Bulgaria introduce certificatul electronic de vaccinare

21 ian. 2021
Vizualizari: 361

Întreaga lume a urmărit ceremonia de învestire a lui Joe Biden, cel de-al 46-lea Președinte al Statelor Unite. Măsurile de securitate sporite luate de autorități, după asaltul asupra Capitoliului, precum și măsurile sanitare impuse, pe fondul pandemiei de coronavirus, au diferențiat acest eveniment din viața Americii de ceremoniile anterioare.

Mesajul noului Președinte al SUA a fost unul de unitate.

„«Pentru a depăși aceste provocări, a ne vindeca sufletul și a asigura viitorul Americii avem nevoie de mai mult decât cuvinte. Este nevoie de lucrul cel mai greu de obținut într-o democrație: de unitate». «Trebuie să punem capăt acestui război care aruncă roșul împotriva albastrului, ruralul împotriva urbanului, conservatorul împotriva liberalului. Putem face acest lucru – dacă ne deschidem sufletele în loc să ne împietrim inimile»”, a spus președintele Biden, scrie Agerpres.

„Întregul meu suflet este în asta – să aduc America împreună, să unesc poporul nostru, să unesc națiunea noastră și îi cer fiecărui american să mi se alăture în această cauză”, a declarat Biden în cadrul discursului său, mai arată Agerpres.

În primele ore după ce a devenit Președinte al Statelor Unite, Joe Biden a semnat 17 Decrete prezidențiale.

„Primul a făcut obligatorii purtarea măștii și păstrarea distanței în toate clădirile federale. Celelalte au inversat o serie de decizii luate de Donald Trump: a demarat procedura de revenire a Statelor Unite în Acordul de la Paris și a blocat retragerea din Organizația Mondială a Sănătății. Alte măsuri vizează oprirea construcției zidului de la frontiera cu Mexicul și protejarea tinerilor imigranți”, relatează Digi 24.

După învestirea noului Președinte al SUA, Europa revine la problemele cotidiene. Vaccinarea anti-COVID-19 și măsurile de protejare a mediului de afaceri țin prima pagină a ziarelor.

„CE spune că trebuie să se ajungă la 70% din populația adultă până în vară și 80% din cadrele medicale și asistenții sociali și din persoanele de peste 80 de ani până în martie”, relatează AFP, scrie România Liberă.

Comisia UE propune creșterea și extinderea ajutoarelor pentru societăți pe tot parcursul anului 2021.

„Comisia UE a propus statelor membre să extindă până la 31 decembrie 2021 schema temporară de ajutoare de stat adoptată în martie 2020, pentru a sprijini economiile în timpul pandemiei”, notează Evenimentul Zilei.

La București, PSD solicită partidelor din coaliția de guvernare să își asume politic obiectivul de a vaccina 10,4 milioane de români, până în septembrie, iar în cazul în care acest lucru nu se va realiza, Guvernul Cîțu să demisioneze.

„Declarațiile contradictorii ale decidenților, lipsa de transparență în comunicare a Guvernului, blocarea și disfuncționalitățile platformei de vaccinare, definirea precară a categoriilor prioritare pentru vaccinare, finanțarea întârziată și insuficientă pentru centrele de vaccinare au creat o stare de confuzie și de nesiguranță generalizată, care afectează în mod dramatic viața cetățenilor și economia națională, iar acest lucru trebuie să înceteze”, se arată într-un comunicat de presă al PSD, scrie Cotidianul.

„Premierul Florin Cîțu a declarat săptămâna trecută că obiectul lui este ca până în luna septembrie în România să fie vaccinate 10,4 milioane de persoane”, mai amintește Cotidianul.

Evenimentul Zilei scrie despre certificatul electronic de vaccinare. La sud de Dunăre, Bulgaria emite, deja, certificate electronice de vaccinare. Toți cei vaccinați împotriva COVID-19 în Bulgaria pot primi un certificat electronic. Ministrul bulgar al Sănătății, profesorul Kostadin Anghelov, a arătat cum funcționează acest sistem.

„Certificatul se obține cu o semnătură electronică sau prin intermediul medicilor de familie, care îl pot printa pe hârtie. Dacă aveți un certificat, acesta poate fi verificat cu un cod QR și îl puteți purta cu dvs. Nu cred că va exista o cerință în acest sens din partea autorităților de frontieră, a adăugat ministrul. Certificatul propriu-zis nu are ștampilă și semnătură. El este generat automat de sistem. Are un cod QR cu care intrați în sistem și când o faceți, scanați codul și rezultă că certificatul este valid. Pentru a preveni frauda, au fost create mai multe niveluri de securitate, a spus ministrul Anghelov. Acest certificat poate fi verificat de orice organism de control din Bulgaria și din străinătate”, a arătat ministrul bulgar al Sănătății, scrie Evenimentul Zilei.

Seară frumoasă!

Bulgaria introduce certificatul electronic de vaccinare was last modified: ianuarie 21st, 2021 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: