Liberalii fac încă un pas spre anticipate

27 feb. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 212

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ziua de ieri ne-a adus nu numai numirea unui nou premier, în persoana fostului Ministru de Finanțe, Florin Cîțu, dar și confirmarea primului caz de infectare cu coronavirus a unui cetățean din România. Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, că l-a desemnat pe Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru.

„Noi nu ne dorim să blocăm România. Noi ne dorim să mergem mai departe și să rezolvăm problemele țării, să rezolvăm problemele românilor. Așadar, după consultări, acum, am decis deja să fac o desemnare pentru a mișca lucrurile în așa fel încât să nu ne blocăm politic. Așadar, astăzi am decis să desemnez pentru poziția de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Cîțu, actualmente ministru al Finanțelor Publice, care se va prezenta, sper, într-un timp scurt, în fața Parlamentului, cu o echipă guvernamentală și un program de guvernare”, a arătat Președintele, într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni, relatează Agerpres.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

„Guvernul Orban a venit cu o agendă reformatoare, a reușit în timp record să vină cu un buget pentru 2020 și s-a apucat de lucruri importante, printre care a dorit să schimbe legislația privind alegerea Primarului și a Consiliului local, pentru a veni mai aproape de cetățean. Acest lucru nu a fost dorit de PSD, care s-a opus vehement reformelor promovate de Guvernul Orban. A reușit PSD, la momentul respectiv, să adune o majoritate care a trecut o moțiune de cenzură prin Parlament”, a spus Președintele, mai arată Agerpres.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că este exclus ca social-democrații să voteze pentru premierul desemnat, Florin Cîțu, în Parlament.

„Aș fi preferat ca domnul Cîțu să iasă să ne spună cum a împrumutat 10 miliarde de euro în trei luni și jumătate și, mai ales, pe ce i-a cheltuit. Domnul Cîțu este cel care noaptea e urmărit de spionii ruși, deci, efectiv este ridicolă desemnarea domnului Cîțu”, a declarat Ciolacu la România TV, arată Agerpres.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus, miercuri, că PSD va analiza posibilitatea unei noi sesizări la CCR după nominalizarea făcută de Klaus Iohannis pentru funcția de premier, deoarece nu ar fi o propunere care să strângă o majoritate parlamentară.

„Este posibil să sesizăm din nou la CCR și această propunere. Vom avea o discuție cu specialiștii din partid. Vineri avem ședință și vom discuta. Dar vom discuta și cu liderii celorlalte formațiuni parlamentare și vom avea cred o strategie comună”, a declarat Ciolacu, la Antena 3, scrie Cotidianul.

Agerpres consemnează și o declarație a fostului ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, care susține că prin desemnarea fostului ministru Florin Cîțu – premier, Președintele Klaus Iohannis a încălcat Constituția, iar din acest moment ar putea începe procedura de suspendare a șefului statului.

„Propunerea de prim-ministru pe care a făcut-o președintele în această seară este de fapt o batjocură la adresa întregii țări. Președintele Iohannis a arătat cât de sadic poate să fie față de această țară, pentru care ar trebui să își dea și viața, pentru că așa spune jurământul domniei sale în fața națiunii. (…) Din punctul meu de vedere, domnul președinte astăzi a încălcat, cu bună știință, Constituția în spiritul său numind o persoană care nu numai că nu se califică pentru o astfel de funcție, dar, efectiv, cât a fost în viața privată, cât a fost în viața oficială de ministru la Finanțe a acționat strict împotriva interesului acestei țări. Dovezile există, sper ca acea comisie de anchetă din Parlament care se constituie să arate foarte clar românilor cum au arătat ultimele două luni din 2019, cum s-a manipulat efectiv economia românească. Domnul Cîțu a crescut deficitul în mod nemeritat, lăsând la o parte veniturile, neîncasându-le cu bună știință și crescând foarte mult, nejustificat, partea de cheltuieli, pentru ca România să aibă un deficit de 4,6%, cu toate că și cele mai pesimiste previziuni din partea Comisiei Europene erau undeva la 3,6% deficit pe 2019”, a declarat Teodorovici pentru Agerpres.

Așa cum era de așteptat, inevitabilul s-a produs. A fost confirmat primul caz de infectare cu coronavirus și în România.

„Primul caz de coronavirus a fost confirmat în România, la o persoană din Gorj din grupul care are legătură cu italianul diagnosticat deja la Rimini și care s-a aflat pentru câteva zile în țară. Ministrul Sănătății, Victor Costache a declarat că bărbatul este asimptomatic. Alte 7 persoane care locuiau în aceeași casă vor rămâne la domiciliu și nu vor putea părăsi locuința. Bărbatul a intrat în contact direct cu cetățeanul italian. El este din satul Dobrana, are 25 de ani și lucra la o firmă a italianului. Tânărul a ajuns la Institutul «Matei Balș», i s-a stabilit deja o schemă de tratament, iar starea sa este bună”, relatează News.ro.

Presa mai scrie că Ministerul Sănătății a emis un Ordin pentru instituirea măsurii de carantină a persoanelor aflate în situația unei urgențe de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei.

„Documentul stabilește definiția de caz, ce tipuri de persoane sunt plasate în carantină și cine intră la izolare la domiciliu, ce se întâmplă cu persoanele care prezintă simptome, dar și măsurile care trebuie luate. Ieșirea din carantină se face după 2 teste negative pentru COVID-19, efectuate la un interval minim de 24 ore. Toate persoanele plaste în carantină sau izolate la domiciliu primesc concediu medical”, relatează News.ro.

Seară frumoasă!

Conferintele Video Universul Juridic
Liberalii fac încă un pas spre anticipate was last modified: februarie 27th, 2020 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter