Ciolacu: „Aștept de la Poliție să lupte mult mai eficient cu dealerii de droguri!”

29 aug. 2023
Vizualizari: 129

La Crevedia, dincolo de intervențiile pompierilor și de investigațiile procurorilor, situația este departe să fi reintrat în normal. La București, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit marți, într-o conferință de presă, despre starea pacienților internați în stare gravă, în urma exploziilor de la stația GPL din Crevedia.

„Cei trei pacienți în stare foarte gravă sunt stabili în momentul de față. Probabil că este vorba despre pacientul nepalez de la Bagdasar, care este în stare critică. Sunt trei pacienți cu arsuri în proporție de peste 90%. O altă informație legată, dacă vreți, diferită față de bilanțul de ieri, este că încă câțiva pacienți cred că cinci, dacă nu mă înșel, s-au externat, alături de cei 12 care se externaseră până ieri”, a afirmat ministrul Sănătății, scrie News.ro.

Ministrul Rafila a fost întrebat dacă există un risc legat de infecțiile nosocomiale pentru pacienții răniți în exploziile de la Crevedia.

„Nu există țară din lume și pacient internat într-o unitate medicală la care să existe risc zero. Totdeauna există un risc. Important este să faci ca acest risc să fie cât mai mic. Ei sunt îngrijiți cu foarte multă atenție, cu foarte multă dedicație. Am fost la două dintre spitale. Alaltăieri am fost la Spitalul Floreasca, la Spitalul Bagdasar. Evident că se iau toate măsurile care să minimalizeze acest risc, dar sigur nimeni nu poate să garanteze, cum se dorește uneori, că acest risc nu există. Există acest risc. Colonizarea cu germeni multirezistenți poate să fie personală sau poate să fie din mediul în care se găsește pacientul. Se fac probe microbiologice. Noi tocmai am insistat pentru monitorizarea acestor pacienți să se ia probe mai des decât de obicei, în loc să se ia o dată pe săptămână să se ia chiar de două, trei ori pe săptămână. Încercăm să ținem lucrurile sub control”, a mai adăugat ministrul Alexandru Rafila, notează News.ro.

„Potrivit MS, dintre cei 29 de pacienți internați aflați în stare medie sau ușoară, 16 sunt internați la Spitalul Clinic de Urgență București, 8 pacienți – Spitalul Clinic de Urgență «Bagdasar Arseni» București, trei la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri București, unul Spitalul Universitar de Urgență București, unul la Spitalul Universitar de Urgență Elias București. Conform sursei citate, au fost externați 12 pacienți, iar doi au decedat. Un număr de 12 pacienți au fost transferați în străinătate”, mai scrie Agerpres.

Imediat după tragedia de la Crevedia, Premierul Ciolacu cerea controale la toate stațiile GPL din țară. Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, anunță că deja a fost demontată o stație GPL amplasată fără autorizație de construire la mai puțin de 30 de metri de primărie și că din 22 de stații GPL din Sectorul 5, doar 4 respectă legislația.

În 2021 am atras atenția asupra pericolului pe care-l reprezintă stațiile GPL neautorizate! De atunci, încercăm să le scoatem din Sectorul 5! CONFORM LEGII este însă…foarte, foarte dificil! Noi, primăria, le putem desființa doar dacă avem decizii judecătorești definitive în acest sens, pentru fiecare stație în parte! Sau… dacă primim acceptul administratorilor/proprietarilor pentru desfințarea acestor stații! Astăzi, de exemplu, am beneficiat de înțelegere, iar stația GPL amplasată fără autorizație de construire fix lângă Primăria Sectorului 5 și autogara Filaret a fost demontată! (…) Situația rămâne gravă! Din cele 22 de stații GPL din Sectorul 5, doar… 4 respectă legislația! Restul… nu au autorizație de construire eliberată de Primăria Sectorului 5! Implicit… nu pot obține niciun alt aviz care să le permită funcționarea legală!”, a scris primarul Cristian Popescu Piedone pe Facebook, notează Cotidianul.

Premierul Marcel Ciolacu consideră măsurile anunțate de ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, în urma accidentului mortal de la 2 Mai, bune, însă insuficiente.

„Măsurile de combatere a consumului de droguri, anunțate ieri de ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Cătălin Predoiu, sunt un pas înainte pe un traseu corect, dar nu sunt suficiente! Este nevoie, în paralel cu testarea anti-drog în școli sau de confiscarea mașinii celui prins drogat la volan, și de un efort masiv de destructurare a rețelelor de trafic cu droguri. Aștept de la Poliție să lupte mult mai eficient cu dealerii de droguri! Vreau să văd toate efectivele disponibile în stradă, pe urmele tuturor acelor nemernici care fac averi provocând adevărate tragedii în familiile românilor! Cred că Poliția Română are o uriașă datorie în fața societății în această privință. Românii trebuie să vadă repede o schimbare profundă și susținută de atitudine din partea statului și de rezultate concrete. Pentru că asta înseamnă sute și mii de vieți protejate în fiecare zi!”, a subliniat Premierul Ciolacu într-o postare pe Facebook, scrie România liberă.

Din nou, presa scrie despre nemulțumirile profesorilor. De această dată, 2.500 de directori și directori adjuncți de unități de învățământ au semnat o scrisoare deschisă adresată Guvernului prin care solicită măsuri urgente de rectificare a grilei de salarizare.

„Directorii unităților de învățământ, alături de AVE România (Asociația pentru Valori în Educație) și cele două mari federații sindicale din învățământul preuniversitar, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) și Federația Sindicatelor din Educație «Spiru Haret» (FSE «Spiru Haret»), confirmă situația critică din domeniu. Astfel, 2.500 de directori și directori adjuncți din întreaga țară au semnat o scrisoare deschisă prin care solicită măsuri urgente de rectificare a grilei de salarizare”, informează un comunicat remis marți presei, notează Agerpres.

„Potrivit sursei citate, Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2023, adoptată în luna iunie, a determinat creșterea salariilor pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar, însă «fără corelarea» și pentru personalul cu funcție de conducere”, mai scrie Agerpres.

Consiliul de Administrație al Electrocentrale București SA (ELCEN) l-a numit în funcția de director general al companiei pe Claudiu Crețu, fost director general al C.M. Termoenergetica București.

„Sistemul de încălzire centralizată din București, esențial pentru acest oraș aglomerat și dens, are nevoie de acțiuni urgente și sincronizate, de un management strategic eficient, de colaborare între toate părțile implicate și de viziune de ansamblu. Am încredere în echipa de specialiști de la ELCEN, sunt adevărați profesioniști. Împreună putem face schimbări importante”, a arătat noul director ELCEN, Claudiu Crețu, notează Agerpres.

„Claudiu Crețu a deținut din iulie 2021 până în prezent funcția de director general al C.M. Termoenergetica București – operatorul sistemului de transport și distribuție a agentului termic din București și revine la conducerea ELCEN, după ce în perioada iulie 2017-iunie 2021 a exercitat funcția de administrator special al acestei societăți”, menționează Agerpres.

„La conducerea societății Termoenergetica, în locul lui Claudiu Crețu a fost numit director general interimar pe 5 luni Adrian Teodorescu, director juridic al companiei. (…) ELCEN este principalul furnizor de agent termic pentru sistemul de termoficare din București (90%). Societatea asigură și 5,3% din energia electrică produsă la nivel national”, mai arată Agerpres.

Seară liniștită!

 

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II
Ciolacu: „Aștept de la Poliție să lupte mult mai eficient cu dealerii de droguri!” was last modified: august 29th, 2023 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: