Declararea stării de alertă în Sectorul 1 din Capitală, amânată

23 iul. 2021
Vizualizari: 314

Odată cu creșterea numărului cazurilor de infectare cu varianta Delta în Italia, permisul de sănătate devine obligatoriu.

„«Italia va introduce din 6 august un permis de sănătate obligatoriu pentru acces în locuri cu spații închise precum cluburile și restaurantele», a decis joi seară guvernul condus de Mario Draghi”, relatează AFP, scrie Agerpres.

În afară de cluburi și restaurante, acest permis va fi necesar pentru a intra la piscine, săli de sport, muzee, cinematografe și teatre, precum și în sălile de jocuri. Permisul de sănătate va fi, de asemenea, necesar pentru evenimentele sportive, concerte, spectacole, târguri și congrese, evenimente la care participă numeroase persoane și care sunt posibile surse de contaminare. Cluburile de noapte vor rămâne închise până la o nouă notificare, dar acest sector va beneficia de ajutor public. Permisul de sănătate, denumit «permisul verde» în peninsulă, poate fi eliberat de la prima doză de vaccin, dar și persoanelor vindecate de Covid-19 și celor care au un test negativ în ultimele 48 de ore”, mai arată Agerpres.

Presa scrie și despre situația vaccinării în țările Uniunii Europene.

„Două sute de milioane de europeni au fost complet vaccinați împotriva COVID-19, adică peste jumătate din populația adultă, a anunțat joi Comisia Europeană, care a fixat obiectivul ca 70% dintre adulți să fie vaccinați în această vară”, relatează AFP, scrie România liberă.

„Până acum, 200 de milioane de persoane s-au vaccinat complet în Uniunea Europeană”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, Dana Spinant, în cadrul unei conferințe de presă, notează România liberă.

„Potrivit acesteia, în procente, cifra reprezintă 54,7% dintre adulți care sunt complet vaccinați adică cu două doze necesare sau una singură în cazul serului de la Johnson & Johnson. (…) Conform datelor oficiale compilate de AFP, puțin peste 440 de milioane de doze de vaccinuri au fost administrate în Uniunea Europeană. Asta înseamnă 98,4 doze la 100 de locuitori, în timp ce în SUA raportul este de 102,4 de doze la 100 de locuitori. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat la 10 iulie că UE dispune de suficiente doze pentru a vaccina «cel puțin 70% din populația adultă în această lună»”, mai scrie România liberă.

Adevărul consemnează o declarație a ministrului Cristian Ghinea, potrivit căreia o parte dintre banii pentru finanțarea PNRR-ului național vor intra în conturile României chiar în acest an.

„Anul ăsta vor intra 1,9 miliarde de euro în țară din PNRR. PSD bate câmpii”, a declarat Cristian Ghinea la Digi24, scrie Adevărul. „Ministrul a explicat că PNRR va fi aprobat în septembrie de către Comisia Europeană, urmând ca un Consiliu al Miniștrilor de Finanțe să aprobe proiectul și «imedat după acel moment intră prefinanțarea în țară din partea de granturi». (…) Cristian Ghinea susține că «isteria PSD ne șubrezește poziția de negociere». PSD acuză Guvernul de subminarea economiei naționale, pentru că România nu va primi, în acest an, niciun euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”, mai notează Adevărul.

Scandalul gunoaielor din Sectorul 1 pare să rămână un subiect fără sfârșit în mass-media din România.

„Alin Stoica a anunțat joi seară, într-o declarație de presă, că decizia privind instituirea stării de alertă în sectorul 1, solicitată de Clotilde Armand, va fi luată vineri, 23 iulie. Prefectul Capitalei a decis amânarea hotărârii după ce Direcția de Sănătate Publică a transmis că este în «imposibilitatea de a evalua impactul asupra sănătății»”, scrie Libertatea.

„În acest moment suntem încă în analiză. Tocmai am avut o discuție cu Agenția pentru Protecția Mediului și reprezentanții Primăriei Sectorului 1. Sunt 2.600 de tone de deșeuri necontrolate pe raza sectorului 1. Pericolul principal ar putea fi degajarea de pulberi de materiale de construcții. Există și o componentă de care sunt responsabili cetățenii. Există un comportament nedorit și anume deșeurile din construcții care sunt mult mai scump de procesat, ele trebuie procesate plătind o anumită sumă de bani”, a spus prefectul Alin Stoica joi, într-o declarație de presă transmisă de televiziuni, mai scrie Libertatea.

Populația României este în scădere, iar un studiu Eurostat confirmă această ipoteză.

„Populația României va scădea la 15,5 milioane de locuitori până în 2050, în scădere cu 20%, de la 19,2 milioane de persoane în 2020, pe fondul natalității scăzute și al migrației externe, arată datele Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene”, scrie Digi24.

„În cele mai puternice județe pentru business, evoluția populației în următorii 30 de ani diferă: în municipiul București, populația va scădea cu 23%, în Timiș cu 5%, în Cluj cu 8%, iar în Argeș cu 27%. Singurul județ care va înregistra o creștere a numărului de locuitori în următorii 30 de ani este Ilfovul, unde populația va crește cu 42% în perioada 2020-2050, potrivit proiecțiilor demografice. Numărul de locuitori va crește doar în Ilfov, în Iași va stagna, iar în Capitală va scădea cu un sfert în următorii 30 de ani”, mai notează Digi24.

Seară frumoasă!

Declararea stării de alertă în Sectorul 1 din Capitală, amânată was last modified: iulie 23rd, 2021 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: