Încă două cazuri de infectare cu coronavirus în România

28 feb. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 603

Așa cum era de așteptat, România se confruntă cu noi cazuri de infectare cu Covid 19, noul coronavirus din China.

„Încă două cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în România, a anunțat vineri secretarul de stat în MS, Nelu Tătaru. Este vorba despre un bărbat din Maramureș și despre o femeie din Timiș”, scrie azi News.ro.

„Secretarul de stat Nelu Tătaru a precizat că este vorba despre un bărbat din Maramureș, în vârstă de 45 de ani, «în afara definiției de caz, în afara zonelor din Italia», care s-a întors în țară pe 25 februarie fiind bolnav în Italia. Acesta a mers la medic, i s-a prescris un tratament simptomatic și a plecat acasă, apoi a ajuns în România, a fost internat la Secția de boli infecțioase din Maramureș și s-a făcut testarea. (…) Al doilea caz este al unei femei de 38 de ani din Timișoara care a fost la Bergamo și care a prezentat primele simptome pe data de 25 februarie, pe 27 februarie a mers la medic, a fost izolată la domiciliu, iar vineri a fost declarată pozitiv”, relatează News.ro.

Coronavirusul pare să fie motivul pentru care PSD amână Congresul programat sâmbătă, 29 februarie.

„Având în vedere confirmarea primului caz de infectare cu COVID-19 pe teritoriul României, precum și faptul că o parte însemnată a delegaților la congresul PSD (președinți de Consilii Județene, primari, consilieri locali și județeni, precum și alți reprezentanți ai autorităților locale) sunt implicați în gestionarea pe plan local a măsurilor ce se impun pentru prevenirea răspândirii infectării cu COVID-19, conducerea interimară a PSD a decis amânarea Congresului planificat pentru sâmbătă, 29 februarie. Considerăm că toți cei care sunt implicați la nivel local, în gestionarea amenințării cu care se confruntă România, trebuie să se ocupe acum de siguranța și sănătatea oamenilor, orice alte activități nefiind o prioritate. Totodată, decizia de amânare a Congresului a avut în vedere și recomandările specialiștilor din domeniul medical, potrivit cărora adunările care implică un număr atât de mare de participanți, din toate zonele țării, nu sunt indicate în situația dată. Este un gest de responsabilitate care ne-am dori să fie preluat de întreaga clasă politică. Prioritari sunt oamenii, nu activitățile sau luptele politice”, se arată într-un comunicat al PSD, notează Digi 24.

News.ro scrie despre măsurile speciale luate de Elveția pentru evitarea unei epidemii cu noul coronavirus, țară în care au fost confirmate deja 15 cazuri de îmbolnăvire cu Covid 19.

Din cauza situației actuale și a propagării coronavirusului, Consiliul federal (guvernul elvețian) a decis să declare situația care predomină acum în Elveția «situație specială» în sensul legii privind epidemiile și (…) să interzică manifestațiile publice și private care reunesc simultan mai mult 1.000 de persoane”, se arată într-un comunicat al Guvernului elvețian, scrie News.ro.

„Lituania a înregistrat un prim caz de coronavirus pe teritoriul ei, la o femeie în vârstă de 39 de ani venită din Italia, a anunțat vineri Guvernul. Un caz de contaminare cu noul coronavirus a fost confirmat în Lagos, capitala economică a Nigeriei, primul în Africa sud-sahariană. Un total de 571 de noi cazuri de contaminare cu Covid-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în Coreea de Sud, au anunțat vineri autoritățile locale”, mai relatează News.ro.

Nicușor Dan e la un pas să devină candidatul dreptei în bătălia cu Gabriela Firea pentru Primaria Capitalei. Biroul Executiv al PNL a aprobat vineri, în unanimitate, susținerea candidaturii lui Nicușor Dan la funcția de primar general al Capitalei, a anunțat președintele PNL, Ludovic Orban.

„PNL a votat în unanimitate susținerea candidaturii lui Nicușor Dan la funcția de primar general al Capitalei”, a precizat liderul PNL, Ludovic Orban, la finalul ședinței de BEx al PNL, scrie Agerpres.

„Mulțumesc PNL pentru încrederea pe care mi-o acordă. Este o decizie de responsabilitate pe care a luat-o în interesul public în condițiile în care partidul avea mulți candidați potențiali care ar fi putut să fie buni primari ai Bucureștiului. A prevalat interesul public. Avem o administrație Gabriela Firea dezastruoasă în București. Am discutat despre soluțiile pe care o să le avem și care sunt convergente. Bineînțeles că o să avem mai multe discuții tehnice în perioada care urmează. Vreau să spun că PNL are cei mai buni primari din România și experiența pe care ei o au este foarte utilă pentru ce vrem să facem în București și sunt convins că în luna iunie o să schimbăm această administrație din București”, a afirmat Nicușor Dan, prezent la conferința de presă de la finalul ședinței BEx al PNL, mai arată Agerpres.

Presa mai relatează că Vlad Voiculescu, contracandidatul din Alianța USR-Plus, a anunțat că se va retrage din cursa pentru primăria Capitalei.

„«Ce a reușit PNL cu mișcarea de ieri (joi-n.r.) a fost să destabilizeze Alianța USR-PLUS», a spus Vlad Voiculescu într-o conferință de presă în care a anunțat că «nu se pune în calea» unui candidat care strânge susținerea forțelor de opoziție”, notează Cotidianul.

„Nicușor Dan și-a anunțat candidatura ca independent, știm de ani de zile că asta își dorește, a fost practic într-o campanie electorală continuă, și-a dorit foarte tare această funcție. PNL a făcut această mișcare, poate inteligentă pe termen scurt, pe termen lung, dar întotdeauna trebuie să te uiți la motive. Acestea sunt foarte clare. Le putem cita pe cele care sună bine pentru PNL și anume maturitatea politică, a venit lângă cealaltă parte a opoziției. Putem să ne uităm cum a performat PNL în ultima perioadă: putem să vedem că nu există alegeri în două tururi, putem să vedem că nu există alegeri anticipate, că problemele din justiție au fost rezolvate așa cum au considerat dânșii, probabil că dacă PSD ar fi luat măsurile pe care le-a luat PNL în ultimele săptămâni eram cu toții în stradă”, a mai spus Vlad Voiculescu, scrie Cotidianul.

Seară frumoasă!

Încă două cazuri de infectare cu coronavirus în România was last modified: februarie 28th, 2020 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter