Bugetul Ministerului Sănătăţii a fost suplimentat cu 570.000 lei

23 oct. 2020
Vizualizari: 445

România atinge recorduri negative în bătălia cu noul coronavirus.

„Numărul total al cazurilor de COVID-19 a trecut de 200.000 după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunțat vineri 5.028 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2 – cel mai mare bilanț zilnic de la declanșarea pandemiei”, scrie News.ro.

„În ultimele 24 de ore a fost prelucrate 35.351 de teste. De asemenea, s-au înregistrat și 82 de decese, bilanțul fiind de 6.245. În prezent, 782 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă. Bucureștiul, care a trecut duminică de pragul de 3 în ceea ce privește incidența cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori, înregistrează o creștere a acestui indicator, la 3,33”, menționează News.ro.

Și tot News.ro anunță noile măsuri luate de Executiv.

„Guvernul a adoptat, în ședința de joi seară, ordonanța de urgență care prevede că persoanele care au fost confirmate cu noul coronavirus și care sunt asimptomatice și cele simptomatice fără comorbidități vor fi tratate la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie”, relatează News.ro.

„Pacienții infectați asimptomatic și cei cu simptome ușoare vor fi monitorizați de medicii de familie, iar în această privință medicii de familie vor avea posibilitatea sa deconteze aceste prestații medicale în suma de 105 lei pe caz din bugetul CNAS”, anunță Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, scrie Cotidianul.

Șeful Cancelariei premierului mai afirmă că medicii de familie vor putea elibera certificatele necesare pentru concediile medicale aferente.

„Este un act normativ, o ordonanță de urgență importantă, adoptată după consultarea tuturor specialiștilor implicați în combaterea epidemiei și e o soluție adaptată la situația actuală, într-o evoluție care pune la grea încercare sistemul sanitar românesc. Implicarea medicilor de familie e esențială pentru reducerea presiunii pe sistemul medical de urgență și guvernul face un apel catre toți medicii de familie să fie alături de colegii din sistemul medical în efortul de limitare a infecțiilor și să ajute în cazul pacienților asimptomatici sau cu forme ușoare în așa fel încât aceștia să nu trebuiască să mai meargă la spital pentru a primi actele care să ateste infecția cu coronavirus”, a transmis Dancă, mai notează Cotidianul.

Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sănătății cu suma de 570.000 lei, aceste fonduri fiind repartizate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

„Din această sumă, peste 400 000 mii lei vor fi utilizați pentru asigurarea testării de laborator prin metoda RT-PCR a persoanelor suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2, realizarea activităților de limitare a răspândirii infecției SARS- CoV-2 la nivelul direcțiilor de sănătate publică, acordarea tratamentului antiretroviral pentru bolnavii cu infecție HIV/SIDA, continuarea vaccinării antigripale a persoanelor din grupele la risc de a contracta gripa sau de a dezvolta complicații ale acesteia, realizarea activităților necesare pentru asigurarea colectării și testării sângelui și produselor sanguine, realizarea activităților de transplant de organe, țesuturi și/sau celule de origine umană”, relatează România Liberă.

Presa mai scrie despre primarul ales al Timișoarei, Dominic Fritz, care urma să fie învestit în funcție, marți, în data de 27 octombrie a.c., însă preluarea mandatului va fi amânată. Validarea candidatului USR-PLUS în funcția de primar al municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a fost atacată în instanță.

„Trei contestații au fost depuse la Judecătoria Timișoara. Cele trei contestații au fost depuse de trei persoane: Călin Narcis Petrescu – fost angajat la Radio Timișoara, Monica Hărmănescu – cadru didactic la Universitatea de Științe Agricole din Timișoara și Adrian Popescu – și el candidat pentru fotoliul de primar al municipiului Timișoara, din partea ALDE, la alegerile din 27 septembrie. Contestația va fi judecată la Tribunalul Timiș, însă deocamdată nu a fost stabilită data ședinței”, relatează Adevărul.

„Președintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, Parlamentului cererea de reexaminare asupra legii privind unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților”, notează România Liberă.

Șeful statului indică faptul că Guvernul a stabilit că data desfășurării alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților este ziua de 6 decembrie și a adoptat hotărârea pentru aprobarea calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020.

„Potrivit acestui calendar, au fost deja desemnați judecătorii în birourile electorale, au fost puse deja la dispoziția biroului electoral de circumscripție pentru românii cu domiciliul sau reședința în afara țării listele electorale din străinătate pentru votul prin corespondență, a fost actualizat Registrul electoral, s-au depus listele de candidați și candidaturile independente pentru circumscripția pentru românii cu domiciliul sau reședința în afara țării, s-au definitivat candidaturile organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale pentru toate circumscripțiile electorale, s-au comunicat către Biroul Electoral Central listele de candidați și candidaturile independente, s-au stabilit machetele fiecărui buletin de vot pentru circumscripția electorală pentru românii cu domiciliul sau reședința în afara țării, s-au depus listele de candidați și candidaturile independente pentru Senat și Camera Deputaților în circumscripțiile electorale din țară și s-a făcut înregistrarea în Registrul electoral cu adresa din străinătate cu opțiunea pentru votul prin corespondență. Așadar, în prezent, există cetățeni români pentru care deja a debutat și se află în derulare exercițiul dreptului de a fi ales, în condițiile art. 37 din Constituție”, precizează Președintele Iohannis în cererea de reexaminare, mai arată România Liberă.

Seară frumoasă!

Bugetul Ministerului Sănătății a fost suplimentat cu 570.000 lei was last modified: octombrie 23rd, 2020 by Claudiu Pamuc

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: