CA al BNR – audiere în Parlament pe 12 februarie

7 feb. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 401

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Președintele Klaus Iohannis a transmis azi premierului motivele pentru care refuză numirea Liei Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării.

Potrivit News.ro, printre acestea se numără și faptul că Lia Olguța Vasilescu „nu are pregătirea de specialitate necesară în niciunul dintre domeniile care fac obiectul de activitate al ministerului pentru care este propusă”.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

„«De asemenea, din aceeași documentație constat că doamna Lia Olguța Vasilescu nu are experiența în materie necesară promovării și gestionării politicilor publice guvernamentale la nivel național în domeniul complex al dezvoltării regionale și administrației publice», mai spune președintele, reproșându-i acesteia și «declarațiile controversate, atacurile la persoană virulente, limbajul folosit în comunicările publice, presiunile asupra justiției»”, mai scrie News.ro.

Lia Olguța Vasilescu anunță că va depune plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva președintelui Klaus Iohannis, după ce acesta a respins numirea sa la Ministerul Dezvoltării.

„«Nefiind vorba de niciun fel de motiv de legalitate pentru respingere, ci doar de ura personală, consider că dl Klaus Johannis se încadrează perfect la infracțiunea de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 alin. (1) și (2) Cod Penal, motiv pentru care am început deja redactarea unei plângeri penale în acest sens», anunță Lia Olguța Vasilescu”, arată Cotidianul.

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a comentat decizia președintelui și a declarat, pentru Mediafax, că „singura variantă este ca Guvernul să sesizeze CCR în legătură cu un conflict constituțional, din cauza unui nou refuz al președintelui Klaus Iohannis de a o numi pe Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării”.

Presa scrie azi că dialogul dintre parlamentari și BNR intră într-o nouă etapă: Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), a declarat joi că întreg Consiliul de Administrație al BNR va merge la audierea de la comisiile Senatului, programată pentru data de 12 februarie.

„«Am primit, în sfârșit, o invitație validă», a afirmat Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, în cadrul briefing-ului de presă, după ședința de politică monetară”, scrie Mediafax.

„CA al BNR a fost invitat, pentru a treia oară în acest an, de comisiile reunite economică și de buget-finanțe a Senatului la audiere pentru data de 11 februarie sau data de 12 februarie. Reprezentanții Băncii centrale nu pot fi prezenți la audierea propusă pentru 11 februarie, la ora 11.00, deoarece la acea oră este prezentat «Raportul asupra inflației», ediția februarie 2019”, mai arată Mediafax.

Ministrul justiției, Tudorel Toader, are parte, odată cu organizarea la București, la Palatul Parlamentului, a Reuniunii Informale a Consiliului JAI (Justiție și Afaceri Interne), și de proteste din partea sindicaliștilor din Ministerul de Interne și din Administrația Națională a Penitenciarelor.

„Peste 250 de sindicaliști reprezentând angajați din poliție și penitenciare, dar și rezerviști militari, protestează joi, în fața Ministerului Justiției, cerând salarii echitabile, condiții de lucru mai bune și oprirea discriminării pensionarilor militari”, scrie Cotidianul.

Azi dimineață, de la ora 9.00, ofițeri și agenți de poliție și din penitenciare, alături de rezerviști militari, au protestat și în fața sediului Ministerului Administrației și Internelor. În data de 8 februarie 2019, începând cu ora 8.30, protestul va continua la Parlament.

 „«Acțiunile de protest se suprapun cu Reuniunea Informală a Consiliului JAI (Justiție și Afaceri Interne), la nivel de miniștri, iar prin pichetările comune ale instituțiilor sus-amintite, dorim să atragem atenția asupra unor probleme care afectează drepturile și interesele personalului activ și în rezervă din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională», arată Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP)”, menționează Cotidianul.

Ministrul Toader se întreabă într-o postare pe Facebook, citată de Agerpres: „La MAI, MJ și Parlament – protest organizat de sindicaliștii din MAI și ANP! Oare câți protestatari sunt numai din ANP?”.

Conferintele lunii noiembrie
”

Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, înființată de ministrul Toader, este contestată în instanță.

„Două asociații de magistrați au dat în judecată Parchetul General la Curtea de Apel Pitești și solicită, printre altele, anularea ordinului prin care a fost înființată Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Asociația «Forumul Judecătorilor din România», Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor și procurorul Bogdan Pîrlog l-au dat în judecată pe procurorul general, prin Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), la Curtea de Apel Pitești”, scrie Mediafax.

Potrivit Mediafax, printre solicitările celor două asociații se află: „1. Suspendarea executării Ordinului nr. 252/23.10.2018 privind organizarea și funcționarea în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, până la soluționarea definitivă a cauzei, în temeiul art. 15 raportat la art. 14 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004. 2. Anularea Ordinului nr. 252/23.10.2018 privind organizarea și funcționarea în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție”.

În încheierea Revistei, din această seară scriem despre o decizie istorică a Parlamentului ucrainean.

„Ucraina și-a înscris joi, în Constituție, aspitația de a adera la Uniunea Europeană (UE) și NATO, într-un vot în Parlament, catalogat ”istoric” de către președintele Petro Poroșenko, cu mai puțin de două luni înaintea alegerilor prezidențiale, relatează AFP”, citată de News.ro.

Seară frumoasă!

CA al BNR – audiere în Parlament pe 12 februarie was last modified: februarie 7th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter