A fost adoptată Legea bugetului de stat

3 mart. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 169

Camera Deputaților și Senatul au adoptat, marți, proiectul Legii bugetului de stat pe 2021, în forma inițiată de Guvern, fără adoptarea de amendamente.

„Premierul Florin Cîțu a precizat că bugetul pe acest an demontează minciunile celor de la PSD. Ministrul Finanțelor Publice, Alexandru Nazare, afirmă, marți, că bugetul pentru 2021 este «un buget robust, realist», care va duce la relansarea economică. Nazare afirmă că o atitudine fiscal-bugetară prudentă «este necesară și așteptată din partea Comisiei Europene, după ani la rând în care recomandările de țară nu au fost respectate» și consideră că bugetul adoptat este «pașaportul României pentru accesul la cele 30 de miliarde de euro din Mecanismul de Redresare și Reziliență». Mnistrul Finanțelor apreciază că, dacă ar fi fost adoptate amendamentele opoziției, deficitul ar fi ajuns la 20%”, relatează News.ro.

Tribunalul București a respins definitiv solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foștilor șefi ai Jandarmeriei, în dosarul „10 august”.

Dacian Cioloș, liderul USR-PLUS, solicită o comisie parlamentară de anchetă, în cazul dosarului „10 august”, după ce justiția a respins definitiv dosarul penal, informează G4media, citată de Libertatea.

„Eu unul vreau să știu ce s-a întâmplat pe 10 august și cred că o comisie parlamentară poate aduce lumina necesară în acest caz, dincolo de responsabilitățile penale. Parlamentul României are căderea de a ancheta acele evenimente, exact prin prisma responsabilităților de decizie politică ce au determinat comportamentul forțelor de ordine”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook, arată Libertatea.

„Ca politicieni, vom respecta mereu deciziile justiției, chiar dacă, uneori, ele par nedrepte. Dar, tot ca politicieni, avem o datorie morală față de aflarea adevărului. Cetățenii trebuie să știe cine sunt responsabilii politici pentru ce s-a întâmplat pe 10 august, cei pe care organele de anchetă penală par să nu îi găsească”, a mai scris Dacian Cioloș, notează Libertatea.

Campanie Craciun UJmag 2020

Și PNL a reacționat la decizia justiției în Dosarul „10 august”, prin prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan.

„Astăzi, din păcate, după decizie, după ce judecătorii au decis că dosarul nu se redeschide și că cei 4 șefi ai Jandarmeriei din acest dosar (…) scăpă fără niciun fel de cost în fața cetățenilor și a istoriei, am avut, încă o dată, imaginea unei țări abandonate, unde justiția nu funcționează, unde justiția umblă cu capul spart”, a afirmat, marți seară, la B1 TV, Rareș Bogdan, comentând decizia din Dosarul „10 august”, scrie News.ro.

„Noi ne vom adresa Curții Europene a Drepturilor Omului, ne vom duce la Strasbourg, cu ajutorul oamenilor care au fost la manifestații. Îi rog să facem front comun, pentru a ataca decizia de clasare la CEDO, pentru a veni instanța europeană să redeschidă acest dosar. Nu se poate așa ceva!”, a mai spus Rareș Bogdan, notează News.ro.

Curtea de Apel București s-a pronunțat, marți, în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009, a fostului Președinte Traian Băsescu, în care sunt acuzate Elena Udrea și Ioana Băsescu.

„Elena Udrea a primit mai multe condamnări, pentru spălare de bani și luare de mită. Acestea au fost contopite și a rezultat o pedeapsă de șase ani de închisoare, cărora li s-a adăugat un spor de doi ani. În total, Udrea va avea de executat opt ani de detenție. Totodată, Ioana Băsescu a fost condamnată la cinci ani de detenție. Ea a fost acuzată de delapidare și instigare la spălare de bani, fapte pentru care a primit mai multe pedepse, care au fost contopite, rezultând cinci ani de închisoare. Victor Tarhon, la data faptei, președintele Consiliului Județean Tulcea, a primit patru ani cu suspendare, pentru luare de mită. Gheorghe Nastasia, la data faptei, secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, va avea de executat șase ani de închisoare, pentru mită. Silviu Wagner, la data faptei, director general al unei societăți comerciale cu capital majoritar de stat, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru delapidare. Dan Andronic a fost achitat”, relatează Digi 24.

„Este o decizie în primă instanță, care poate fi contestată. După ce motivarea va fi redactată pe larg, dosarul va ajunge la instanța supremă, unde va fi luată decizia finală”, mai scrie Digi 24.

Seară frumoasă!

A fost adoptată Legea bugetului de stat was last modified: martie 3rd, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter