Cine i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat?

15 sept. 2023
Vizualizari: 208

Deschidem Revista din această seară cu încercarea europarlamentarilor români, Eugen Tomac și Vlad Botoș, de a pune presiune asupra Austriei. Aceștia au transmis, miercuri, o scrisoare oficială responsabilului european cu implementarea sancțiunilor UE, David O’Sullivan, în care cer Comisiei Europene să inițieze o anchetă cu privire la nerespectarea de către Austria a sancțiunilor împotriva Rusiei și a direcției politice a Uniunii Europene.

„În această scrisoare, cerem Comisiei Europene să inițieze o anchetă cu privire la respectarea de către Austria a sancțiunilor împotriva Rusiei și a direcției politice a Uniunii Europene. Solicitarea noastră vine ca urmare a suspiciunii existenței unei posibile încălcări a sancțiunilor împotriva Rusiei de către Austria. (…) Uniunea Europeană și-a asumat o politică de reducere drastică a relațiilor economice cu Rusia, în scopul de a nu susține mașina de război împotriva Ucrainei. Cu toate acestea, Austria a înregistrat o creștere spectaculoasă a importurilor sale din Rusia, în 2021 cu 77,6% față de 2019 și în 2022 cu 252% comparativ cu 2019, în timp ce importurile Uniunii Europene au scăzut cu aproximativ 82%. Scopul acestei solicitări este de a crește presiunea asupra Austriei în legătură cu votul negativ nelegitim prin care ține România în afara Spațiului Schengen, vot care provoacă tensiuni în interiorul Uniunii Europene. (…) Uniunea Europeană trebuie să ia măsuri clare atât în cazul posibilelor încălcări ale sancțiunilor, cât și în cazul încălcării drepturilor românilor și bulgarilor”, a scris Eugen Tomac, joi, pe Facebook, notează Cotidianul.

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a publicat, joi, decizia integrală a tribunalului independent Sport Resolutions în cazul Simona Halep.

„Aceasta prezintă procesul și detaliile audierii care a avut loc la 28 și 29 iunie 2023. Documentul a fost redactat acolo unde a fost necesar pentru a proteja informațiile personale de sănătate. Între altele, se menționează că fizioterapeuta Candice Gothier este cea care i-a dat sportivei suplimentul contaminat. Halep s-a consultat și cu antrenorul ei, Patrick Mouratoglou, care a spus că suplimentul poate fi folosite în siguranță, deoarece pe etichetă nu figurau substanțe interzise și nu părea a fi riscant. Juriul a stabilit că «circumstanțele agravante» nu s-au aplicat în acest caz și decizia sa a fost de a o sancționa pe jucătoare pentru patru ani, cu începere de la începutul suspendării lor provizorii (7 octombrie 2022)”, relatează News.ro.

Mama lui Vlad Pascu, autorul accidentului mortal de la 2 mai, a fost reținută joi, în urma audierilor de la DIICOT.

„Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, șoferul care a condus drogat și a provocat accidentul tragic din stațiunea 2 Mai, a fost reținută joi seară, 14 septembrie. După cum a scris Libertatea joi dimineață, citând surse apropiate anchetei, femeia este acuzată că a încercat să șantajeze martorii în dosarul în care e judecat fiul ei, aflat în arest preventiv. Măsura a fost luată după ce, în cursul dimineții, Vlad Pascu și părinții săi au fost aduși la DIICOT pentru audieri. Asta după ce la prima oră, în București, s-au desfășurat percheziții vizând familia Pascu, dar și tineri din familii bogate, apropiați ai șoferului de 19 ani, acuzați că au vândut și consumat droguri pe litoral și în București. Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, a fost reținută de procurorii DIICOT pentru 24 de ore, potrivit news.ro. Femeia este acuzată de «infracțiuni contra înfăptuirii justiției». Surse apropiate anchetei au precizat pentru Libertatea, încă de joi dimineață, că aceasta a încercat să șantajeze martori din dosarul în care este implicat fiul său, aflat deja în arest preventiv. (…)El (n.n. tatăl lui Vlad Pascu) a fost plasat sub control judiciar pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor după ce, la perchezițiile denumite «Operațiunea Hidra», la locuința sa a fost găsită muniție deținută ilegal. (…) Tatăl lui Vlad Pascu este cercetat pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, după ce a intrat cu scuterul într-un grup de jurnaliști când pleca de la DIICOT”, relatează Libertatea.

Presa scrie azi despre greva de avertisment programată vineri dimineață, între orele 07.00-09.00, de către Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane și Federația Drum de Fier.

„266 de trenuri ale CFR Călători sunt programate să circule în toată țara, vineri dimineață în cele două ore ale grevei de avertisment de la CFR Infrastructură”, a transmis, joi, operatorul feroviar național, scrie Economedia.

„Sindicatele de la Căile Ferate merg înainte cu greva de avertisment programată vineri, 15 septembrie, între orele 07.00 – 09.00. Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane și Federația Drum de Fier organizează protestul de vineri cu încetarea activității pentru că negocierile noului Contract Colectiv de Muncă de la CFR Infrastructură au eșuat, Companiile feroviare CFR Infrastructură și CFR Călători nu au bugete aprobate pentru 2023 și nici nu se aplică în totalitate Legea Statutului Personalului Feroviar. Mai mult, sindicatele reclamă lipsa investițiilor în transportul feroviar. Întrebat marți despre greva de avertisment, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a transmis că există dialog zilnic, dar că așteaptă rectificarea bugetară”, mai scrie Economedia.

Presa americană scrie azi despre inculparea lui Hunter Biden.

„Hunter Biden, fiul Președintelui american, Joe Biden, a fost inculpat joi la nivel federal pentru posesie ilegală de armă de foc, după ce eforturile de a ajunge la un acord de recunoaștere a vinovăției au eșuat, ceea ce a dus la prima urmărire penală din istorie a fiului unui președinte în exercițiu, transmit agențiile internaționale de presă.
Hunter Biden, în vârstă de 53 de ani, este acuzat că a făcut o declarație falsă atunci când a cumpărat o armă în 2018, spunând că nu suferă de dependențe. Acuzația a fost formulată de David Weiss, recent ridicat la rang de consilier special al SUA, după ce o înțelegere pentru ca Hunter Biden să pledeze vinovat la două acuzații fiscale minore și să se înscrie într-un program pentru a evita urmărirea penală pentru o acuzație legată de arme de foc a eșuat într-o întorsătură surprinzătoare în timpul unei audieri din iulie.
Aceasta vine la două zile după ce republicanii din Camera Reprezentanților au propus deschiderea unei anchete de destituire a lui Joe Biden în legătură cu afacerile externe ale lui Hunter Biden, remarcă Reuters”, relatează Agerpres.

Vineri, în Capitală se desfășoară a XIV-a ediție a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc, care propune cinefililor peste 30 de filme și scurtmetraje românești în peste 10 locații. Agerpres prezintă programul complet al acestui festival.

„La Sala Luceafărul (fostul Cinema PRO), publicul are ocazia să se întâlnească cu echipa unuia dintre cele mai așteptate filme românești ale anului – «Libertate» – care va fi prezentă la ora 20,00 pentru a urmări alături de spectatori producția inspirată de evenimentele petrecute la Sibiu în decembrie 1989. În sală vor fi regizorul Tudor Giurgiu, actorii Ștefan Iancu, Cristi Popa, Cristina Casian, Andreea Grămoșteanu și Florentina Țilea”, scrie Agerpres.

„Printre momentele speciale pregătite de organizatori și care vor marca ediția de anul acesta a Nopții Albe a Filmului Românesc se numără proiecția specială de la Cinemateca Eforie a filmului «Balanța», la împlinirea a 90 de ani de la nașterea regizorului Lucian Pintilie. Tot la Cinemateca Eforie, cu ocazia Centenarului Gopo, începând cu ora 20,30 vor fi proiectate o serie de scurtmetraje în regia marelui cineast Ion Popescu Gopo, reimaginate muzical live de Dan Alexandru și Alexandru Olteanu”, mai arată Agerpres.

Seară liniștită!

 

Cine i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat? was last modified: septembrie 15th, 2023 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: