Alegerile locale ar putea fi amânate

20 mart. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 300

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

După ce în Franța alegerile locale s-au dovedit a fi un eșec în plină epidemie de coronavirus, Serbia amână alegerile programate în luna aprilie a.c.

„Autoritățile sârbe au amânat luni, din cauza coronavirusului, alegerile parlamentare, regionale și locale, programate să aibă loc la 26 aprilie”, informează DPA, citată de Agerpres.

Inteligența artificială în materie penală

„Pregătirile pentru alegeri vor fi reluate după ce starea de urgență va fi revocată, a spus purtătorul de cuvânt al RIK, Vladimir Dimitrijevic. Serbia a declarat stare de urgență sâmbătă, pentru a preveni propagarea rapidă a epidemiei și a adoptat o serie de măsuri menite să o stăvilească, precum închiderea frontierelor, a școlilor și limitarea întâlnirilor publice. Premierul sârb Ana Brnabic a anunțat luni că guvernul ia în considerare și impunerea unei interdicții de ieșire din casă, din cauză că cetățenii, în special pensionarii, nu respectă starea de urgență instituită”, mai scrie Agerpres.

La București se discută despre posibilitatea amânării alegerilor locale pentru toamna acestui an.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că PSD ia în calcul amânarea alegerilor locale.

„Vom vedea cum decurg lucrurile. Am văzut ce s-a întâmplat în Franța. A fost un fiasco forțarea alegerilor locale în acest context, s-a și anulat turul doi din Franța. Cred că mai avem timp să discutăm aceste lucruri, să vedem în ce parte se îndreaptă… Este o opțiune și amânarea alegerilor locale”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu, la B1TV, scrie Agerpres.

Președintele Pro România, Victor Ponta, consideră că alegerile locale programate în luna iunie în România trebuie amânate pentru septembrie.
„Războiul contra epidemiei de Coronavirus este tot ce contează acum/grija față de oamenii afectați direct și indirect/măsurile pentru asigurarea serviciilor de sănătate, pensii, salarii, educație – în această perioadă de criză! Alegerile locale programate în luna iunie în România trebuie amânate pentru septembrie, acum nu este timp de bătălii politice și campanii electorale – totul trebuie să fie despre războiul contra epidemiei de coronavirus – și despre măsuri contra crizei economice!”, a scris Victor Ponta pe Facebook, notează Agerpres.

UDMR consideră că alegerile locale ar trebui amânate cu șase luni, în condițiile în care prioritatea momentului este protejarea sănătății populației și reducerea efectelor provocate de epidemia de COVID-19.

„Prioritatea numărul unu trebuie să rămână sistemul de sănătate al oamenilor și încercarea de a întârzia răspândirea virusului, ca să nu putem presiune prea mare pe sistemul sanitar, pe instituțiile statului. Nu ne rămâne altceva decât să respectăm indicațiile specialiștilor și deciziile autorităților. Aceasta este prioritatea numărul unu. După aceea, economia – ce facem cu întreprinderile mici și mijlocii, fiindcă acolo este baza, și cât de repede trebuie să iasă Guvernul cu niște măsuri și după aceea putem să ne gândim și la alegerile locale, dar nu în iunie”, a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor, notează Agerpres.

Presa mai scrie despre o declarație a ministrului Sănătății, Victor Costache, care susține că zilnic sunt încercări de a se scoate din țară tiruri încărcate cu materiale sanitare.

„Se încearcă, dar avem o colaborare foarte bună cu Ministerul Afacerilor Interne și cu Poliția de Frontieră, le mulțumim colegilor noștri care stopează zilnic tiruri care încearcă să scoată echipament din România, datorită acestui fenomen speculativ. (…) Suntem semnalați zilnic de către colegii de la Poliția de Frontieră. Se întorc în depozite, de unde vor fi vândute în România, pentru spitalele din România”, a afirmat Costache, într-un interviu acordat Digi24, scrie Agerpres.

„Ministrul Sănătății a anunțat că joi a ajuns, din Turcia, un transport de materiale sanitare care vor fi distribuite spitalelor de boli infecțioase unde sunt tratați în acest moment pacienții cu COVID-19, constând în două milioane de măști de protecție și aproximativ 50.000 de combinezoane. Victor Costache a adăugat că a început și în țară producția de măști și de combinezoane, în județele Sibiu și Maramureș”, mai arată Agerpres.

Presa scrie și despre modul în care vor fi distribuite pensiile în următoarele luni. Ludovic Orban a dat asigurări că pensiile vor fi plătite la timp și că nu vor exista întârzieri. Avantajați vor fi pensionarii care își încasează pensia pe card, premierul afirmând că există posibilitatea ca în cazul lor banii să fie virați mult mai devreme.

„Au existat mai multe discuții în privința plății pensiilor. Încă nu am luat o decizie. Au fost propuneri să se plătească anticipat pe două luni. Vom asigura pensiile la timp și într-adevăr în ceea ce privește pensiile care sunt plătite prin intermediul băncilor, nu prin intermediul poștei, vom încerca să fie plătite mai repede”, a anunțat Ludovic Orban, în timpul videoconferinței, scrie Kanal D.

Conferința națională de executare silită, ediția a XI-a, Online

Seară frumoasă!

Alegerile locale ar putea fi amânate was last modified: martie 20th, 2020 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter