Cresc impozitele în Capitală

20 feb. 2020
Vizualizari: 693

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretele pentru numirea șefilor Parchetului General, DNA și DIICOT.

„Conform Administrației prezidențiale, președintele Klaus Iohannis, a semnat joi, următoarele decrete: Decret pentru numirea în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a doamnei Gabriela Scutea, pe o perioadă de 3 ani; Decret pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a domnului Crin-Nicu Bologa, pe o perioadă de 3 ani; Decret pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a doamnei Elena-Giorgiana Hosu, pe o perioadă de 3 aniˮ, scrie News.ro.

Amintim că Gabriela Scutea și Giorgiana Hosu au primit avize negative din partea CSM.

Liderul USR, Dan Barna, îi critică pe Klaus Iohannis și pe Cătălin Predoiu pentru numirile făcute la șefia parchetelor.

„Numirea unor șefi de parchete fără avizul CSM e o greșeală greu de explicat și dezamăgitoare. Într-o țară normală se caută soluția cea mai bună, nu se forțează oportunist soluția care convine unei puteri vremelnice. Ministrul justiției și Președintele României trebuie să vină în fața românilor și să explice de ce atâta grabă. Și, mai ales, de ce regulile sunt bune doar când trebuie să le aplice alții”, a declarat președintele USR, Dan Barna, arată Adevărul.

Presa mai scrie despre declarațiile senatorului PSD Robert Cazanciuc în legătură cu numirile în funcțiile de procuror general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ și procuror-șef al DIICOT.

„E în primul rând responsabilitatea președintelui Klaus Iohannis și a Ministerului Justiției, principalul partener al Comisiei Europene pentru MCV, să explice de ce nu a ținut cont de avizele CSM, așa cum în mod constant și MCV și GRECO au recomandat. Spune art. 133 din Constituție: CSM este garantul independenței Justiției. Cred că va trebui ca președintele României să explice de ce nu a ținut cont de acest articol din Constituțieˮ, a spus Cazanciuc în Parlament, notează Agerpres.

Secția pentru judecători a CSM a cerut azi Avocatului Poporului să evalueze dacă este necesar să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la neconstituționalitatea unor dispoziții ale O.U.G. nr. 23/2020 care vizează reglementarea unei abateri disciplinare în cazul judecătorilor care soluționează litigii referitoare la achizițiile publice.

„Secția pentru judecători apreciază că răspunderea disciplinară a magistraților, ca element component al statutului acestora, se circumscrie sferei de reglementare cu privire la care este interzisă adoptarea unei ordonanțe de urgență ca urmare a organizării și desfășurării referendumului național din data de 26 mai 2019. Prin urmare, Guvernul României și-a arogat o competență de legiferare cu încălcarea voinței majoritare exprimată ca urmare a referendumului din anul 2019, confirmată de Curtea Constituționalăˮ, susțin reprezentanții CSM, scrie News.ro.

Secția pentru judecători a CSM arată că, în ultima perioadă, are loc „o adevărată campanie concertată derulată împotriva corpului profesional al judecătorilor de către celelalte două puteri, legislativă și executivă, cu referire la veniturile acestora – pensii, salarii și alte drepturi băneștiˮ, notează Agerpres.

„În condițiile în care problemele grave de personal și de infrastructură cu care se confruntă instanțele de la toate gradele de jurisdicție din țară sunt constant ignorate de către cei care au atât obligația, cât și mijloacele de a le rezolva, considerăm că atacul la adresa judecătorilor este lipsit de orice substanță și are ca unic scop antagonizarea societății față de aceștia. Acest lucru reprezintă un adevărat atentat la independența Justiției”, precizează Secția pentru judecători a CSM într-un comunicat transmis de  Agerpres.

Primăria Municipiului București a lansat în dezbatere publică un proiect prin care se propune majorarea taxelor și impozitelor care vor fi plătite de către bucureșteni, pentru anul 2021.

„Majorarea propusă este de 3,8 la sută și este motivată de indicele de inflație. Reprezentanții PMB susțin în motivarea proiectului public că majorarea este permisă și reglementată chiar de Codul Fiscal.(…) Pentru bucureștenii care își vor plăti dările în primele trei luni ale anului 2021, se va păstra celebra bonificație, și anume reducerea impozitului cu zece la sutăˮ, scrie Evenimentul Zilei.

Epidemia de gripa din România face noi victime.

„INS a prezentat bilanțul deceselor la nivel național. Numărul persoanelor care au murit până în prezent din cauza gripei a ajuns la 44, a anunțat, joi, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică”, notează publicația on-line Doctorul Zilei.

Seară frumoasă!

Cresc impozitele în Capitală was last modified: februarie 20th, 2020 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: