10 august 2019 – miting fără incidente, în Piaţa Victoriei

12 aug. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 315
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Deschidem Revista din această seară cu mitingul din 10 august 2019, care spre deosebire de cel de anul trecut, a fost unul pașnic. Mai mult chiar, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a transmis, duminică, mulțumiri organizatorilor protestului din 10 august a.c.

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București transmite mulțumiri organizatorilor manifestațiilor publice care au avut loc sâmbătă, în Capitală, și care au înțeles că, numai respectând legea se pot realiza toate condițiile de exercitare a drepturilor constituționale în siguranță. Prin declararea adunărilor publice și asumarea unui dialog deschis, onest și transparent, am reușit împreună să luăm cele mai bune măsuri pentru ca toți cei care au participat să fie în siguranță. Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București este și va rămâne și pe viitor un partener al tuturor celor care respectă legea”, se arată într-un mesaj al Jandarmeriei Capitalei, postat pe Facebook, notează Mediafax.

Pe parcursul mitingului s-au înregistrat doar câteva incidente minore. Un apel la 112 care semnala prezența unor obiecte suspecte într-un autovehicul parcat în centrul Pieței Victoria nu s-a confirmat, a anunțat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Diana Sarca.

„Referitor la acel apel la 112, formulat de o persoană care sesiza prezența în zona acelui autovehicul a unui obiect care i s-a părut a fi suspect, s-au efectuat verificări, nu s-a confirmat această ipoteză, (…) vorbim despre niște lumânări din acelea care sunt în suport de plastic. Acelea erau obiectele pe care le-a văzut. Nu s-a impus vreo sancțiune”, a precizat Diana Sarca, scrie Agerpres.

În cazul crimelor de la Caracal, ancheta DIICOT continuă. Conform unui comunicat al DIICOT remis News.ro, „sâmbătă, procurorii DIICOT – Structura centrală împreună cu polițiști specializați din cadrul Poliției Române – delegați în cauză au continuat percheziția efectuată la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe și totodată s-a procedat la audierea unor martori”.

„În baza unui nou mandat de percheziție domiciliară emis de către Tribunalul București, activitățile procedurale vor fi desfășurate la domiciliul inculpatului și în perioada următoare”, se arată în comunicatul DIICOT, mai scrie News.ro.

„Oasele și dinții găsiți în pădure de anchetatori au fost analizați, iar specialiștii au comparat cu ADN-ul mamei Luizei. Oasele și dinții găsiți în pădure nu sunt ale Luizei Melencu”, anunță România TV.

„Mama și bunicii Luizei Melencu încă mai trag nădejde că fata este în viață. Până acum, nu există indicii clare că adolescenta a murit în casa criminalului din Caracal”, mai arată România TV.

Presa mai scrie azi și despre contestarea în instanță a noii conduceri PSD de fostul lider Liviu Dragnea, aflat în închisoare.

„Tribunalul București a admis, vineri, cererea PSD de modificare a statului partidului și de înregistrare a noii conduceri, rezultată în urma congresului din 29 iunie. Pe de altă parte, instanța a respins cererea de intervenție depusă de fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, însă decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel”, scrie Agerpres.

„La începutul lunii iulie, PSD a depus la Tribunalul București o cerere care are ca obiect «modificări acte constitutive – statut – organe de conducere», respectiv înregistrarea în Registrul partidelor politice a modificărilor de statut și alegerea noii conduceri, ca urmare a congresului din 29 iunie, când Viorica Dăncilă a fost aleasă în funcția de președinte al PSD. În cadrul procesului au fost depuse două cereri de intervenție, printre care una formulată de Liviu Dragnea, aflat în penitenciar. Potrivit informațiilor publicate în presa centrală, cererea lui Dragnea are legătură cu dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care fostul lider social democrat a fost condamnat la trei ani și jumătate închisoare. Dragnea invocă faptul că judecătorii au decis, în privința celor două persoane angajate fictiv la DGASPC Teleorman, că a fost comisă o fraudă, iar astfel activitatea PSD Teleorman, unde au lucrat efectiv cele două, ar fi fost ilicită în perioada 2006-2012, motiv pentru care organizația ar fi trebuit dizolvată. Fostul președinte al PSD mai susține posibilitatea dizolvării PSD, deoarece la congresul din 29 iunie au votat și reprezentanții PSD Teleorman”, mai arată Agerpres.

„Directorul general al Oracle România, Sorin Mîndruțescu, acuzat de luare de mită, a decis să se retragă din funcțiile deținute în Comitetul Reprezentanților și în Comitetele Consultative ale Fondului Proprietatea (FP), a anunțat, vineri, FP”, mai notează azi News.ro.

Presa mai semnalează azi alte infracțiuni săvârșite de cetățeni români în țările UE.

„O bandă de români din Austria, specializată în înșelătorii cu autoturisme de lux, a fost destructurată. Prejudiciul a fost de aproximativ trei milioane de euro, a declarat astăzi, la Graz, locotenent-colonelul Rene Kornberger. Conform salzburg24.at, de la sfârșitul anului 2016, românii au închiriat câteva vehicule la prețuri ridicate de la diverși producători precum Audi, BMW, Citroen, Mercedes, Opel și Renault pe documente false. Ulterior, mașinile au fost duse în străinătate, cele mai multe în Spania. Banda, formată din persoane care nu aveau dosare penale și nu figurau cu antecedente sau sesizări penale, a fondat o firmă în Austria și a prezentat acte false cu care a închiriat vehicule din Viena, Austria Inferioară și Stiria sau cumpărate de la companii de leasing și credit. După ce reușeau să închirieze mașinile, acestea erau duse în Spania, erau vândute inițial între membrii bandei, pentru a fi mai greu de verificat istoricul vehiculului, iar mai apoi să fie vândute la persoane din afara grupului”, notează Știridiaspora.ro.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Seară frumoasă!

10 august 2019 – miting fără incidente, în Piața Victoriei was last modified: august 12th, 2019 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter