Consiliul de Administrație al Metrorex a fost demis

5 mart. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 179

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că a demis, joi, Consiliul de Administrație al Metrorex.

„Ministrul a invocat faptul că au fost găsite mai multe nereguli în cadrul companiei, printre care și acordarea sporului de metrou – un spor de condiții dificile de lucru, de care beneficiau și cei de la birou”, notează Antena 3.

„Ca urmare a așa-zisei negocieri a contractului colectiv de muncă, din septembrie anul trecut, în condiții de pandemie, de pierderi de venituri, de dezechilibru financiar, s-au crescut salariile cu 18%. Diferența cheltuielilor cu personalul, perioada 2020-2021, este de 210 milioane de lei, numai creșterea. Este o companie care ajuns să ceară subvenții de la stat de 1,1 miliarde lei, subvenții care erau, acum cinci ani, de 300 milioane lei”, a spus Cătălin Drulă într-o emisiune la Digi24, scrie Antena 3.

După o serie de declarații ale Președintelui, premierului și ale unor lideri politici, discuțiile pe marginea clasării Dosarului „10 august” continuă în Parlament.

„Președinta Comisiei juridice din Senat, Iuliana Scântei, îi cere ministrului Justiției să sesizeze Inspecția Judiciară pentru pentru a se stabili dacă există indiciile săvârșirii unei abateri disciplinare de către procurorii care au instrumentat «Dosarul 10 august». Scântei punctează faptul că nimic nu împiedică IJ să se sesizeze din oficiu sau la cererea procurorului general al PÎCCJ, a președintelui ÎCCJ, a CSM. Iuliana Scântei a identificat mai multe căi prin care s-ar putea trece la verficarea modurilor cum au acționat procurorii în ceea ce privește «Dosarul 10 august», dat fiind eșecul lor în convingerea Tribunalului București să redeschidă dosarul”, notează Adevărul.

Presa mai scrie că liderul opoziției, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a trimis o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, prin care atrage atenția asupra „derapajelor nedemocratice” ale actualului Guvern din România.

Campanie Craciun UJmag 2020

„Țara noastră alunecă spre o cale nedemocratică, iar în calitate de lider al opoziției din România, am responsabilitatea de a face tot ce pot pentru a-i ajuta pe români și pentru a ne apăra valorile democratice europene”, se arată în scrisoarea trimisă de președintele Marcel Ciolacu, care a mai subliniat că „PSD este deschis la discuții constructive despre viitorul României pe calea europeană și democratică”, notează Știrile Transilvaniei.

„Pentru prima dată în istoria postdecembristă, partidele din Coaliție au aprobat un buget fără a accepta niciunul dintre amendamentele venite de la parlamentari. Tot pentru prima dată în istorie, Guvernul a adăugat – total netransparent – o anexă la budget, care cuprinde sume financiare alocate preferențial, după un algoritm politic, județelor și localităților care sunt conduse de reprezentanții partidelor care formează majoritatea. PNL a primit 52%, USR 35%, în timp ce UDMR 13% – o distribuție care se suprapune aproape perfect pe ponderea fiecărui partid în coaliție. Politizarea fondurilor UE – Guvernul se concentrează pe politizarea totală a sectorului public: schimbarea a aproape 1000 de directori de școli într-o singură zi, politizarea prin O.U.G. a prefecților și urmează politizarea secretarilor generali ai autorităților locale”, sunt doar câteva dintre chestiunile reclamate de liderul PSD, arată Știrile Transilvaniei.

După un an de la debutul pandemiei, Ministerul Sănătății publică toate datele legate de testarea COVID-19 pe județe și incidența noului coronavirus în fiecare localitate din țară.

 „Datele au fost publicate pe portalul Guvernului pentru seturile de date deschise livrate de autoritățile și instituțiile administrației publice – data.gov.ro și pot fi consultate și descărcate de orice persoană. Informațiile sunt actualizate zilnic, începând cu 1 martie. Pe 21 februarie, ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că a pornit, deja, demersurile pentru transparentizarea datelor despre evoluția pandemiei de COVID-19, solicitată de mai multe organizații din societatea civilă”, scrie Libertatea, citând G4 Media.

Dacă, în urmă cu câteva săptămâni, medicii români avertizau asupra celui de-al treilea val al pandemiei, care era deja prezent în centrul Europei, acum medicul timișorean Virgul Musta susține că noul val al pandemiei a ajuns la Timișoara.

„Avem experiența anului trecut. În momentul în care, în Europa, a început să apară și să crească numărul de cazuri, la un interval de 2-3 săptămâni, au apărut și la noi și, apoi, au crescut. Același lucru se întâmplă și acum (…). Foarte probabil că și noi urmăm calea Europei, din păcate, și în curând ne vom confrunta cu un număr și mai mare de cazuri. În Timișoara și în Timiș, din păcate, noi, deja, de două săptămâni, simțim această creștere a numărului de cazuri și presiunea pe sistemul de sănătate, astfel încât, cu greu mai facem față cazurilor severe care necesită internare”, a afirmat medical Musta la B1TV, notează Știrile ProTv.

Pfizer intenționează să mute anumite activități ale grupului din Belgia în România.

„Grupul farmaceutic american Pfizer urmează să concedieze 15% din personalul centrului său de distribuție de la Zaventem (Belgia), urmând ca o parte din activitățile acestui centru să fie delocalizate în România”, informează cotidianul La Libre Belgique, citat de Agerpres.

„Potrivit unor surse sindicale, aproximativ 38 din cei 238 de angajați de la centrul de distribuție pe care Pfizer îl are la Zaventem (Belgia) ar urma să își piardă locul de muncă. Motivul avansat de conducerea companiei ar fi delocalizarea serviciului de planificare a aprovizionării la București (România). Sindicatele se declară șocate de acest anunț făcut de Pfizer, unul din marii producători de vaccinuri împotriva COVID-19, în plină pandemie. (…) Grupul farmaceutic american Pfizer are în prezent aproximativ 2.500 de angajați în Belgia, repartizați la patru locații: Anderlecht (centru de cercetare clinică), Ixelles (sediu administrativ și comercial), Puurs (centru de producție) și Zaventem (centru de distribuție)”, scrie Agerpres.

Seară frumoasă!

Consiliul de Administrație al Metrorex a fost demis was last modified: martie 5th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter