Fără vinieta „Oxigen” în Capitală

26 feb. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 345

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Deschidem Revista din această seară cu întâlnirea de la Cotroceni, inițiată de Președintele Iohannis, pentru desemnarea unui nou premier. Președintele Klaus Iohannis a convocat azi partidele și formațiunile parlamentare la consultări, după ce a acceptat depunerea mandatului de premier de către Ludovic Orban.

„După ce consult toate partidele parlamentare, ei îmi vor prezenta opiniile, opțiunile, poate unii vin chiar și cu propuneri de candidați. Voi face o analiză și dacă reușim să ne lămurim, mai exact dacă reușesc eu să mă lămuresc ce este posibil, s-ar putea să avem mâine deja o desemnareˮ, declara Președintele Iohannis, scrie Agerpres.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Președintele a subliniat că va încerca să facă o desemnare de premier care „va duce la o procedură care se finalizeazăˮ.

„Mă voi asigura că fac o desemnare bunăˮ, a mai spus Președintele Iohannis, notează Agerpres.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că până la alegeri ar trebui un guvern de specialiști.

În principal, îmi mențin punctul de vedere de a nu merge cu nicio variantă (de premier la consultări – n.r.), mai ales că Președintele s-a antepronunțat, că nu ia în considerare nicio propunere venită din partea PSD. (…) Ne menținem varianta că ar trebui un guvern de specialiști până la alegeriˮ, a spus liderul PSD, Marcel Ciolacu, scrie Agerpres.

O poziție asemănătoare are și liderul Pro România Victor Ponta.

„Pro România va vota un premier care nu aparține niciunui partid, un premier independent, cu un guvern pentru 6 luni, care să pregătească parlamentarele din noiembrie, la termenˮ, a anunțat liderul formațiunii, Victor Ponta, menționând că nu va susține „un alt Guvern Orban, fără Orbanˮ, mai notează Agerpres.

Președintele USR, Dan Barna, a precizat că reprezentanții Uniunii vor participa la consultări, menținând propunerea de prim-ministru: Dacian Cioloș.

„Propunerea noastră de premier face parte din proiectul pe care îl propunem României și căruia îi rămânem consecvenți. În această seară, mă voi consulta cu colegii mei din conducerea Alianței și vom analiza toate variantele care se pot genera în urma discuțiilor care au loc mâineˮ, a anunțat Dan Barna, adaugă Agerpres.

„Depunerea mandatului de către Ludovic Orban este o situație de așteptat după decizia Curții Constituționale, iar cea mai bună variantă ar fi aceea a unui guvern politic sau alegerile anticipate, în sensul în care să fie modificate doar chestiunile tehnice”, a declarat, pentru Agerpres, Președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, după ședința CSAT, că nu este niciun caz de infectare în România, dar nivelul de mobilizare trebuie să rămână ridicat.

„CSAT a constatat că instituțiile responsabile au luat la timp măsurile necesare pentru prevenirea contaminării. (…) Este nevoie de responsabilitate și calm”, a subliniat șeful statului, conform Cotidianul.

Urmează ca de joi dimineață să fie disponibilă și o linie telefonică pentru cei care solicită informații despre coronavirus.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat marți că renunță la vinieta Oxigen, în vigoare de la începutul anului, după referendumul organizat de ea pe Facebook.

„Concluzia acestui referendum este, se pare, că vrem mai multe mașini poluante. Cetățenii resping ideea de vinietă ecologică, chiar dacă ea este o măsură care s-a aplicat cu succes în alte state europene. Renunț la vinieta antipoluare pentru că trebuie să-i ascult pe toți bucureștenii, dar solicit Guvernului să ia măsuri antipoluare în toate orașele țării”, a declarat Firea marți, în conferință de presă, scrie Libertatea.

„Edilul a precizat că taxa va fi anulată printr-o hotărâre de Consiliu General, ce va fi dată în ședința de luna viitoare”, mai arată Libertatea.

Alegerile din PSD sunt un alt subiect din presă. Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți că va candida pentru funcția de președinte plin la congresul din 29 februarie și că încă nu și-a alcătuit echipa.

„El a menționat că până vineri la prânz se depun candidaturile și și-ar dori să aibă contracandidați. Ciolacu a afirmat că încă nu și-a făcut echipa, dar și-ar dori să vină alături de el și Sorin Grindeanu. Liderul social-democrat a declarat că ar fi onorat dacă Paul Stănescu va dori în continuare să fie secretar general”, notează  Agerpres.

    Seară frumoasă!

Fără vinieta „Oxigen” în Capitală was last modified: februarie 26th, 2020 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter