21 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile, în România

25 aug. 2023
Vizualizari: 140

După accidentul de la 2 Mai, în care și-au pierdut viața doi tineri și alți trei au fost răniți, în mass-media se dezbate tot mai des ideea redactării și punerii în dezbaterea Parlamentului a unui proiect legislativ care să prevadă interzicerea pe viață a dreptului de a conduce, pentru toate persoanele care au fost prinse drogate la volan sau care sunt deja în evidențele poliției ca fiind consumatori și dealeri de droguri. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, afirmă că, în Camera Deputaților, există în dezbatere un proiect de lege care prevede suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de câțiva ani, proiect pe care îl susține „fără ezitare”.

„Alina Gorghiu a declarat, joi seară, la TVR Info, că ar susține «fără ezitare» un amendament care să prevadă suspendarea permisului de conducere pe mai mulți ani pentru consumul de droguri înainte de a urca la volan. În ceea ce privește numărul de ani în care dreptul de a conduce pe drumurile publice ar urma a fi suspendat pentru consum de droguri, ministrul a spus că acest aspect ar trebui să reiasă din dezbaterile parlamentare”, relatează News.ro.

Presa scrie azi că infecțiile cu virusul West Nile au provocat deja, potrivit Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), 3 decese și în România.

„Un număr de 21 cazuri au fost confirmate cu infecție cu virusul West Nile de la începutul perioadei de supraveghere a acestei afecțiuni (6 iunie) până pe 24 august, a informat, joi, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Potrivit INSP, au fost înregistrate trei decese în urma infecției cu virusul West Nile – în județele Satu Mare, Ilfov și Prahova și încă unul «probabil» în Dolj. În funcție de unitatea teritorială de expunere, cazurile de infecție cu virus West Nile au avut următoarea distribuție: municipiul București (5) și județele: Dolj (2), Galați (3), Ilfov (3), Iași (2), Olt (2), Prahova (1), Sibiu (1), Satu Mare (1), și Tulcea (1). Un caz de infecție cu virus West Nile a avut dublă expunere, atât în București, cât și în județul Tulcea”, relatează România liberă.

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a declarat vineri, la Bistrița, că săptămâna viitoare vor fi stabilite, în cadrul unei reuniuni a comitetului pentru e-guvernare, primele 30 de instituții din România care vor migra în cloudul guvernamental, prioritate având Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

„Ca să poți să nu ai doar niște servere care nu funcționează, ca să poți să le interconectezi între ele, ca să poți să ai aceeași bază de date interconectată și la Evidența Populației, și la Registrul Comerțului, și la ANAF, să nu trebuiască să te plimbi de cinci ori cu aceleași documentații către statul român, am devansat cu aproape o jumătate de an încă o finanțare foarte importantă, de 520 de milioane de euro, pe care o să o prezentăm săptămâna viitoare în comitetul de e-guvernare pe care îl conduc împreună cu premierul României, Marcel Ciolacu, în care confirmăm primele 30 de instituții din România care vor migra în cloudul guvernamental. În această formulă, din punctul meu de vedere, prioritate este ANAF”, a spus ministrul Bogdan Ivan, cu prilejul unui seminar organizat de Camera de Comerț și Industrie (CCI) Bistrița-Năsăud, notează Agerpres.

„O concluzie definitivă privind cauzele prăbușirii avionului în care se afla conducerea Wagner nu a fost stabilită, dar o explozie la bord este cauza cea mai probabilă, spun oficialii americani și occidentali, pe baza datelor preliminare obținute de serviciile de informații”, relatează The New York Times, citat de Libertatea.

„O bombă sau un alt dispozitiv instalat pe aeronavă ar putea fi în spatele exploziei, deși sunt explorate și alte teorii, precum folosirea unui combustibil alterat, au spus oficialii. Datele din satelit analizate de serviciile americane nu arată o lansare de rachetă și nu există alte dovezi că o armă sol-aer a fost folosită pentru a lovi avionul. La rândul lor, experții în investigarea accidentelor aviatice intervievați de publicația rusă Kommersant înclină spre versiunea că accidentul nu a fost o defecțiune a aeronavei sau o greșeală a piloților, ci cel mai probabil avionul a fost doborât sau a avut loc o explozie la bord”, mai scrie Libertatea.

Presa consemnează azi și declarația lui Vladimir Putin despre accidentul a lui Prigojin.

„Îl cunoșteam pe Prigojin de mult timp, de la începutul anilor 1990. A avut un parcurs dificil și a făcut greșeli grave de-a lungul vieții sale. Dar a obținut rezultate – pentru el însuși, dar și atunci când i-am cerut”, a precizat Putin, scrie Adevărul.

„Ceea ce s-a dovedit a fi probabil greșeala lui fatală a fost vizarea președintelui Putin când a lansat acel marș asupra Moscovei pe 23 iunie. Deși nu l-a menționat pe Putin pe nume la acea vreme, Prigojin a înfuriat Kremlinul criticând public motivele oficiale invocate pentru invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie 2022. El le-a spus rușilor că au fost înșelați și că fiii lor mureau în războiul din Ucraina. din cauza conducerii slabe. Aceasta a fost o erezie și mesajul video al lui Putin din acea zi a subliniat clar acest lucru. El a numit marșul lui Prigojin asupra Moscovei o trădare și o înjunghiere în spate”, mai arată Adevărul.

Seară liniștită!

 

21 de cazuri de infecție cu virusul West Nile, în România was last modified: august 25th, 2023 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: