Discursul domnului Nicolae Cîrstea de încheiere a festivității „PREMIILE RRDP pe anul 2016”

21 dec. 2017
Vizualizari: 2321

„Doamnelor și domnilor,

Bună seara și din partea mea! Vă mulțumesc că suntem împreună și în acest an, la această importantă ceremonie, tradițională ceremonie, pe care participarea dumneavoastră, atât în calitate de invitați, cât și în calitate de autori ai RRDP, o face deosebită. Suntem astăzi [n.n. 6 decembrie 2017] la a zecea ediție, suntem în postura în care avem o nouă filosofie, o nouă viziune la RRDP și sperăm că este o viziune care denotă maturitate, dar și perseverență în acest demers început în anul 2007, odată cu primul număr al RRDP.

Vă mulțumesc tuturor! Felicitări celor care au fost nominalizați la premiile RRDP, reverențe dumneavoastră, câștigătorilor acestor premii. De asemenea, mulțumiri speciale uniunilor profesionale – UNBR, UNNR, UNEJR, UNPIR. Din păcate, fără sprijinul dumneavoastră la acest eveniment, această reuniune, această tradiție n-ar putea fi continuată. Sperăm să fim împreună și de acum înainte.

Este adevărat, suntem, în acest an, 2017, la momentul în care, după 13 ani, facem eforturi pentru a finaliza un demers început în anul 2004, în urma unei discuții cu domnul profesor Bogdan Dumitrache – este vorba despre reeditarea anastatică a celor 14 tomuri ale lui Dimitrie Alexandresco. Este un prim demers, prin care ne-am propus, în colecția Cultura Juridică, să reedităm toate operele fundamentale din perioada interbelică și antebelică. Este, de asemenea, un demers care se bucură de sprijinul câtorva uniuni profesionale și al câtorva profesioniști. Sperăm să fie un eveniment important pentru piața editorială, pe care dumneavoastră, ca pasionați ai Dreptului Privat, să-l receptați ca atare.

În încheiere, pe lângă mulțumirile pe care le adresez domnului profesor Valeriu Stoica, pentru contribuția la această nouă viziune și la această continuitate a tradiției RRDP, aș vrea să adresez și domnului profesor Mircea Pop aceleași mulțumiri. E adevărat, ne-am cunoscut în anul 2006 și încă suntem prieteni, să vedem ce ne rezervă viitorul…

Mulțumesc domnului profesor Bogdan Dumitrache, care se află de la prima ediție la „butoanele” acestei ceremonii și sprijină această ceremonie, mulțumesc domnului profesor Flavius Baias – practic Facultatea de Drept este un partener al ceremoniei și al acestor premii. Mulțumesc pentru cuvintele spuse la începutul ceremoniei, domnule decan. Și aș vrea să mai spun câteva ultime cuvinte în acest amfiteatru, așa cum spunea profesorul Liviu Pop: „Măreția Dreptului este dată de interpretări, dar, mai ales, de oamenii care le fac”. Vă mulțumesc”.

Nicolae Cîrstea, fondator și președinte al Grupului editorial:
UNIVERSUL JURIDICPRO UNIVERSITARIAEDITURA NEVERLAND și al ujmag.ro.

Discursul domnului Nicolae Cîrstea de încheiere a festivității „PREMIILE RRDP pe anul 2016” was last modified: decembrie 21st, 2017 by Nicolae Cîrstea

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea este fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC (UNIVERSUL JURIDIC - PRO UNIVERSITARIA - EDITURA NEVERLAND - EVRIKA PUBLISING) şi al UJmag.ro.A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, în anul 2001.Începând cu anul 1997 (anul I de studii) a fost reprezentant al mai multor edituri, după care, în anul 2001 (anul IV de studii), a pus bazele Editurii UNIVERSUL JURIDIC.În prezent este Preşedintele acestor companii, fiind implicat în proiecte pe termen mediu şi lung în domeniul editorial şi cel al distribuţiei de carte pe piaţa din România.
A mai scris: