Bugetul Capitalei pierde 180 de milioane de lei

5 feb. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 570

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dacă ieri presa nota despre nemulțumirile medicilor de familie față de proiectul de buget pe anul 2019, azi ziarele consemnează declarațiile primarului general al Capitalei în legătură cu noul buget anunțat de PSD.

Primarul general Gabriela Firea susține că s-au tăiat 180 de milioane de euro din bugetul Bucureștiului.

Inteligența artificială în materie penală

„Ceea ce face acum dl Dragnea prin Legea bugetului este falimentul capitalei României dintr-un singur motiv: să se răzbune pe mine, pentru că am avut curajul să-i spun că izolează țara și distruge echipa politică. Dovedește că îi urăște pe bucureșteni, pentru că ei vor avea cu 25% mai puține servicii publice dacă bugetul va fi votat în forma actuală de Parlament. Le garantez locuitorilor din București, cu sau fără buletin de Capitală, că voi lupta cu această monstruozitate de buget, și ne vom adresa tuturor forurilor interne și externe. Funcționarii și demnitarii care pun în practică tot ceea ce comandă dl Dragnea să se gândească de două ori, pentru că vor răspunde personal, posibil chiar și pentru abuz în serviciu”, a scris primarul Firea pe pagina sa de Facebook, notează Agerpres.

Protestele din 10 august revin în atenția junaliștilor, după recenta audiere la Parchet a viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu. Acesta a fost citat la Secția parchetelor militare pentru a fi audiat, după ce a declarat public că ar cunoaște noi detalii despre protest.

„«Așa cum v-am spus, ceea ce astăzi eu am declarat este în continuarea declarațiilor din 24 august 2018. Echipa de procurori, parte din aceste informații pe care eu le-am adus, le aveau, dumnealor au încercat să le lămurească, pertinent», a spus Aurelian Bădulescu la ieșirea din sediul Parchetului General”, scrie Agerpres.

„Întrebat dacă ordinele pentru intervenția jandarmilor în seara de 10 august 2018 ar fi fost date de liderul PSD, Liviu Dragnea, sau de alte persoane, Bădulescu a spus că nu cunoaște astfel de detalii”, mai arată Agerpres.

News.ro scrie azi despre stadiul cercetărilor în dosarul violențelor din 10 august.

„Parchetul General a anunțat luni care este stadiul dosarului deschis după protestul din 10 august, precizând că au fost audiați aproximativ 1.180 de martori, fiind 560 de persoane vătămate. În plus, s-au desecretizat o parte dintre documentele care ar putea clarifica situația și este în curs de efectuare expertiza fizico-chimică asupra substanțelor cu efect iritant lacrimogen folosite de către jandarmi”, notează News.ro.

La finalul anului trecut, Guvernul a anunțat impunerea unei taxe pe activele bancare, denumită „taxa pe lăcomie”, care care ar fi avut ca scop reducerea ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) – rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România. Lucrurile nu au evoluat în direcția dorită de Guvern, iar acum Guvernul vrea să schimbe radical modul în care ROBOR este calculat sau poate chiar să-l elimine.

„Sper să obținem o schimbare radicală a modului în care ROBOR este calculat sau poate chiar eliminarea acestuia. O decizie va fi luată împreună cu banca centrală, care poate modifica regulile interne referitoare la dobânzile din piață fără a mai cere aprobarea Parlamentului”, a spus consilierul premierului, Darius Vâlcov, pentru Bloomberg, scrie azi News.ro.

„Mugur Isărescu și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, s-au întâlnit luni, la BNR, în ședința Comitetului Național pentru Supravegherea Macroprudențială (CNSM)”, mai arată News.ro.

„«Nu știu în numele cui vorbește domnul Vâlcov, dar afirmația este extrem de confuză și denotă mari neclarități în ceea ce privește piața interbancară», a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, pentru profit.ro. El a precizat că BNR va discuta cu Ministerul de Finanțe, în regim instituțional, toate chestiunile care implică O.U.G. nr. 114/2018”, mai scrie azi Adevărul.

În finalul Revistei, ne oprim asupra selecției pentru postul de procuror european, competiție în care fostul procuror-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, se află, potrivit presei, pe primul loc în preferințele Comitetului de selecție.

„Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe primul loc în selecția pentru postul de procuror european șef. Au fost trimise Parlamentului European primele trei propuneri, în ordinea preferințelor. Kovesi se află pe primul loc în preferințe, urmată de Jean-Francois Bohnert (Franța) și Andres Ritter (Germania), potrivit unei scrisori publicate pe Facebook de către deputatul USR Iulian Bulai”, scrie Cotidianul.

Conferința națională de executare silită, ediția a XI-a, Online

„Decizia de numire a noului procuror-șef european va trebui luată de Parlamentul European și de miniștrii celor 28 de state membre UE, reuniți în Consiliul UE (formatul JAI). Votul din Parlamentul European și cel din Consiliul UE ar urma să aibă loc la finalul lunii februarie și începutul lunii martie”, mai scrie Cotidianul.

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a reacționat la aflarea acestei vești.

„«Cred că membrii Comisiei de selecție nu cunosc abuzurile comise de către Laura Codruța Kovesi în detrimentul cetățenilor, în detrimentul statului de drept. În Franța sau în Germania, un procuror nu ar putea să comită atâtea abuzuri, pentru că ar fi eliberat din sistemul judiciar. Chiar dacă în zilele de joi și vineri vom avea un Consiliu informal JAI, la care vor participa majoritatea miniștrilor de justiție din statele membre ale UE, mâine dimineață voi trimite decizia CCR privind demiterea din funcție fiecărui ministru de justiție», a declarat Toader pentru portalul stiripesurse.ro, într-o primă reacție”, mai notează Cotidianul.

Seară frumoasă!

Bugetul Capitalei pierde 180 de milioane de lei was last modified: februarie 5th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter