Dublarea alocaţiilor copiilor a fost respinsă

2 mart. 2021
Vizualizari: 258

Deschidem Revista din această seară cu un subiect sensibil pentru actualul Guvern: majorarea alocațiilor copiilor. Parlamentul a respins, luni seară, amendamentul PSD referitor la dublarea alocațiilor copiilor.

„Parlamentarii au respins cu 227 de voturi «împotrivă», 183 «pentru» și 2 abțineri, amendamentul susținut de Gabriela Firea”, scrie News.ro.

„Doriți să transmiteți tuturor mamelor din România că sunteți alături de ele și că vă mențineți toate promisiunile din campania electorală. (…) Haideți să ascultăm, foarte pe scurt, ce spuneau colegii dumneavoastră despre alocații, când erau în Opoziție, (…) Vă cer să aprobați aplicarea legii”, a arătat Gabriela Firea, în Parlament, mai notează News.ro.

Gabriela Firea făcea referire la declarațiile anterioare ale Ralucăi Turcan și ale lui Robert Sighiartău, pe tema alocațiilor.

Presa mai scrie că discuțiile din Parlament pe tema bugetului continuă și dincolo de plen și este posibil să ajungă și în sălile de judecată.

„Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații au decis să facă plângeri penale fostului premier, Ludovic Orban, actualului prim-ministru, Florin Cîțu, miniștrilor și prefecților care au semnat fundamentarea unei anexe la bugetul de stat pe 2021, prin care au fost alocați bani administrațiilor locale ale PNL. El a adăugat că este o premieră în ultimii 30 de ani și suma de 380 milioane a fost alocată numai administrațiilor locale ale celor trei partide care formează coaliția de guvernare”, relatează News.ro.

Ministerul Educației a realizat o analiză a numărului cazurilor de infectare cu COVID-19 din școli.

„În perioada 23 februarie – 1 martie 2021, în sistemul național de învățământ preuniversitar s-au înregistrat 823 de cazuri de COVID, 405 în rândul elevilor și 418 infectări în rândul angajaților, a transmis Ministerul Educației. Un număr de 494 de clase/grupe au suspendat activitatea în perioada menționată”, a declarant ministrul de resort, Sorin Câmpeanu, într-o intervenție la Digi24, scrie Libertatea.

„Ministrul Educației a anunțat că luni, 1 martie, au fost vaccinate aproape 6.000 de cadre didactice, iar numărul total al cadrelor didactice imunizate a ajuns la 27.000, din totalul de 60.000 care și-au exprimat dorința de a se vaccina”, mai scrie Libertatea.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, mai spune că elevii din clasele terminale ar trebui să poată merge la școală și în localitățile cu rate ridicate de infectare cu noul coronavirus, pentru că aceștia trebuie să se pregătească pentru examenele naționale, motiv pentru care a adresat Ministerului Sănătății „rugămintea” de a analiza această posibilitate.

„Să poată merge la cursuri și în scenariul roșu, aceasta este intenția. Evaluarea națională și bacalaureatul fiind examene naționale, se organizează la nivel național și nu se organizează pe scenarii: galben, verde, roșu. Deci este extrem de important să le putem da șansa elevilor de a se pregăti pentru aceste examene în condiții de siguranță, iar această șansă presupune, în primul rând, prezența la școală”, a mai arătat ministrul Sorin Cîmpeanu, scrie News.ro.

„Ministrul a arătat că «este nevoie de finalizarea analizei în urma căreia să facem propunerea ca elevii de clasa a opta și a douăsprezecea să poată merge la școală pentru a se pregăti în condiții de siguranță». El a arătat că ministerul pe care îl conduce a transmis, luni, Ministerului Sănătății, «rugămintea» de a analiza propunerea și a solicitat «un punct de vedere fundamentat din perspectivă epidemiologică»”, mai scrie News.ro.

Presa anunță faptul că autoritățile sanitare din Republica Moldova încep, azi, vaccinarea împotriva COVID-19. Primele persoane vaccinate vor fi lucrătorii medicali din secțiile de Terapie Intensivă și din secțiile cu profil COVID-19.

„România a trimis sâmbătă, 27 februarie, 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca în Republica Moldova. (…) Potrivit Publika.md, Republica Moldova a înregistrat 994 de cazuri de COVID în ultimele 24 de ore, iar bilanțul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 186.447. 3.844 de pacienți cu COVID sunt internați în spitale, iar 307 sunt în stare gravă”, relatează Libertatea.

Libertatea scrie și despre un nou vaccin rusesc, care se află în teste clinice.

„Rusia va începe, în iulie, testele clinice pentru un nou tip de vaccin anti-COVID-19. Noul ser ar fi capabil să genereze imunitate la nivel celular, cu o protecție de peste 13 ani, a declarat directoarea Agenției Federale Medico-Biologică a Rusiei, Veronika Skvorțova”, informează Agerpres, citată de Libertatea.

„Dezvoltăm un vaccin care se diferențiază prin faptul că nu acționează asupra proteinei S, ci asupra altor componente proteice ale virusului, așadar nu se dezvoltă o imunitate umorală – cu activarea anticorpilor, ci o imunitate celulară, al cărei avantaj este durata sa îndelungată”, a arătat Veronika Skvorțova, mai scrie Libertatea.

Rusia a realizat, până în prezent, trei vaccinuri anti-COVID: Sputnik V, EpiVacCorona și CoviVac.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Dacă ieri scriam despre faptul că introducerea pașaportului de vaccinare ar putea deveni o realitate la nivel european, azi semnalăm care sunt reacțiile unor țări europene fată de declarațiile președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în legătură cu necesitatea introducerii acestui pașaport.

„Belgia a criticat, luni, declarațiile președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, privind un potențial permis medical european digital, care ar include date despre vaccinare și despre teste anticoronavirus, subliniind că proiectul generează «confuzie» privind scopul acestui document”, scrie Cotidianul.

Seară frumoasă!

Dublarea alocațiilor copiilor a fost respinsă was last modified: martie 2nd, 2021 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: