Care sunt categoriile de persoane care se vaccinează în etapa a doua

12 ian. 2021
Vizualizari: 344

Dacă ar fi să facem un bilanț al acțiunii de vaccinare, ar trebui spus că peste 100 de mii de români s-au vaccinat de la începutul campaniei de imunizare. Și tot luni, încă 150 de mii de doze din vaccinul Pfizer au ajuns în România. Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat, luni, lista cu categoriile de persoane care intră în etapa a doua de vaccinare.

„Valeriu Gheorghiță a enumerat lista oficială cu persoanele care intră în etapa a două de vaccinare: beneficiarii din centrele sociale, persoanele care au peste 65 de ani, persoanele cu boli precum: diabet zaharat, obezitate, alte metabolice inclusiv boli congenitale, afecțiunile cardiovasculare cronice, afecțiunile cronice renale, oncologice, pulmonare, sindromul Down, afecțiuni hepatice, autoimune și alte condiții de imunodepresie, HIV-SIDA, persoanele care deservesc activități esențiale pentru bună funcționare a infrastructurii critice”, relatează Digi 24.

„Din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale fac parte personalul din domeniul Apărării, ordine publică, siguranță națională, autoritate judecătorească, personalul din sectorul economic vital, cum ar fi procesare, distribuție alimente, pâine, lactate, legume, apă, centrale electrice (transport și distribuție), medicamente și materiale sanitare, transport de persoane și mărfuri, personalul din învățământ, poștal și curierat, salubritate și deșeuri, personalul din înaltele instituții ale statului (Parlament, președinție), culte religioase”, a precizat Valeriu Gheorghiță, care a spus și că această lista a fost transmisă către DSP-uri, mai arată Digi 24.

Pentru informare și programare, persoanele care se vor vaccina în etapa a doua trebuie să se adreseze medicului de familie.

Presa scrie și despre consecințele introducerii învățământului online, fără o pregătire corespunzătoare și fără logistica necesară.

„Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni seara, la TVR 1, că 65.146 de elevi sunt în situația de a nu avea mediile școlare încheiate pe primul semestru din cauză că nu au putut participa la clasele online. Acești elevi vor trebui să fie cu prioritate obiectul unor acțiuni remediale”, a subliniat Cîmpeanu, relatează România liberă.

„Sunt 7.203 școli în România, care trebuie să fie chestionate prin intermediul sistemului informatic integrat. În momentul de față, raportările la nivelul zilei de vineri sunt următoarele: 237.000 de elevi, respectiv 286.000 de elevi nu au avut acces la mijloace informatice, respectiv internet”, mai afirmase ministrul Educației, duminică, într-o intervenție la Antena 3, scrie News.ro.

În acest context, Sorin Cîmpeanu a reafirmat nevoia unor acțiuni în cadrul cărora elevii să poată recupera materia pierdută pe parcursul școlii online.

„Este esențial să putem relua școala în format fizic pentru a evalua ce pierderi au înregistrat elevii, nu din perspectiva a ceea ce a predat profesorul, ci din perspectiva a ceea de a asimilat elevul. E nevoie de o identificare particularizată peste care să intervii cu acțiuni remediale. Am identificat sursele de finanțare a acțiunilor remediale”, a adăugat ministrul Cîmpeanu, mai arată News.ro.

„Șefa unei organizații globale de turism se opune măsurii conform căreia vaccinarea anti-Covid ar trebui să fie o cerință obligatorie pentru a putea călători, în ciuda scepticismului legat de atingerea unei imunități de grup în acest an”, transmite Reuters, citată de Digi 24.

„După ce mai mulți experți din domeniul sănătății au susținut luni că vaccinarea împotriva noului coronavirus nu va reuși să asigure o imunitate de grup la nivel mondial în 2021, unii factori politici au propus ca imunizarea să fie obligatorie pentru călătoriile cu avionul. Astfel, compania aeriana Qantas Airways din Australia, a declarat că intenționează să introducă o astfel de cerință pentru clienții săi.Drept urmare, Gloria Guevara, director executiv al organizației globale de turism World Travel and Tourism Council, se opune total măsurilor propuse și spune că sunt similare cu discriminarea la locul de muncă”, relatează Digi 24.

DNA a cerut sesizarea Președintelui pentru începerea urmăririi penale în cazul fostului președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru luare de mită.

„În legătură cu «reîncălzirea» dosarului Microsoft, precizez că Guvernul pe care l-am condus NU a făcut NICIO PLATĂ către Microsoft sau firmele distribuitoare de licențe Microsoft. În condițiile în care nu s-a făcut NICIO PLATĂ, o acuzație de luare de mită mi se pare aberantă”, susține Tăriceanu, relateză România liberă.

„Pe de altă parte, fostul premier susține că în perioada în care a condus Guvernul României nu am făcut decât să intre în legalitate cu privire la folosirea de către instituțiile publice din România a licențelor Microsoft”, mai arată România liberă.

Seară frumoasă!

Care sunt categoriile de persoane care se vaccinează în etapa a doua was last modified: ianuarie 12th, 2021 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: