Deputaţii au votat pentru eliminarea pensiilor speciale

28 ian. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 256

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Azi deputații au votat, în sesiune extraordinară, proiectul de lege al PNL privind abrogarea pensiilor speciale. După cum știm, Comisia pentru muncă din Camera Deputaților a adoptat, în luna decembrie 2019, un  raport favorabil pentru proiectul de lege care vizează eliminarea pensiilor speciale, excepție făcând cele destinate militarilor și structurilor din cadrul MAI. Numărul de beneficiari de pensii de serviciu era, la finalul anului 2019, de 9.359 persoane, în creștere cu 1,9% (plus 175 de persoane) față de perioada similară din 2018, conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP).

„Camera Deputaților a adoptat, marți, cu 247 de voturi «pentru» și 21 de abțineri, în sesiune extraordinară, proiectul de lege privind abrogarea pensiilor speciale, inclusiv pensiile magistraților. Camera Deputaților este forul decizional. (…) Dezbaterea proiectului a avut loc pe fondul nemulțumirilor magistraților și grefierilor față de prevederile acestuia, astfel că multe instanțe și parchete din țară și-au suspendat activitatea”, scrie G4 Media.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Coronavirusul continuă să facă victime în China, iar presa din România atrage atenția asupra acestui virus care ar putea ajunge și în țara noastră.

„Numărul deceselor provocate de coronavirus a crescut la 80 în China, iar numărul total de cazuri de îmbolnăvire confirmate a ajuns la 2.744, a anunțat comisia națională chineză de sănătate”, relatează Cotidianul.

Și tot Cotidianul scrie că în Germania a fost confirmat, la un bărbat din localitatea Starnberg, primul caz de infecție cu noul coronavirus. Germania este a doua țară europeană, după Franța, în care sunt depistate cazuri de infecție cu noul coronavirus.

„Pacientul este în stare stabilă, potrivit unui comunicat emis de Biroul de Sănătate și Securitate Alimentară (LGL) din Bavaria. «Este monitorizat de personalul medical și este izolat», se precizează în comunicat”, scrie Cotidianul.

Zilele trecute, un tânăr de 24 ani, din Bacău, a pus pe jar autoritățile din România, după ce le-a spus medicilor că are mai multe simptome asociate infectării cu coronavirus.

„După ce tânărul a fost transferat la Institutul «Matei Balș» din Capitală, unde a fost suspus mai multor investigații, Ministerul Sănătății a anunțat că pacientul nu are infecție cu noul coronavirus. «Nu este vorba despre infecție cu noul coronavirus la pacientul transferat ieri de la Bacău la Institutul Național de Boli Infecțioase ‘Prof. dr. Matei Balș’. Investigațiile efectuate pacientului care a fost transferat ieri de la Spitalul Județean de Urgență Bacău la Institutul Național de Boli Infecțioase ‘Matei Balș’ au arătat că acesta nu este infectat cu noul coronavirus, ci are alte afecțiuni virale. Starea pacientului este bună și va fi externat în cursul zilei de astăzi și va continua tratamentul în ambulatoriu», a informat marți Ministerul Sănătății”, notează Libertatea.

După ce zilele trecute PSD cerea Guvernului să trateze cu seriozitate posibila apariție a coronavirusului și în România, acum Președintele țării cere Guvernului să ia toate măsurile necesare pentru a preveni apariția și răspândirea virusului în România.

„Președintele Klaus Iohannis consideră că problema noului coronavirus din China trebuie luată «foarte, foarte în serios», dar spune că, dacă Guvernul își face treaba la modul cel mai serios, nu va fi nevoie să se ajungă în CSAT. El susține că nu poate fi făcută comparația între viteza cu care autoritățile chineze ridică spitalul de la Wuhan și cea cu care se construiesc spitale în România, unde trebuie respectate regulile europene. Șeful statului afirmă că este nevoie de accelerarea procedurilor pentru ridicarea spitalelor regionale, spunând că «a durat prea mult»”, notează News.ro.

În vămi, autoritățile anunță măsuri speciale în legătură cu importurile din China.

„Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a decis să se implice major în ce privește importurile din China. Ei cere sprijinul medicilor de la Direcțiile de Sănătate Publică pentru a verifica și împiedica anumite produce chinezești să ajungă la noi în țară. Este vorba despre produse cu care se intră în contact direct, precum textile, cosmetice, jucării. Virusul provoacă și efecte economice, bursele americane au încheiat în scădere”, relatează Antena 3.

Liberalii vor ca alegerea președinților CJ să se facă dintre membrii consiliilor județene și în acest sens au  pus în dezbatere publică o ordonanță.

„OUG privind alegerea președinților de CJ în mod indirect, dintre consilierii județeni și prin votul acestora a fost pusă în dezbatere publică, unul dintre argumentele Guvernului fiind că reglementarea în vigoare, privind alegerea în mod direct, reprezintă «manifestarea partizană a intereselor particulare a președinților de CJ aflați în funcție»”, notează News.ro.

Conferintele lunii noiembrie
”

„Președintele Klaus Iohannis afirmă că, în opinia sa, alegerea președinților de consilii județene de către consilierii județeni și nu prin vot direct de către cetățeni este un lucru «foarte corect». Șeful statului argumentează că președinții consiliilor județene nu reprezintă comunități, ci sunt, mai degrabă, administrator”, mai scrie pe această temă News.ro.

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a demisionat din grupul parlamentar PSD, mai scriu ziarele.

„Aș vrea să vă spun că astăzi am îndeplinit o formalitate: am înaintat Biroului Permanent al Camerei Deputaților demisia mea din grupul parlamentar PSD. Voi continua să reprezint interesele celor care m-au votat, cu același profesionalism și responsabilitate, respectând jurământul depus, în calitate de deputat neafiliat. Cel puțin pentru moment…”, a scris Ana Birchall pe Facebook, notează Fanatik.ro.

Presa aduce azi în atenția cititorilor și cererile USR privind desființarea inspectoratelor școlare.

„De 30 de ani vedem cum sistemul de educație este ținut captiv mediocrității, servind mai degrabă grupurilor de interese din politică decât educarea copiilor. O reformă reală a Educației, pe lângă măsuri care să aibă în centru elevul și profesionalizarea dascălilor, trebuie să cuprindă și desființarea Inspectoratelor Școlare. Instituțiile sunt câmp de bătaie sau răsplată pentru oamenii de partid, iar criteriul competenței este un factor secundar. Același lucru îl vedem, zilele acestea, și la ministrul Educației, care a înlocuit 19 inspectori școlari generali cu niște membri de partid. Sunt practici pesediste, doar că diferă culoarea carnetului de partid, din roșu s-a făcut galben. În continuare avem de-a face cu o politizare extremă a sistemului de educație, iar reforma mult promisă de doamna Anisie e apă de ploaie. USR propune desființarea Inspectoratelor pentru a rupe lanțul vicios al controlului politic asupra sistemului de educație”, transmite deputatul USR Cristina Iurișniți, într-un comunicat de presă scrie Cotidianul, citând surse Mediafax.

Evenimentul Zilei anunță că Nelu Iordache, cunoscutul om de afaceri din vestul țării, a fost achitat.

„Omul de afaceri Nelu Iordache, alături de mai multor șefi ai CNADNR Craiova, au fost achitați, luni, în dosarul privind modernizarea Transalpina, de către Curtea de Apel București. Decizia instanței este una definitivă. (…) Iordache și ceilalți inculpați obținuseră achitare și la instanța de fond – Tribunalul București – în decembrie 2017”, scrie Evenimentul Zilei.

 

Seară frumoasă!

Deputații au votat pentru eliminarea pensiilor speciale was last modified: ianuarie 28th, 2020 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter