Guvernul intră în carantină

13 mart. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 220

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Deschidem Revista din această seară cu o știre care ține prima pagină a ziarelor: „toți membrii Biroului Permanent Național al PNL vor intra în izolare la domiciliu, după ce senatorul liberal Vergil Chițac a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus, notează Agerspres.

Anunțul a fost făcut vineri de Președintele PNL, Ludovic Orban.

Monitor Dosare

„În timpul reuniunii Biroului Executiv, domnul ministru Victor Costache a confirmat faptul că un coleg de-al nostru, domnul senator Vergil Chițac, a fost diagnosticat pozitiv. Adică este infectat cu COVID-19. Am decis că, având în vedere că senatorul Vergil Chițac a participat la reuniunea Biroului Politic Național, toții membrii Biroului Politic Național se vor izola la domiciliu, în conformitate cu deciziile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență. De asemenea, toți senatorii au obligația să se izoleze. Nu așteptăm ancheta epidemiologică. Atât timp cât există cel mai mic risc ca vreun membru al Biroului Politic Național care a participat la ședință să fie purtător al coronavirus, se izolează la domiciliu și solicităm diagnosticarea rapidă”, a declarat Orban la Parlament, scrie Agerpres.

„Premierul Ludovic Orban a anunțat că se va autoizola la Vila Lac 1, după ce a intrat în contact cu un senator liberal confirmat cu coronavirus”, arată România Tv.

Ludovic Orban a precizat că este posibil ca mai mulți lideri și parlamentari PNL să se fi contaminat.

„Chiar dacă nu suntem în baza anchetei epidemilogice pe lista de contacți, deși eu consider că orice membru al Biroului Politic Național și al grupului din Senat poate, datorită faptului că au intrat în contact cu domnul Chițac, să se fi contaminat. Pentru membrii Biroului Executiv, i-am solicitat domnului ministru să se preleveze probe acum pentru a putea fi diagnosticați cât mai rapid. După prelevarea probelor, toți colegii mei se vor izola la domiciliu, iar miniștrii care trebuie să rămână la comandă și întreg dispozitivul de luptă al statului român trebuie să rămână în funcțiune și să ia toate deciziile pentru a apăra cetățenii români”, a spus premierul Ludovic Orban, notează România TV.

„La nivelul Parlamentului, fiind vorba despre un senator, este necesară ancheta epidemiologică. E posibil ca orice senator sau chiar deputat cu care a intrat în contact domnul senator Chițac să fie expus riscului de a fi contaminat cu acest risc. Ca atare, pentru toți parlamentarii, mai ales senatorii la care există acest risc, să nu aștept ancheta epidemiologică și să se izoleze și să nu intre în contact cu niciun cetățean din aceast moment”, a mai anunțat Ludovic Orban, mai scrie România TV.

Consultările de azi ale Președintelui Klaus Iohannis au loc prin teleconferință, după ce senatorul Vergil Chițac a fost diagnosticat pozitiv. „Având în vedere situația actuală, președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis să facă consultările cu partidele parlamentare, în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru, prin sistem de teleconferință”, a precizat Administrația Prezidențială, scrie Agerpres.

„Șeful statului a decis, joi, convocarea partidelor și formațiunilor parlamentare la consultări pentru desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru, după ce Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat înainte de plenul reunit al Parlamentului, în care urma să se dea votul de învestitură asupra listei Cabinetului său”, mai scrie Agerpres.

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege prin care părinții primesc zile libere plătite când școlile sunt închise în situații speciale. Legea merge la Președintele Klaus Iohannis, pentru promulgare.

„Parlamentarii au adoptat legea prin care angajatorii sunt obligați să acorde zile libere plătite unuia dintre părinți dacă școlile se închid din cauza unor situații speciale.Legea se află acum pe masa președintelui Klaus Iohannis, pentru promulgare.Potrivit legii, părinții care pot beneficia de zile libere sunt cei care au copii sub 12 ani.Indemnizația pentru fiecare zi liberă este de maximum 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut pe economie. Deputații au stabilit ca banii să fie alocați din contribuțiile de 2.25% pe care fiecare angajat le oferă statului”, scrie Cotidianul.

Universul Juridic scrie că ANAF a luat o serie de măsuri pentru limitarea răspândirii infecției cu coronavirus în unitățile fiscale.

„Măsurile sunt necesare în scop preventiv, dar și pentru desfășurarea activității ANAF, acestea fiind: 1. este limitat accesul în cadrul spațiilor destinate contribuabililor, stabilindu-se o distanță de cel puțin 1,5 m între persoane; 2. au fost stabilite punctele cheie și activitățile care necesită un flux continuu, precum și numărul de personal necesar pentru asigurarea acestora; 3. sunt asigurate, pentru personalul propriu, materiale igienico-sanitare; 4. se realizează permanent prelucrarea informațiilor și a măsurilor de protecție pentru prevenirea infectării cu COVID-19; 5. toți angajații ANAF completează o declarație pe proprie răspundere, cu privire la riscul de contaminare etc.”, notează Universul Juridic.

Parlamentul Bulgariei a votat vineri în unanimitate pentru declararea stării de urgență până la 13 aprilie, pentru a contracara răspândirea coronavirusului.
„Starea de urgență prevede interzicerea călătoriilor spre și dinspre țările cu niveluri mari de răspândire a coronavirusului și închiderea școlilor și universităților și permite poliției să intervină atunci când izolarea impusă persoanelor infectate nu este respectată. Guvernul intenționează de asemenea să revizuiască bugetul de stat pe 2020 pentru a aloca mai multe fonduri pentru susținerea sistemului de sănătate, le-a spus premierul Boiko Borisov parlamentarilor”, scrie Agerpres.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

În finalul Revistei scriem despre o carte SF „The Eyes of Darkness” a lui Dean Koontz, apărută în 1981, care a prezis cu o precizie cutremurătoare apariția coronavirusului.

„Romanul de ficțiune «The Eyes of Darkness», apărut în 1981, prezintă povestea unui laborator militar chinez ce a creat un virus periculos, menit să fie folosit ca armă biologică în timpurile de război. În mod ironic (sau nu), acest laborator din carte este localizat în provincial Wuhan din China, locul unde recent a izbucnit epidemia de coronavirus, notează Antena 1.

„În jurul anului 2020, o boală similară cu pneumonia se va răspândi peste tot în lume, atacând plămânii și căile respiratorii și rezistând la toate medicamentele cunoscute. Ceea ce o să fie mai surprinzătoare decât boala este chiar disparația acesteia, la fel de brusc precum a apărut. Va mai ataca apoi peste zece ani, după care va dispărea complet”, mai scrie în paginile cărții, mai arată Antena 1.

Seară frumoasă!

Guvernul intră în carantină was last modified: martie 13th, 2020 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter