Avocatul Poporului cere explicaţii ministrului Marcel Vela

9 oct. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 477

Ziua și recordul. Cam așa decurg lucrurile în spitalele românești. Alte 3.186 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în România, vineri, fiind un nou record zilnic. Presa scrie că au fost prelucrate 29.282 de teste.

„Până astăzi, 9 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 148.886 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 114.792 de  pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.186 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS- CoV- 2 (COVID- 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.Până astăzi, 5.299 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 08.10.2020 (10:00) – 09.10.2020 (10:00) au fost raportate 52 de decese (24 bărbați și 28 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. (…) 51 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar un pacient decedat nu a prezentat comorbidități. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.772. Dintre acestea, 613 sunt internate la ATI”, relatează Cotidianul.

După cum știm, odată cu creșterea numărului cazurilor îmbolnăvirilor cu COVID-19, ministrul Afacerilor Interne a trimis polițiști în civil în mijlocele de transport și în zonele aglomerate pentru a controla respectarea normelor epidemiologice luate de Guvern.

„Avocatul Poporului cere ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, să comunice baza legală care a stat la decizia de a trimite polițiști în civil pe teren, pentru limitarea răspândirii pandemiei. Premierul Ludovic Orban i-a cerut joi, în ședința de Guvern, ministrul de Interne Marcel Vela să ofere «un răspuns potrivit» Avocatului Poporului care i-a cerut ministrului să precizeze ce bază legală există pentru ca polițiștii să poată face controale îmbrăcați în civil și să amendeze oamenii care nu respectă măsurile de protecție sanitară. Șeful Executivului i-a cerut lui Vela să crească numărul de polițiști în civil care fac controale”, notează News.ro.

„Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, comisarul Georgian Drăgan, a precizat, marți, că acțiunile de control făcute de polițiști în civil nu reprezintă «nimic nou», astfel de activități fiind desfășurate de toate polițiile din Europa și din lume, așadar și de Poliția Română. «Polițiștii au întâlnit situații când, la vederea lor, au fost puse măștile de protecție, pentru ca imediat după ce colegii mei au plecat din acel perimetru să fie scoase», a spus Drăgan”, mai scrie News.ro.

Presa străină, citată de Evenimentul Zilei, scrie că un grup internațional de avocați se pregătește să dea în judecată Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru daunele provocate populației de măsurile de carantină și izolare anti-COVID.

Campanie Craciun UJmag 2020

„În virtutea reglementărilor de drept privind răspunderea civilă, toți cei care au fost lezați de izolările induse de testele PCR sunt îndreptățiți să primească o compensație completă pentru pagubele suferite. În special, este o datorie să compensezi, să plătești daune, pentru pierderile de profit suferite de companii și de persoanele independente în urma izolărilor și a altor măsuri”, a explicat avocatul german, Dr. Reiner Fuellmich, într-o înregistrare video dată publicității pe 3 octombrie a.c., scrie Evenimentul Zilei.

„Fuellmich și colegii săi afirmă că testele PCR, promovate de OMS și de alte organizații, ca și de numeroși alți oficiali din domeniul sănătății, trebuie făcute responsabile pentru izolări și restricții. Contrar afirmațiilor OMS și ale virologilor germani Christian Drosten și Lothar Wieler de la institutul Robert Koch, testele PCR «nu dau nici o indicație despre infectarea cu nici un virus, cu atât mai puțin cu SARS-CoV-2», a declarat Fuellmich. «Dacă cineva este testat pozitiv, nu înseamnă că este infectat cu ceva, cu atât mai puțin cu virusul contagios SARS-CoV-2». În acest context, Fuellmich a citat un document al Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor din Statele Unite (CDC) care afirmă că «depistarea unui ARN viral nu indică prezența unui virus infecțios sau că 2019-nCoV este agentul cauzator al simptomelor clinice». «Tamponul PCR ia doar una sau două secvențe dintr-o moleculă care sunt invizibile pentru ochiul uman și de aceea trebuie să fie amplificată în multe cicluri pentru a deveni vizibile», a explicat avocatul”, relatează Evenimentul Zilei.

Adevărul scrie și despre soarta Dosarului Revoluției Române. Curtea Supremă a constatat vineri „neregularitatea” rechizitoriului realizat de Parchetul Militar în Dosarul Revoluției și a exclus o serie de probe, potrivit minutei ședinței.

„Transmite încheierea motivatã Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casație și Justiție – Secției Parchetelor Militare, pentru ca, în conformitate cu dispozițiile art. 345 alin. (3) Cod procedurã penală, în termen de 5 zile de la comunicare, procurorul să procedeze la remedierea neregularităților actului de sesizare și să comunice dacã menține dispoziția de trimitere în judecatã a inculpaților ori solicitã restituirea cauzei. Cu drept de contestație odată cu încheierea pronunțatã conform art. 346 Cod procedură penală. Pronunțatã în cameră de consiliu, azi, 9 octombrie 2020”, se arată în minuta Curții Supreme, notează Adevărul.

Seară frumoasă!

Avocatul Poporului cere explicații ministrului Marcel Vela was last modified: octombrie 9th, 2020 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter