Dispute în PNL

19 ian. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 104

Deschidem Revista din această seară cu un studiu al medicilor englezi, care evidențiază faptul că o treime dintre pacienții cu COVID-19 se întorc în spital, în următoarele 5 luni.

„Aproape o treime dintre pacienții care s-au vindecat de Covid-19 după o formă mai gravă a bolii ajung înapoi în spital în următoarele 5 luni, iar unul din opt moare, arată noi statistici îngrijorătoare”, scrie Telegraph, citat de HotNews.

„Un studiu realizat de Universitatea Leicester și de Oficiul Național pentru Statistică (ONS) a descoperit efecte pe termen lung devastatoare asupra celor care au avut o formă severă a bolii provocate de noul coronavirus, la mulți dintre ei apărând probleme la inimă, diabet și afecțiuni cronice la ficat și rinichi. Dintre 47.780 de persoane care au fost externate în primul val, 29,4% au fost reinternate în spital în următoarele 140 de zile, iar 12,3% din total au murit. (…) Studiul a arătat că cei care supraviețuiesc Covidului sunt de aproape trei ori și jumătate mai predispuși să reajungă în spital, și să moară, în următoarele 140 de zile, decât alte persoane externate”, mai arată HotNews.

News.ro consemnează o declarație a șefului DSU în legătură cu perioada de imunitate asigurată de vaccinul anti-COVID.

„Secretarul de stat în cadrul MAI, Raed Arafat, a declarat că imunitatea, după vaccinare, durează până la opt luni, acest lucru fiind demonstrat deja în urma monitorizării persoanelor vaccinate, însă monitorizarea continuă. (…)Totodată, Raed Arafat afirmă că cei care se vaccinează împotriva COVID-19 au șansa ca la vară să meargă în concedii, în străinătate, fără a fi obligați să stea în carantină. (…) Arafat este convins că urmează să se stabilească la nivel european modul de recunoaștere a vaccinării împotriva COVID-19”, mai scrie News.ro.

Vaccinarea ar putea scuti persoanele care intră în România de măsura carantinării, mai notează jurnaliștii de la News.ro.

Inteligența artificială în materie penală

„Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, luni, că persoanele care intră în România după 10 zile de la primirea celei de-a doua doze de vaccin sunt exceptate de la măsura carantinării. Aceeași decizie a fost luată și în cazul persoanelor care intră în contact cu un caz confirmat, dacă contactul a avut loc la mai mult de zece zile de la primirea dozei de rapel”, arată News.ro.

Presa scrie și despre conflictul din PNL și de acuzațiile care i se aduc președintelui Ludovic Orban, de către mai mulți lideri ai partidului.

După atacul foarte dur al prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan, la adresa președintelui partidului, secretarul general, Robert Sighiartău, a declarat la rândul său că Ludovic Orban trebuie să-și dea demisia de la șefia partidului, pentru modul în care formațiunea politică a fost condusă «discreționar»”, notează Știrile Transilvaniei, citând un interviu de la Digi 24.

„Într-un interviu la Digi24, Sighiartău susține că «am fost puși de multe ori alături de PSD prin comportamentul pe care l-au avut unii colegi de-ai mei în guvernare și prin felul în care au fost promovați anumiți oameni în funcții publice»”, notează Știrile Transilvaniei.

„Avem oameni performanți în administrațiile locale. Din păcate, din cauza negocierilor duse exclusiv de președintele Orban, am lăsat deoparte aceste atuuri și platforma de dezvoltare pe care o aveam cu privire la România. Am avut o discuție cu președintele Orban și i-am spus că negocierile nu sunt în favoarea PNL și că ceea ce se întâmplă în PNL nu e în regulă. La un moment dat, Ludovic Orban a vrut iar să-l retragă pe Florin Cîțu și am spus că nici din punct de vedere moral, uman și al strategiei partidului nu este în regulă ca Florin Cîțu să cedeze și să meargă iarăși domnul Orban, după ce și-a dat demisia și a pierdut alegerile. Domnul Orban nu a fost de acord ce i-am spus. Avem nevoie de o echipă care să negocieze pentru partid și nu pentru indivizi”, a mai susținut Robert Sighiartău pentru sursa citată, mai arată Știrile Transilvaniei.

Brexit-ul provoacă, deja, mari dezechilibre în aprovizionarea marilor lanțuri de magazine din Marea Britanie.

„La aproape două săptămâni de la ieșirea Marii Britanii din UE, «apocalipsa» Brexit începe să se vadă în supermarketuri, care se confruntă cu lipsuri serioase în aprovizionare, mai ales dacă este vorba despre produse perisabile, care se aduceau din import. Șoferii de camioane sunt obligați să aștepte, în unele cazuri, zile în șir pentru a avea toate actele în regulă ca să poată introduce în Marea Britanie bunuri din țările UE. Schimbările care au intervenit în sistemul vamal riscă să lase goale rafturile supermarketurilor și deja au fost surprinse imagini în care raioanele de «legume-fructe» erau efectiv fără marfă”, notează Digi 24.

Seară frumoasă!

Dispute în PNL was last modified: ianuarie 19th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter