Adoptarea certificatului verde, o prioritate pentru premierul Ciucă

24 nov. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 151

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a depus, marți, la Parlament, lista cabinetului PNL-PSD-UDMR și programul de guvernare pentru care va cere votul de încredere al Legislativului.

„Lista Guvernului PNL-PSD-UDMR este următoarea: Nicolae Ciucă – premier, Kelemen Hunor – vicepremier, Sorin Grindeanu – vicepremier, ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ministerul Finanțelor – Adrian Câciu, Ministerul Apărării Naționale – Vasile Dîncu, Ministerul Economiei – Florin Spătaru, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Adrian Chesnoiu, Ministerul Sănătății – Alexandru Rafila, Ministerul Muncii și Protecției Sociale – Marius Budăi, Ministerul Culturii – Lucian Romașcanu, Ministerul Tineretului, Familei și Egalității de șanse – Gabriela Firea, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – Dan Vîlceanu, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – Florin Roman, Ministerul pentru IMM-uri – Daniel Cadariu, Ministerul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu, Ministerul Afacerilor Interne – Lucian Bode, Ministerul Educației – Sorin Cîmpeanu, Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu, Ministerul Energiei – Virgil Popescu, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – Cseke Attila, Ministerul Mediului, al Apelor și Pădurilor – Tanczos Barna, Ministerul Sportului – Eduard Novak”, notează Agerpres.

Odată cu formarea noului Guvern, premierul Ciucă face un apel la membrii coaliției să adopte Legea certificatului verde.

„Certificatul verde reprezintă o prioritate. Suntem o țară care a avut o experiență tragică a valului patru. Observăm că în celelalte țări din Europa se manifestă al cincilea val. (…) Ca atare, fac apel la toți parlamentarii să înțeleagă și să finalizeze procesul de adoptare a legii pentru certificatul verde”, a afirmat Ciucă, după ce a depus la Parlament lista cu miniștrii propuși și programul de guvernare, scrie Agerpres.

„Proiectul privind certificatul verde se află în dezbaterea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaților. Plenul Camerei este for decizional pentru acest proiect”, mai notează Agerpres.

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul formulat de avocatul Mihăiță Robert Roșu în dosarul Ferma Băneasa, restul recursurilor în casație depuse de majoritatea inculpaților fiind respinse. Decizia instanței este definitivă.

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

„Respinge, ca nefondate, recursurile în casație declarate de inculpații Truică Remus, Delcea Valentin, Gheorghiță Dragomira, Popa Caterina, Dicu Corina Teodora, Marcovici Marius Andrei, Andronic Dan Cătălin, Ignatenko (fostă Păvăloiu) Nela, Olteanu Gheorghe, Mateescu Lucian Claudiu, Jecu Nicolae, Mușat Apostol și Dima Niculae împotriva deciziei penale nr. 382/A din data de 17 decembrie 2020, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Penală în dosarul nr. 345/64/2016”, se arată în sentința ÎCCJ de marți, scrie News.ro.

Magistrații au admis recursul în casație declarat de inculpatul Roșu Robert Mihăiță împotriva aceleiași decizii.

„Desființează, în parte, decizia atacată, numai în ceea ce îl privește pe inculpatul Roșu Robert Mihăiță și, în rejudecare: (…) achită pe inculpatul Roșu Robert Mihăiță pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat (…) respectiv, a infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu. (…) Anulează formele de executare emise în baza deciziei penale nr. 382/A din data de 17 decembrie 2020, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Penală în dosarul nr. 345/64/2016 și dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Roșu Robert Mihăiță, dacă nu este arestat în altă cauză”, se mai arată în decizia instanței, mai notează News.ro.

Deputatul Ludovic Orban a anunțat, marți, că va începe demersurile pentru constituirea unui nou grup parlamentar împreună cu ceilalți deputați și senatori care au demisionat din PNL.

„Sigur, mai sunt colegi cu care sunt în dialog, care nu au luat, până astăzi, decizia de a veni alături de noi și cel mai probabil săptămâna viitoare vom începe demersurile pentru constituirea unui nou grup”, a adăugat Ludovic Orban, scrie Agerpres.

Ludovic Orban susține că gestul său va fi urmat de mulți alți colegi din PNL.

Presa scrie despre acordul pentru a se recunoaște reciproc diplomele, certificatele și titlurile științifice semnat de miniștrii Educației din România și Republica Moldova, Sorin Mihai Cîmpeanu și Anatolie Topală.

„Acest acord face parte din setul de angajamente asumate de cele două Guverne în foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare între România și Republica Moldova, semnată, astăzi, la București. Documentul îndeplinește condiția obligatorie încheierii oricărui acord dintre un stat membru al Uniunii Europene și un stat non-UE, fiind conform cu dreptul Uniunii Europene. Textul Acordului conduce la aplicarea unor noi reguli simplificate de recunoaștere, concomitent cu reglementarea recunoașterii unor noi diplome sau certificate. Aplicarea noilor reguli de recunoaștere de către autoritățile din cele două state, universități și unități de învățământ, se va realiza în mod transparent, corect și nediscriminatoriu, în beneficiul solicitanților”, transmite Ministerul Educației, notează România liberă.

Seară frumoasă!

Adoptarea certificatului verde, o prioritate pentru premierul Ciucă was last modified: noiembrie 24th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter