A picat Guvernul Dăncilă

10 oct. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 440

Parlamentul a dezbătut și a supus la vot azi moțiunea de cenzură inițiată de Opoziție, intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgență!” Dezbaterile au fost marcate de atacuri dure între putere și opoziție. După numărarea voturilor a fost anunțată  trecerea moțiunii și demiterea Guvernului Dăncilă.

„Guvernul Dăncilă a fost demis joi de Parlament. Moțiunea a trecut cu 238 de voturi pentru, la capătul unor eforturi și atacuri insistente ale președintelui Klaus Iohannis și ale taberei sale. Au fost și patru voturi împotrivă”, scrie Cotidianul.

Imediat după victoria Opoziției, președintele Klaus Iohannis a făcut o scurtă declarație de presă, anunțând totodată și faptul că va convoca la Cotroceni partidele pentru formarea unui nou guvern.

„Rezolvat. Astăzi a câștigat România. Azi, votul românilor dat pe 26 mai a fost respectat. Căderea PSD e rezultatul firesc. Succesul moțiunii de cenzură confirmă un proces care a început cu ceva vreme în urmă. Odată cu votul din 26 mai de la referendum și europarlamentare. Acest proces se numește intrarea în istorie a PSD. elicit PNL pentru inițiativa acestei moțiuni de cenzură și pentru efortul de a găsi sprijin pentru reușita unui demers absolut necesar pentru România. Felicit și celelalte partide de opoziție care au pus umărul la îndepărtarea acestui guvern eșuat și derutat. Românii au cerut căderea guvernului PSD. Românii au cerut prin vot să nu se producă îndepărtarea țării nostre de UE. Bilanțul de azi vorbește de la sine. Am reușit să îndeplinim toate aceste solicitări legitime. Mă bucur că rațiunea a prevalat și la nivelul Parlamentului s-a conturat o opoziție care, în pofida viziunii și orientării politice diferite s-a implicat și a arătat că poate lucra impreună pentru a da jos acest guvern dezastruos”, a declarat președintele  Iohannis, notează Antena 3.

Reamintim că miercuri, cu o zi înaintea votului pe moțiune, deputatul independent Remus Borza vorbise despre crearea unui nou grup parlamentar care se poziționa de partea guvernului Dăncilă în votul pe moțiunea de cenzură. Totuși, voturile noului grup politic nu au fost suficiente pentru menținerea Guvernului Dăncilă.

„Deputatul independent Remus Borza a anunțat, miercuri, constituirea unui nou grup parlamentar, Forța Națională. din care vor face parte 15 parlamentari, care «își doresc ca Guvernul actual să își continue mandatul până în 2020». Potrivit lui Borza, între cei 15 sunt și «mulți semnatari ai moțiunii de cenzură» dezamăgiți de toți cei care au organizat această tentativă”, nota Cotidianul.

„Deputații Ion Cupă și Alexandru Băișanu, foști membri ai ALDE au anunțat că vor să facă parte din noul grup parlamentar «Forța Națională», despre care a vorbit Borza. Deputatul Marian Cușca a precizat că „Forța Națională” este alternativa de care românii au nevoie, adăugând că se va implica cu toată energia pentru redobândirea mândriei de a fi român și pentru dezvoltarea țării. Și fostul deputat ALDE Grațiela Gavrilescu, a anunțat, miercuri seară, că se alătură formațiunii politice Forța Națională”, mai scria Cotidianul.

Ziarele scriu azi și despre calculele pe care și le fac românii din Marea Britanie în cazul unui Brexit fără acord.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, din datele oficiale furnizate de autoritățile britanice cu privire la implementarea schemei de înregistrare (EUSS), rezultă că până la finalul lunii septembrie 280.600 de cetățeni români s-au înregistrat deja pentru obținerea noului statut (pre-settled și settled status). Cifrele comunicate de partea britanică, raportate la estimările oficiale privind numărul cetățenilor statelor membre ale Uniunii Europene care locuiesc, muncesc și studiază în Marea Britanie, arată că aproximativ 64% dintre cetățenii români au depus cereri de înregistrare prin schema EUSS, fiind a doua cea mai numeroasă comunitate de cetățeni europeni care a depus astfel de solicitări, precizează MAE într-unui comunicat transmis miercuri”, notează Agerpres.

Presa mai scrie azi că Mircea Negulescu, fost procuror la DNA Ploiești este cercetat de Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ).

„Fostul procuror Mircea Negulescu de la DNA Ploiești a fost pus sub urmărire penală de Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ) pentru cercetare abuzivă și represiune nedreaptă, fiind acuzat că a obținut denunțuri mincinoase de la două persoane aflate în stare de arest preventiv, pentru a deschide un dosar penal pe numele unei judecătoare. Potrivit unor surse judiciare, în același dosar este cercetat și un alt procuror de la DNA Ploiești, Alfred Savu. (…) Cei doi procurori mai sunt acuzați că au trimis-o în instanță pe judecătoare pentru abuz în serviciu și luare de mită, deși știau că aceasta era nevinovată”, scrie Agerpres.

Seară frumoasă!

A picat Guvernul Dăncilă was last modified: octombrie 10th, 2019 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter