Dosarul „Caracal” – verificat de Parchetul General

14 ian. 2020
Vizualizari: 493

Dosarul „Caracal” este la un pas de a fi trimis în instanță. Deocamdată, dosarul a fost trimis de DIICOT Parchetului ICCJ pentru verificarea sub aspectul legalității și temeiniciei.

„În cursul zilei de azi, 13 ianuarie 2020, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J.) dosarul «Caracal», împreună cu rechizitoriul întocmit, pentru verificarea sub aspectul legalității și temeiniciei și confirmării de către procurorul ierarhic superior”, anunță Ministerul Public, scrie News.ro.

„În vederea soluționării, procurorul general al P.Î.C.C.J., Bogdan Dimitrie Licu, a constituit un colectiv format din procurori din cadrul Serviciului de îndrumare și control (S.Î.C.) și Secției de urmărire penală și criminalistică (S.U.P.C.) – Biroul Criminalistică, care va examina actele de urmărire penală efectuate în cauză și va întocmi un referat cu propuneri, referat care va sta la baza fundamentării deciziei procurorului general. În acest dosar, Gheorghe Dincă era acuzat de trafic de minori, viol și omor calificat”, arată News.ro.

În presă se discută și azi despre alegerile anticipate anunțate de liberali. Președintele PLUS, Dacian Cioloș, consideră că, din punctul său de vedere, este obligatoriu să aibă loc alegeri anticipate.

„Alegerile anticipate nu doar că sunt posibile, dar avem nevoie. E obligatoriu, din punctul meu de vedere, să avem alegeri anticipate dacă ne gândim la România și dacă ne gândim la ceea ce trebuie făcut în țară, nu la interesele unora sau altora. Politica n-o faci pentru tine, n-o faci pentru partidul tău, politica o faci ca să schimbi lucrurile în bine în țară. (…) Nimic nu e imposibil. Tot așa părea și a trimite Guvernul PSD acasă și iată că n-a fost imposibil. Forțele politice din Parlament, susținute de cetățeni, de alegători, s-au mobilizat și au dat jos Guvernul PSD. (…) Atunci, să mergem la alegători. Parlamentarii sunt acolo cu un mandat din partea alegătorilor. Cât timp nu mai au susținere pentru mandatul acela, nu mai au ce să facă acolo. În situația asta ne aflăm acum, nu să facem teorii. Acest Parlament nu mai poate forma majoritate solidă, consistentă și stabilă”, a declarat Dacian Cioloș, la Digi 24, scrie Agerpres.

Un alt lider politic, președintele Pro România, Victor Ponta, declară că formațiunea sa nu se opune organizării de alegeri anticipate, însă nu susține acest demers și nu îi va ajuta pe liberali.

„Dacă vor să facă alegeri anticipate, în niciun caz nu se va opune Pro România, dar nici nu o să-i ajutăm noi, cum nu i-am ajutat nici să se instaleze în funcție. Să facă moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern, a mai făcut și PSD-ul cu Dragnea, poate să facă și PNL-ul cu Orban același lucru, sau să găsească o altă metodă, pe care eu nu o văd în acest moment”, a afirmat Ponta, scrie Digi 24.

„Eu cred că PNL-ul își dorește alegeri anticipate pentru că acest buget nu este unul realist, este un buget punte, punte până la alegeri. Bani nu au, ce au pus ei acolo sunt povești că încasează 350 de miliarde, a pus și Teodorovici că încasează 320 de miliarde și a încasat 290. Deci, banii nu le ajung. Nu cred că vor să aplice legea cu pensiile de la 1 septembrie, nu cred că au soluții pentru celelalte probleme și atunci să bată fierul cât e cald. Și mai cred că au un calcul politic evident, din punctul meu de vedere. Azi când vorbim, în Parlament, în dreapta noastră, a grupului Pro România, este grupul USR, unde sunt toți până la urmă coerenți în ceea ce fac. Ei (PNL – n.r.) se bazează ca, după alegeri, acest grup să se împartă în două, între cei ai lui Cioloș, care vor primi ordin pe unitate și vor trece de partea PNL, și cei ai USR, care pot să rămână în opoziție cu noi”, a adăugat Ponta, mai notează Digi24.

La PSD, Lia Olguța Vasilescu anunță că vrea să candideze pentru un nou mandat de primar al Craiovei.

„Întrebată, duminică seară, într-o conferință de presă, dacă va candida pentru o funcție de conducere în PSD, la Congresul partidului, Vasilescu a răspuns: «Nu am luat încă această decizie». «Depinde foarte mult de decizia pe care o voi lua – dacă voi candida sau nu la Primăria Craiovei. În proporție de 99 la sută vreau să candidez la Primăria Craiovei»”, a adăugat Lia Olguța Vasilescu”, scrie Adevărul.

Presa mai scrie azi despre o declarație a Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, care a anunțat, într-o conferință de presă, că urmează să fie reduse 15% din posturile din minister și din instituțiile subordonate.

„Suntem într-un proces de evaluare a întregului personal din Ministerul Agriculturii și din instituțiile din subordine. În opinia noastră, cel puțin 15% din aceste posturi vor fi reduse. Sunt locuri unde procentul va fi mai mare, dar și locuri unde va trebui să angajăm oameni, unde capacitatea lor administrativă este scăzută. În aparatul propriu avem 708 angajați, iar în total, la toate instituțiile și agențiile din subordine, avem 14.239 de angajați. La AFIR au fost zeci și sute de transferuri de la entități private, fără concurs, foarte mulți dintre angajați neavând nicio legătură cu activitatea care trebuia desfășurată. Am găsit și coafeze și tot felul de «specialiști» angajați și mulți milițieni, transferați de la firme private, cazuri de meserii mai puțin obișnuite pentru activitatea în AFIR. Toate aceste detașări au încetat de la 1 ianuarie 2020”, a declarat Adrian Oros, notează Agerpres.

Seară frumoasă!

Dosarul „Caracal” – verificat de Parchetul General was last modified: ianuarie 14th, 2020 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: