Bugetul pe 2019 va fi retrimis în Parlament

7 mart. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 404

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Curtea Constituțională a României a respins ieri sesizarea președintelui Klaus Iohannis privind Legea bugetului de stat pe anul 2019, stabilind că actul normativ este constituțional. Cu toate acestea, președintele Klaus Iohannis a anunțat că va retrimite Parlamentului spre reexaminare Legea bugetului de stat pe anul 2019.

Voi retrimite Parlamentului pentru corectură și îmbunătățire Legea bugetului pe anul 2019. Mesajul este simplu: faceți un buget sănătos pentru România! Parlamentul are ocazia, dar în primul rând responsabilitatea să facă rapid corecțiile necesare, astfel încât bugetul chiar să fie unul pentru dezvoltarea României”, a declarat președintele Iohannis, la Palatul Cotroceni, scrie Agerpres.

Monitor Dosare

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că decizia șefului statului de a retrimite în Parlament Legea bugetului de stat este indispensabilă pentru repararea Bugetului pe anul 2019.

„Acest buget este un buget care lasă România fără apărare în fața unor pericole, amenințări din ce în ce mai mari la adresa siguranței naționale, lăsând instituții fundamentale care apără siguranța cetățeanului fără resursele necesare pentru realizarea misiunii și a obiectivelor fundamentale. Acest buget care este în momentul de față un buget al stagnării, al subdezvoltării și care nu urmărește altceva decât obiectivele electorale perverse ale majorității guvernamentale formată din PSD – ALDE poate fi schimbat în bine, poate fi reparat, poate fi așezat pe adevăruri economice și poate într-adevăr să servească atingerea unor obiective care să fie în beneficiul cetățeanului roman”, a spus liderul PNL, mai arată Agerpres.

Premierul Viorica Dăncilă a avut ieri la Bruxelles o întâlnire cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Astăzi m-am întâlnit cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans. (…) Ne-a arătat aprecierea pentru modul remarcabil în care ne-am exercitat mandatul de președinție rotativă. A menționat faptul că echipa pe care o coordonez, alături de miniștri, alături de reprezentanța României la Bruxelles, a obținut rezultate foarte bune pe un număr important de dosare”, a declarat premierul Dăncilă, aseară într-un interviu la Antena 3, scrie Adevărul.

În cadrul întâlnirii cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene a fost abordată și situația din justiție, după abrogarea O.U.G. nr. 7/2019.

„Ei (n.n. Frans Timmermans și Viorica Dăncilă) au abordat chestiuni referitoare la Mecanismul de Cooperare și Verificare, iar prim-vicepreședintele CE a exprimat îngrijorarea crescând cu privire la situația actuală și la cele mai recente evoluții. El a declarat că sunt necesare progrese rapide în toate chestiunile care au provocat îngrijorare în ultimele săptămâni. Cei doi oficiali au decis ca experți din România și ai Comisiei Europene să se întâlnească săptămâna viitoare pentru a discuta aceste probleme”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene în legătură cu discuțiile purtate de Frans Timmermans și Viorica Dăncilă, scrie Adevărul.

Presa scrie azi și despre vizita pe care o începe la Bruxelles ministrul Afacerilor  Interne, Carmen Dan, și ministrul Justiției, Tudorel Toader, care participă, azi și mâine la Consiliul Justiție și Afaceri Interne, desfășurat cu ocazia președinției române a Consiliului UE. Din agenda reuniunii, prezentată de Agerpres, ne oprim asupra câtorva puncte.

„Miniștrii vor fi invitați să dezbată situația actuală și calea de urmat privind răspunsul UE la terorism. Ei vor primi informații actualizate din partea președinției cu privire la situația actuală referitoare la asigurarea unor alegeri libere și corecte și la combaterea dezinformării.(…) Vineri, miniștrii Justiției se vor concentra asupra probelor electronice.  Aceștia urmează să dezbată și să adopte poziția Consiliului referitoare la directiva privind desemnarea reprezentanților legali în scopul obținerii de probe în cadrul procedurilor penale.(…) În plus, miniștrilor de Justiție li se vor comunica informații actualizate privind cele mai recente demersuri întreprinse referitoare la punerea în aplicare a Parchetului UE”, notează Agerpres.

În încheierea Revistei scriem despre Ediția 2019 a Festivalului Internațional „George Enescu”, care se va desfășura în acest an în mai multe orașe din țară, la Sibiu, Cluj, Timișoara, Iași, Bacău, Târgu Mureș și la Târgoviște.

„Începând cu 6 martie, vor fi puse în vânzare biletele individuale pentru concertele din cadrul Festivalului Internațional George Enescu, ediția 2019. În total, 84 de concerte, în patru săli, 2.500 de artiști internaționali, peste 50 de soliști de mare calibru, artiști lirici, violoniști, pianiști, peste 170 de ore de muzică de cea mai înaltă calitate, repertoriu divers care acoperă de la lucrări monumentale, compoziții de mare popularitate, până la recitaluri restrânse, muzică actuală și chiar prime audiții”, notează Cotidianul.

Seară frumoasă!

 

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
Bugetul pe 2019 va fi retrimis în Parlament was last modified: martie 7th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter