Italia a pierdut bătălia cu COVID-19

5 mart. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 455

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În Parlament au continuat ieri audierile miniștrilor Cabinetului Cîțu. Lista avizelor negative a fost deschisă de ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

„Parlamentarii din comisiile de muncă reunite au dat aviz negativ, miercuri, pentru ministrul desemnat al Muncii, Violeta Alexandru. Aceasta a acuzat parlamentarii PSD că induc o stare de teamă întrebând dacă vor crește pensiile și a pus pe masă un carton pe care scria «Nu tăiem pensii, nu tăiem salarii». Ministrul propus la Sănătate, Victor Costache, a primit aviz negativ în comisiile reunite din Parlament. În cadrul audierilor, Victor Costache a reafirmat că în week-end face operații la spitalul în care a lucrat înainte de a deveni ministru. (…) Bogdan Gheorghiu, propus a treia oară pentru portofoliul Cultură, a primit aviz negativ din partea comisiilor de specialitate din Cameră și Senat”, relatează News.ro.

Inteligența artificială în materie penală

Au existat și avize pozitive pentru miniștrii propuși la Transporturi și Sport.

„Ministrul propus al Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat, miercuri, că Aeroportul Otopeni va avea, începând de vineri, primele 5 termo-scannere, ca măsură în cadrul epidemiei de coronavirus. El a fost avizat pozitiv în comisiile parlamentare. Și ministru Sportului Ionuț Stroe a primit aviz pozitiv”, scrie News.ro.

Presa scrie azi că numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus în România a crescut la 6.

„În această după-amiază, s-a confirmat al șaselea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, care s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie și se afla în autoizolare”, anunță Grupul de Comunicare Strategică, scrie News.ro.

„Conform primelor informații din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, secția de boli infecțioase cu febră și frison și a rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieșit pozitiv. (…) Anunțul referitor acest al șaselea caz de coronavirus din România a fost făcut la puțin timp după confirmarea cazului unui adolescent de 16 ani din Timișoara”, relatează News.ro.

„Autoritățile au anunțat că 35 de persoane se află în carantină instituționalizată în România, iar pentru 10.771 de persoane a fost instituită izolarea la domiciliu. Până miercuri, la ora 17.00, s-au făcut 579 de teste, fiind confirmate șase cazuri de infectare cu coronavirus”, mai scrie News.ro.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat miercuri, după o teleconferință cu toți miniștrii de resort din Uniunea Europeană (UE), că țările UE sunt pregătite să folosească «toate instrumentele și resursele fiscale în acest context economic complicat» din cauza epidemiei de coronavirus”, relatează News.ro.

În ceea ce privește România, Florin Cîțu afirmă că bugetul pentru 2020 a fost construit în așa fel încât să facă față provocărilor. Tot el afirmă că există resursele necesare pentru a asigura creșterea economică stabilă pentru România.

„Avem resursele (inclusiv un buffer la nivel istoric) și instrumentele fiscale pentru a asigura creșterea economică sustenabilă pe termen mediu pentru România. România este mai pregătită ca niciodată să facă față oricăror provocări de natură economică. V-am promis stabilitate și predictibilitate indiferent de provocările care apar pe parcurs. Asta facem”, a mai susținut ministrul Cîțu, scrie News.ro.

În Italia, Guvernul ia măsuri excepționale pentru a evita răspândirea coronavirusului.

„Guvernul italian a confirmat că școlile și universitățile din întreaga țară vor fi închise începând de mâine până cel puțin pe 15 martie.
Măsura este luată pentru a preveni răspândirea virusului care a făcut, până în momentul de față, 107 victime în peninsulă. Numărul total al infecțiilor cu COVID-19 a ajuns la 3.089 de cazuri. Italia va lua mai multe măsuri pentru controlul epidemiei, printre care închiderea cinematografelor și a teatrelor, dar și interzicerea evenimentelor publice, potrivit unui proiect de decret consultat de Reuters”,
relatează Libertatea.

Și în Marea Britanie numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus a crescut spectaculos.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

„Numărul de cazuri din Marea Britanie a crescut la 85, cu 32 într-o singură zi”, mai scrie Libertatea.

Ungaria înregistrează primele cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

„Doi studenți iranieni aflați în Ungaria sunt infectați cu noul coronavirus, primele cazuri de infectare cu COVID-19 confirmate în această țară, a anunțat miercuri premierul Viktor Orban, relatează agențiile MTI și Reuters. (…) Cei doi iranieni nu prezintă simptome, dar testele au confirmat că sunt infectați cu noul coronavirus, a adăugat premierul ungar. Iranul se numără printre țările cele mai afectate de epidemia cu coronavirusul COVID-19, autoritățile de la Teheran anunțând miercuri 92 de decese și 2.922 de cazuri confirmate”, scrie Agerpres.

În încheierea Revistei, scriem despre un nou proiect legislativ al senatorului PSD Daniel Zamfir, care prevede ca toate contractele încheiate pentru prestarea de servicii sau pentru furnizarea de utilități să fie exprimate numai în lei, dacă atât emitenții, cât și destinatarii sunt rezidenți în România.

„AJUNGE! Așa cum am promis, am depus proiectul de lege privind contractele și plata facturilor pe teritoriul României. Toate contractele vor fi exprimate în lei și, pe cale de consecință, facturile nu vor mai fi raportate la cursul euro din ziua emiterii. AJUNGE! Costul devalorizării monedei naționale trebuie suportat atât de furnizorul de servicii, cât și de consumator! Am solicitat procedura de urgență! Acum să vedem cine ține cu oamenii!”, a anunțat senatorul Zamfir pe Facebook, scrie Cotidianul.

 

Seară frumoasă!

 

 

Italia a pierdut bătălia cu COVID-19 was last modified: martie 5th, 2020 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter