Dosarul Mineriadei revine la Parchetul General

8 mai 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 383

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Știrea serii vine din Madagascar, acolo unde poliția l-a reținut pe fostul primar al Constanței, Radu Mazăre.

„Fostul primar al Constanței Radu Mazăre a fost ridicat de autoritățile din Madagascar și este ținut în custodie, această măsură fiind luată ca urmare a mandatului de căutare emis de autoritățile române prin Interpol, au declarat miercuri, pentru Agerpres, surse judiciare. Sursele citate au precizat că fostul edil ar fi fost ridicat în urmă cu aproximativ două ore și este ținut în custodie”, scrie Agerpres.

Monitor Dosare

„Miercuri, Poliția Română a transmis că autoritățile din Madagascar au comunicat, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, faptul că un cetățean român, urmărit internațional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat pentru o perioadă de șase zile. Autoritățile din România au emis pe numele lui Radu Mazăre un mandat de căutare internațional”, mai notează Agerpres.

MAE a trimis la Președinție propunerea de rechemare a lui George Maior din postul de ambasdor în SUA. Anunțul a fost făcut la Antena 3 de către ministrul de Externe Teodor Meleșcanu.

„În urma acestei solicitări am făcut analiza și am trimis la Președinție propunerea de rechemare a lui George Maior din postul de ambasador la  Washington și de numire a unui alt ambasador. Decizia s-a bazat pe analiza impactului asupra relațiilor cu SUA, așa cum rezultă din raportul privind folosirea SRI de către domnul Maior în scopuri personale”, a declarat ministrul Meleșcanu la Antena 3, notează News.ro.

Dosarul Mineriadei a fost retrimis Parchetului General de către ICCJ.

„Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, miercuri, să retrimită Parchetului General Dosarul Mineriadei. Președintele Asociației 21 Decembrie, Teodor Mărieș, spune că nu contestă decizia judecătorului de caz, dar îl acuză că a ținut un an și jumătate dosarul, deși victimele sperau să li se facă dreptate. Mărieș susține că din dosar lipsește cam 80 la sută din ceea ce s-a instrumentat în perioada 2005-2007. «După un an și jumătate aflăm că avem un rechizitoriu bun de aruncat la gunoi», a mai spus președintele Asociației 21 Decembrie”, relatează News.ro.

„Dosarul a fost construit prost, trebuie construit bine, trimis cu fundament aici ca să poată să înceapă odată judecarea. Bătaia de joc pentru victime este imensă. Să ții un an și jumătate un dosar care trebuia să stea la Curtea Supremă două luni. În două luni trebuia să-și formeze judecătorul părerea și să-l trimită”, a mai declarat Mărieș, mai arată News.ro.

Presa consemnează azi și părerea fostului procuror general, Augustin Lazăr în legătură cu decizia ICCJ în acest dosar.

„Fostul procuror general, Augustin Lazăr, a declarat, după decizia ÎCCJ din dosarul Mineriadei, că instanța a anulat acte efectuate în perioada 2005-2007. Potrivit lui Lazăr, cine afirmă că PÎCCJ s-a grăbit cu trimiterea în judecată a cauzei nu este interesat de aflarea adevărului”, arată Cotidianul.

„Judecătorul de camera preliminară a constatat nulitatea rechizitorului emis în cauză, precum și a tuturor actelor de urmărire penală, ca rezultat al constatării nulității mai multor acte efectuate în perioada 2005-2007, prin care s-au luat măsuri procesuale de începere a urmăriri penale, în condițiile legislației în vigoare la acea dată. Aceste acte au fost menținute ca valide prin încheierea judecătorului de camera preliminară, care a confirmat redeschiderea urmăririi penale în februarie 2015. Este necesară atacarea de către Ministerul Public, cu contestație în termenul legal, a soluției de restituire”, a declarat, pentru Mediafax, fostul procuror general Augustin Lazăr”, notează Cotidianul.

ANP are un nou director general. Cristian Pleșa a fost împuternicit în funcția de director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), potrivit unei informări de presă de pe site-ului Ministerului Justiției (MJ).

„«Împuternicirea domnului comisar-șef de penitenciare Cristian Pleșa în funcția de director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor a fost realizată de către fostul ministru al justiției Tudorel Toader, prin Ordinul nr. 2005/C din 24.04.2019», menționează sursa citată. Conform MJ, fostul director general al ANP Marian Dobrică a cerut nominalizarea unei alte persoane pentru a fi împuternicită în această funcție”, scrie Agerpres.

În finalul Revistei oferim constănțenilor și nu numai lor o veste bună: cazinoul din Constanța va fi consolidat și renovat. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunțat miercuri că în cadrul ședinței de Guvern urmează să fie luată o decizie în vederea deblocării lucrărilor de consolidare și restaurare a Cazinoului din Constanța.

Conferintele lunii noiembrie
”

„Luăm astăzi o decizie importantă cu privire la consolidarea și restaurarea Cazinoului din Constanța, clădire emblematică pentru zona litoralului românesc, pentru România. Deblocăm lucrările pentru unul dintre cele mai importante obiective turistice din România, un proiect de investiții estimat la aproape 112 milioane de lei. Apreciez, domnule vicepremier Suciu, că vă asumați realizarea acestui proiect, care a fost abandonat ani de zile și am convingerea că acest obiectiv important va redeveni un centru cultural și de divertisment de anvergură internațională”, a spus premierul Dăncilă, notează Agerpres.

Seară frumoasă!

Dosarul Mineriadei revine la Parchetul General was last modified: mai 8th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter