Mai multe localităţi din vecinătatea Bucureştiului au intrat în carantină

23 nov. 2020
Vizualizari: 405

Un reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) anunță că, la începutul anului 2021, Europa se va confrunta cu un al treilea val al pandemiei de coronavirus. Pentru că statele europene nu și-au construit infrastructura necesară în criza sanitară, riscă acum să repete aceleași greșeli, este de părere reprezentatul OMS.

„Nu au construit infrastructura necesară în lunile de vară, după ce au adus primul val sub control. Acum avem al doilea val. Dacă nu vor construi infrastructura necesară, vom avea un al treilea val la începutul anului viitor”, a avertizat David Nabarro, reprezentantul OMS, potrivit Politico, citat de Adevărul.

„OMS laudă însă țările din Asia pentru că au menținut restricțiile, printre modele considerate de succes numărându-se Coreea de Sud, unde numărul infectărilor a rămas scăzut datorită mobilizării cetățenilor care respectă toate regulile, izolându-se de la primele semne ale bolii”, mai notează Adevărul.

Nu putem să nu ne oprim și asupra unei mesaj al Suveranului Pontif adresat tinerilor care au dat viață, la Assisi,  evenimentului intitulat „The Economy of Francesco”: „Actualul sistem mondial este nesustenabil, este nevoie urgentă de o nouă narațiune economică”.

„Știți că este nevoie urgentă de o narațiune economică diferită, este urgent să luăm la cunoștință în mod responsabil faptul că „actualul sistem mondial este nesustenabil din diferite puncte de vedere” și afectează pământul nostru, atât de grav maltratat și afectat, și împreună cu el pe cei mai săraci și pe cei mai excluși”, a adăugat Papa Francisc, scrie Evenimentul Zilei, care citează RAI News.

„Gravitatea situației actuale, pe care pandemia de COVID-19 a evidențiat-o și mai mult, necesită o conștientizare responsabilă a tuturor actorilor sociali, a noastră a tuturor, printre care voi aveți un rol primordial: consecințele acțiunilor și deciziilor noastre vă vor afecta personal, prin urmare nu poți rămâne în afara locurilor în care este generat, nu spun viitorul vostru, ci prezentul vostru. Nu puteți rămâne în afara locului în care sunt generate prezentul și viitorul. Fie sunteți implicați, fie istoria va merge mai departe, fără să vă ia în considerare”, a concluzionat Papa Francisc, mai notează Evenimentul Zilei.

După incendiul de la spitalul din Piatra Neamț, un nou incendiu a izbucnit, duminică, într-o toaletă de la Spitalul CFR din Cluj-Napoca, din cauza unui scurtcircuit, trei pacienți fiind evacuați.

„În jurul orei 7:00, ISU Cluj a fost alertat pentru a interveni la un incendiu cauzat de un scurtcircuit la un corp de iluminat dintr-o baie de la etajul 1, la Spitalul CFR din Cluj-Napoca; au fost 3 persoane evacuate”, a transmis ISU Cluj, scrie Știrile Transilvaniei.

„Incendiul a fost stins și nu a fost necesară evacuarea altor pacienți. Potrivit ISU Cluj, toaleta deservea mai multe saloane, fiind cu intrare de pe hol. Pe secția respectivă erau 11 pacienți și personal medical”, mai notează Știrile Transilvaniei.

Și tot Știrile Transilvaniei scrie despre un nou tratament pentru cancer, care ar putea veni de la Cluj.

„O echipă de tineri cercetătorii ai Universității ”Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca au dezvoltat un nanosistem cu potențial dual în tratamentul cancerului. Cercetătorii lucrează în cadrul Centrului de Nanobiofotonică și Microspectroscopie Laser (CNML) al Institutului de Cercetări Interdisciplinare în BioNanoȘtiințe (ICI-BNS), unitate de excelență a Institutului STAR UBB. Cercetarea lor despre un nou nanosistem hibrid cu proprietăți opto-termo-plasmonice deosebite și potențial dual în tratamentul cancerului, bazat pe nanobipiramide de aur încărcate cu molecule de indocianină verde, a fost publicată în revista Colloids and Surfaces B: Biointerfaces, notează Știrile Transilvaniei.

Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, șase localități de lângă București au intrat în carantină.

„Cele șase localități de lângă București care intră în carantină de astăzi sunt Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești-Leordeni, conform ordinului semnat de șeful DSU, Raed Arafat. (…) Decizia vine după ce și localitățile Chiajna și Bragadiru, din apropierea Capitalei, au intrat în carantină pentru 14 zile începând de aseară (n.n vineri), de la ora 22:00”, notează Libertatea.

Același ziar, Libertatea, consemnează și o declarație a Prefectului Capitalei, în legătură cu situația epidemiologică din Capitală.

„Bucureștiul a atins duminică, 22 noiembrie, o incidență cumulată a infectărilor cu noul tip de coronavirus pe ultimele două săptămâni de 6,13 la mia de locuitori, însă prefectul Traian Berbeceanu a declarat, într-o intervenție la Europa FM, că autoritățile nu iau în calcul carantinarea Capitalei”, scrie Libertatea.

„Nu avem în vedere convocarea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență! Considerăm că măsurile în vigoare în acest moment sunt suficiente. Dacă le respectăm cu strictețe, vom putea preveni răspândirea coronavirusului”, a declarat Traian Berbeceanu, Prefectul Capitalei, la Europa FM, mai notează Libertatea.

În finalul Revistei, vă anunțăm că a început a 30-a ediție a Festivalului Național de Teatru, care are loc online, în acest an, în perioada 22-29 noiembrie.

„Spectacolele, documentarele și dezbaterile pot fi vizionate gratuit și de acasă, online, la radio sau TV. Printre spectacolele care vor fi difuzate pe fnt.ro este și «Furtuna», de la Teatrul Național din București, cu Ion Caramitru în rolul Prospero, într-o montare captivantă, cu ritmuri frenetice, umor și emoție. (…) Peste 50 de evenimente culturale unice – spectacole, colocvii, dialoguri, documentare despre creația unor spectacole pot fi urmărite pe site-ul fnt.ro până pe 29 noiembrie”, notează România Liberă.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Seară frumoasă!

Mai multe localități din vecinătatea Bucureștiului au intrat în carantină was last modified: noiembrie 23rd, 2020 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: