Liber la adopţii

29 iul. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 169

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri, printr-o hotărâre, Normele metodologice de aplicare a Legii adopției.

„«Guvernul a aprobat modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 273/2004 privind procedura adopției, pornind de la modificările aduse procedurii de adopție prin Legea nr. 268/2020 și de la dificultățile identificate în practică în aplicarea acestei proceduri. Actul normativ adoptat de Guvern asigură accesul echitabil pentru intrarea pe liste în procesul de potrivire pentru toți adoptatorii sau familiile adoptatoare, stabilind un singur criteriu de ierarhizare, respectiv vechimea atestatelor, și introduce obligativitatea anunțării adoptatorului sau familiei adoptatoare cu privire la rezultatul potrivirii, prezentarea motivelor pentru care procedura de potrivire practică nu a fost inițiată și stabilirea unui termen în acest sens», a transmis, miercuri, Ministerul Muncii, într-un comunicat de presă”, scrie News.ro.

Presa mai scrie despre scrisoarea deschisă adresată Procurorului General al României, de către liderul PNL Iași, deputatul Alexandru Muraru, prin care cere urgentarea anchetei în cazul achiziției spitalului mobil de la Lețcani de către fosta conducere a Consiliului Județean Iași.

„«Au rămas și astăzi întrebări fără răspunsuri privind legalitatea achiziției, motiv pentru care mă adresez dumneavoastră invocând principiul unei anchete cu celeritate, având în vedere că, la acest moment, este înregistrată la DNA – Structura Centrală o sesizare privind modul în care s-a făcut achiziția acestui spital, respectiv diferența de preț a ofertei între ce primise inițial un intermediar originar din Republica Moldova și prețul cu care s-a semnat contractul cu o firmă din Turcia», se arată în scrisoarea deschisă semnată de Alexandru Muraru”, notează News.ro.

Șeful PNL Iași spune, de asemenea, în aceeași scrisoare deschisă, că din auditul Curții de Conturi a rezultat că nu a existat o strategie a achiziției publice a spitalului și a modului de gestionare ulterioară punerii în funcțiune.

Șeful liberalilor ieșeni îi amintește Procurorului General că, la peste un an de zile de la achiziția acestuia, spitalul COVID-19 din Lețcani nu funcționează, iar peste 13 milioane de euro au fost risipiți prin această achiziție de către fosta conducere a CJ Iași.

Alpha Phone POS aduce profesioniștilor din domeniul juridic 12 luni cu zero comision de administrare la pachetele Alpha Professional

„«Opinia publică nu cunoaște aproape nimic din eventualele perspective cu privire la identificarea și tragerea la răspundere penală a celor care au produs acest prejudiciu, au atentat la viața cetățenilor și nici cu privire la perspectiva de timp privind recuperarea sumelor imense alocate pentru achiziția și operaționalizarea unității mobile de la Lețcani. În concluzie, existând aspecte rezonabile de încălcare atât a legislației în materie penală cât și a legislației achizițiilor publice, am convingerea că ancheta deschisă în REM va reuși, în cel mai scurt timp, să clarifice circumstanțele obscure în care fondurile publice au fost cheltuite pentru o investiție nefuncțională, păguboasă și periculoasă pentru pacienții internați aici», se arată în finalul scrisorii deschise a deputatului PNL, Alexandru Muraru” mai notează News.ro.

Mark Gitenstein, fostul ambasador SUA în România, în perioada 2009-2012, ar putea deveni ambasadorul SUA la Uniunea Europeană.

„Președintele Statelor Unite, Joseph Biden, l-a desemnat pe Mark Gitenstein, fost ambasador în România, pentru postul de reprezentant al Washingtonului la instituțiile Uniunii Europene, anunță Casa Albă”, scrie România liberă.

„«Mark Gitenstein este avocat senior la firma Mayer Brown LLP și fost ambasador în România. A petrecut cea mai mare parte a ultimului deceniu lucrând la proiecte din Europa Centrală și de Est. În calitatea de ambasador, s-a concentrat pe combaterea corupției și pe protejarea instituțiilor democratice, probleme asupra cărora a continuat să își concentreze atenția în calitatea de avocat și în colaborarea cu organizații nonguvernamentale», subliniază Casa Albă, conform unui comunicat vizualizat de MEDIAFAX”, mai scrie România liberă.

Ieri scriam despre o inițiativă legislativă a AUR, referitoare la limitarea promovării în rândul minorilor a homosexualității și a schimbării de sex. Acum presa consemnează primele reacții la acest proiect din partea unui politician USR PLUS, care anunță că USR PLUS se va opune proiectului AUR în Parlament.

„Proiectul îndreptat împotriva comunității LGBT este o aberație, declară Iulian Bulai, după ce AUR a anunțat că va depune un proiect de lege similar celui din Ungaria, care limitează promovarea în rândul minorilor a homosexualității și a schimbării de sex”, scrie Cotidianul.

„«Asistăm la o competiție a urii și a intoleranței din partea unui partid parlamentar care se vrea a fi serios, dar care își ia ca exemple partide extremiste și țări care sunt date la o parte în UE, care sunt marginalizate, pentru că nu înțeleg că trebuie să ne raportăm cu respect și cu demnitate față de toate persoanele, indiferent de orientarea lor, indiferent de apartenența lor etnică sau de orientarea lor sexuală. Asta face AUR acum, ostilizează o categorie socială din România și mai mult, creează o falsă problemă. În România, doar 7% dintre copii au acces la o minimă educație sexuală, care este educația sexuală clasică», spune la RFI vicepreședintele USR PLUS Iulian Bulai, în contextul proiectului anti-LGBT anunțat de AUR”, notează Cotidianul.

Canicula din ultimele zile a provocat incendii de vegetație nu numai în Grecia, dar și în Turcia. Presa scrie despre incendiile din Antalya.

„Imagini de coșmar în Turcia unde au izbucnit mai multe incendii de vegetație. Fumul a ajuns până la hotelurile unde sunt cazați mii de oameni, în provincia Antalya. Focare au izbucnit inclusiv pe străzile unei stațiuni, printre blocuri și sub balcoane. Sute de pompieri s-au luptat cu incendiul. A fost nevoie și de intervenția avioanelor și elicopterelor speciale, care au aruncat apă peste zonele afectate. Flăcări uriașe în stațiunea Manavgat de pe țărmul Mării Mediterane. Pe fondul caniculei – când au fost atinse 39 de grade – s-au aprins pădurile de la marginea localității din Turcia. Oamenii s-au uitat neputincioși cum focul s-a ridicat peste acoperișurile blocurilor și hotelurilor”, relatează Digi24.

Seară frumoasă!

Liber la adopții was last modified: iulie 29th, 2021 by Claudiu Pamuc
Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter