Amendamentul PSD ce prevede majorarea pensiilor cu 40%, aprobat în Parlament

22 sept. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 239
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat, marți, Proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară, în forma care include amendamentul PSD, ce prevede majorarea pensiilor cu 40%.

„Deputatul PNL Gabriel Andronache a solicitat, în plenul reunit de marți al Parlamentului, ca proiectele de lege prin care este aprobată rectificarea bugetară pe acest an să fie retrimise la comisiile reunite de buget-finațe pentru a fi adoptat un alt raport, deoarece cel deja aprobat încalcă prevederile legislative și inclusiv Constituția. Cererea PNL a fost respinsă cu 225 voturi «împotrivă», 175 «pentru», șase abțineri și 11 aleși nu și-au exprimat votul”, scrie News.ro.

„Ulterior, la dezbaterile din plen, liderul deputaților PNL Florin Roman a anunțat că liberalii vor ataca la CCR proiectele adoptate de Legislativ. Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a calificat drept un act de agresiune la stabilitatea economică a României faptul că rectificarea bugetară a fost adoptată de Parlament, cu amendamentul PSD pentru majorarea pensiilor cu 40%, el dând garanții că Guvernul nu-i va lăsa pe social-democrați «să arunce țara în aer». Marcel Ciolacu a afirmat că Parlamentul a făcut marți dreptate pentru cinci milioane de pensionari și a precizat că pensiile trebuie să crească cu 40%, așa cum prevede legea. Liderul PSD a adăugat că bani există, însă Guvernul PNL îi mutase în așa fel încât bugetul țării ajunsese «pușculița electorală» a liberalilor. Ciolacu a mai spus că deficitul bugetar nu va crește deloc”, mai arată News.ro.

„Astăzi am făcut dreptate pentru 5 milioane de pensionari! Guvernul mutase banii pensionarilor, copiilor și profesorilor în Fondul de rezervă și în capitolul Acțiuni Generale de la Ministerul Finanțelor, de unde puteau fi folosiți după bunul plac de Orban și Cîțu!!! Banii țării ajunseseră Pușculița electorală a PNL! Din care cumpărau primari, traseiști și voturi! (…) Deficitul bugetar nu crește cu niciun leu! Singurul impact negativ este pentru Orban și PNL care rămân fără banii cu care să-și cumpere noile mandate!”, a scris Ciolacu pe pagina sa de Facebook, scrie Cotidianul.

Curtea Constituțională a decis, din nou, să amâne pentru data de 29 septembrie pronunțarea asupra sesizării Președintelui Klaus Iohannis și cea a Executivului privind Legea prin care Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare, și nu Guvernul.

„În ziua de 22 septembrie 2020, Plenul Curții Constituționale, în cadrul controlului anterior promulgării, a luat în dezbatere obiecțiile de neconstituționalitate a Legii privind unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților, ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016, obiecții formulate de Președintele României și de Guvern. În cadrul dezbaterilor, Curtea Constituțională, constatând identitatea de obiect a cauzelor, a dispus conexarea acestora și a amânat pronunțarea pentru 29 septembrie 2020”, arată un comunicat de presă al instituției, remis marți, notează News.ro.

Presa scrie că numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut.

„Până astăzi, 22 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 114.648 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 92.169 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.059 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, relatează Evenimentul Zilei.

Și tot Evenimentul Zilei consemnează declarațiile lui Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, pe tema diferențelor dintre simptome în cazul gripei și în cel al infectării cu SARS-CoV-2.

„Fiecare trebuie să fie responsabil pentru el însuși și respectiv pentru cei din jurul lui. Gripa se știe clar cum se manifestă. Gripa asociată cu câteva simptome majore, respectiv dureri de cap, simți ochii în fundul capului, dureri musculare și stare generală foarte proastă la început, asociată pe fondul febril. Nu același lucru se întâmplă la infecția cu SARS-CoV 2, unde simptomatologia este progresivă, de la o etapă la alta. E adevărat că și la SARS CoV-2 poate să înceapă cu febră mare, dar asta doar în proporție de circa 50-60% din cazuri. În rest, debutează lent și cu tulburări de respirație. Oamenii au senzație că nu pot să respire în voie așa cum o făceau până atunci (…) Din punct de vedere pediatric, copiii fac tot felul de viroze respiratorii de sezon și evident că ele trebuie luate în calcul în context epidemiologic”, a declarat Streinu-Cercel, notează Evenimentul Zilei, citând Antena 3.

Seară frumoasă!

Amendamentul PSD ce prevede majorarea pensiilor cu 40%, aprobat în Parlament was last modified: septembrie 22nd, 2020 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter