Din 15 mai intrăm în stare de alertă

4 mai 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 429

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Știrea acestui început de săptămână vine din SUA: Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a declarat duminică, la emisiunea This Week de la ABC, că există „dovezi enorme” privind faptul că noul coronavirus are ca origine un laborator din Wuhan. Este posibil ca zilele următoare să apară și o reacție a Chinei în legătură cu această declarație.

Întrebat de moderatoarea emisiunii dacă a văzut ceva care să îi ofere convingerea că virusul are ca origine un laborator din Wuhan, Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a răspuns: „Martha, sunt dovezi enorme că acolo a început. Am spus de la început că acesta este un virus cu originea în Wuhan, China. Cred că toată lumea vede asta acum. China a mai infectat lumea în trecut și a operat laboratoare care nu se ridică la nivelul necesar. Nu este prima dată când lumea este expusă virusurilor ca urmare a unor greșeli de la acel laborator din Wuhan. Trebuie să se facă verificări ca să fim siguri, dar vă pot spune că sunt dovezi semnificative că acesta a venit de la acel laborator din Wuhan”, relatează News.ro.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

„Mike Pompeo a mai afirmat, când a fost întrebat dacă el crede că este un virus creat de om sau modificat genetic: «Cei mai buni experți par să gândească până acum că este creat de om. Nu am motive să nu îi cred în acest moment»”, mai scrie News.ro.

„Joi, Donald Trump a declarat că se gândește la noi taxe contra Beijingului după ce, potrivit președintelui american, a devenit sigur că noul coronavirus a provenit dintr-un laborator din Wuhan și nu dintr-o piață locală de animale”, mai scrie News.ro.

La București, Președintele Klaus Iohannis a declarat luni faptul că starea de urgență nu va fi prelungită, iar din data de 15 mai aceasta va fi înlocuită de starea de alertă. De asemenea, Președintele s-a declarat foarte mulțumit de modul în care s-a comportat populația de 1 mai.

„Starea de urgență nu va fi prelungită, nu voi emite un nou decret. 14 mai este ultima zi în care mai avem stare de urgență. Din 15 mai vom intra în stare de alertă”, a spus Președintele Klaus Iohannis, scrie Cotidianul.

Conform șefului statului, „epidemia nu a trecut și trebuie să fim responsabili, să avem grijă în continuare”.

„După 15 mai, putem, în principiu, să ne mișcăm în interiorul localității unde avem treabă, dar este clar nu este bine să exagerăm. Deplasările să se facă atunci când sunt necesare, dar nu va mai fi nevoie să declarăm în prealabil unde mergem. Este un prim pas important. (…) Așa-numita relaxare se va face pas cu pas, un astfel de pas fiind, de regulă, cam de două săptămâni. Unele măsuri le vom lua începând din 15 mai, dar următorul capul de măsuri de relaxare va veni la începutul lui iunie, apoi la mijlocul lui iunie și așa mai departe. Din 15 mai vom avea, de exemplu,la dispoziție, iarăși saloanele de îngrijre personală, se vor redeschide saloanele de coafură, frizerie. De asemenea, din 15 mai, se vor redeschide cabinetele stomatologice (…) și muzeele. Toate, în condiții speciale de distanțare, în condiții speciale de igienă. Cu toții, repet, vom purta mască de protecție când suntem în spații publice închise și când ne deplasăm cu transportul public în comun. Aceste lucruri rămân obligatorii”, a mai spus Iohannis, mai arată Cotidianul.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, afirmă că cel mai probabil mall-urile nu vor fi printre primele deschise după data de 15 mai. Arafat a fost întrebat duminică, la Digi 24, dacă mall-urile vor fi redeschise după data de 15 mai.

„Nu foarte repede, nu știu. Vor fi măsuri care vor fi luate în prima fază, după 15, după care așteptat 15 zile, după care 14 zile, după care luate următoarele măsuri. Nu cred că mall-urile vor fi printre primele măsuri luate.(…) Unde ai loc de aglomerație mare și nu este esențial, încă se așteaptă în prima fază. Lumea nu știe cum va fi, noi nu știm dacă după primele măsuri vom vedea o creștere, vom vedea o stabilitate sau dacă suntem în scădere sau continuă scăderea sau continuă această stabilitate în dinți de fierăstrău. Vedeți într-o zi suntem cu un număr de cazuri, în altă zi cu altul și suntem așa acum, nu suntem cu un trend în fiecare zi mai puțin de celălălt. Noi nu știm când se iau măsurile de relaxare, dacă vom începe să vedem o creștere sau va continua modul în care acum evoluează boala”, a transmis Arafat, arată News.ro.

El a spus că, pentru evitarea aglomerației la metrou sau în mijloacele de transport în comun, acestea trebuie să fie suplimentate.

„Trebuie analizat dacă în zonele unde avem metroul aglomerat sau autobuzele aglomerate, se impune suplimentarea lor, chiar dacă va fi un cost. (…) Ca să previi asta trebuie să păstrezi anumite lucruri la locul de muncă. Adică nu toată lumea trebuie să lucreze acasă și nu toată lumea la ora 9 la lucru sau la 8. Unii să vină la 8, unii la 9, unii la 10 și să îi învățăm să nu plece mai devreme. Toți cei care vin la 10 să plece 9 de acasă, cei care vin la 9 să plece la 8 de acasă”, a explicat șeful DSU, mai scrie News.ro.

Uniunea Salvați România cere Guvernului să desființeze „de urgență” Secția de Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ).

„În loc să susțină desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, unii sunt preocupați să impună mai repede noi șefi acolo. Îi solicit premierului Ludovic Orban să se țină de cuvânt și să desființeze această secție prin ordonanță de urgență. Tema a fost arhidezbătută în spațiul public, nu ia prin surprindere pe nimeni. Este clar că punerea în acord a legislației noastre cu recomandările GRECO, avizele Comisiei de la Veneția și recomandările din cadrul MCV reprezintă o urgență. Această secție odioasă, concepută de Liviu Dragnea, trebuie desființată imediat, nu întărită”, a susținut deputatul Stelian Ion, potrivit unui comunicat al USR transmis luni, notează Agerpres.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

„Uniunea menționează că se împlinesc șase luni de la primul vot de învestitură a Guvernului PNL, dar și că «trenează finalizarea» proiectului de lege privind desființarea SIIJ. În aceste condiții, USR pledează pentru desființarea Secției speciale prin ordonanță de urgență”, mai arată Agerpres.

Presa mai scrie despre atacul Prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan, la adresa Ministerului Afacerilor Externe, în legătură cu modul în care au gestionat situația muncitorilor sezonieri plecați în Germania și alte țări. Rareș Bogdan a criticat MAE pentru comunicatul de presă cu privire la responsabilitatea vizavi de muncitorii români plecați la muncă în străinătate.

„Ministerul spunea că nu e responsabilitatea lor. Eu vă spun că orice cetățean care e în afara granițelor, care are cetățenia română, este responsabilitatea ministerului și a țării sale. Dacă ar fi dat în Israel, în SUA, în Franța, Ministerul de Externe un astfel de comunicat, astăzi nu mai era în funcție nici ministrul, nici secretarul de stat, nici cei care au dat comunicatul, dar suntem în România”, a precizat Bogdan, potrivit DC News, citată de Adevărul.

„Rareș Bogdan a mai subliniat că marți, la ora 12:00, se întâlnește cu Violeta Alexandru, minstrul Muncii, care-i va explica ce s-a întâmplat, ce firme au dus românii la muncă în Germania, ce contracte au fost semnate”, mai scrie Adevărul.

Seară frumoasă!

Din 15 mai intrăm în stare de alertă was last modified: mai 4th, 2020 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter