nu vor fi sancționați în vreun fel. Este o situație complicată și extrem de dificilă și doar într-un parteneriat Stat-Privați-Bănci-Clienți vom putea trece peste această încercare majoră. Este un apel la solidaritate și cei care pot plăti, să o facă! De asemenea, se analizează diverse alte forme de ajutor pentru companii. Despre ele va vorbi mâine și vineri ministrul Finanțelor și premierul României”, a mai arătat Rareș Bogdan, scrie Evenimentul Zilei.

Presa străină relatează azi că Prințul Charles (71 de ani), fiul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii și moștenitor al tronului Regatului Unit și un mare prieten al României, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus și se află în izolare, în Scoția.

„Prințul de Wales a fost testat pozitiv pentru coronavirus. El manifestă simptome ușoare, dar starea generală de sănătate este una bună și a lucrat de acasă în ultimele zile, ca de obicei. Ducesa de Cornwall a fost, de asemenea, testată, dar nu are virusul. În conformitate cu sfaturile guvernamentale și medicale, prințul și ducesa Camilla s-au izolat acasă, în Scoția. Testele au fost efectuate în Aberdeenshire, unde au fost îndeplinite criteriile cerute pentru testare. Deocamdată e greu de spus de unde s-ar fi putut infecta prințul, având în vedere numărul mare de activități oficiale pe care le-a îndeplinit în ultimele săptămâni”, se arată într-un comunicat transmis de Casa de Clarence, notează CNN, citat de Adevărul.

 

Seară frumoasă!

Pachet: Principiile procedurei judiciare
Măsuri excepționale pentru a preveni răspândirea COVID-19 în România was last modified: martie 25th, 2020 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter