Probele scrise ale Evaluării Naționale și ale examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie

7 apr. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 947
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, după o ședință în care au fost evaluate măsurile luate de autorități pentru gestionarea crizei COVID-19, că va prelungi stare de urgență pentru încă o lună.

„Trăgând linie am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. În această săptămână vom elabora textul decretului. Vom prelungi starea de urgență cu încă o lună. E absolut necesară pentru a ține evoluția epidemiei sub control”, a arătat Președintele Klaus Iohannis, notează Digi24.

„Am discutat despre pregătirea pentru rectificarea bugetară.  Prin această epidemie avem o criză care nu este doar de sănătate publică. Este o criză care va afecta bugetul. Va fi nevoie să se declare o creștere semnificativă a deficitului bugetar. E nevoie de bani mai mulți în sectorul de sănătate publică și pentru asistență socială. Vom avea o situație complicată a bugetului, însă este clar că această complicație nu se rezolvă de la sine și va trebui guvernul să facă o analiză și să nu ne limităm doar la o rectificare care prevede doar câteva schimbări ci va fi nevoie să se reevalueze și veniturile care sunt în scădere dar și cheltuielile care sunt în creștere și va fi nevoie de reevaluarea tuturor cheltuielilor”, a mai spus Președintele Iohannis, notează Digi 24.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut azi o serie de precizări în legătură cu anul școlar.

„Am urmărit cu atenție ce se întâmplă în celelalte state europene, pentru a corela măsurile pe care urmează să le luăm. În ultima perioadă am avut consultări cu partenerii ministerului, cu care am agreat măsurile care se impun odată cu reluarea cursurilor și finalizarea cu succes a anului școlar 2019 – 2020. Vreau să fac precizarea că data exactă privind reluarea cursurlor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei și măsurile luate de CNSSU. Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgență și asigurarea tuturor măsurilor pentru ca elevii, studenții și cadrele didactice să fie în siguranță”, a declarat ministrul, scrie News.ro.

„Probele scrise ale Evaluării Naționale și ale examenului de Bacaluareat ar putea fi organizate în luna iulie. Programa de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea”, a anunțat ministrul Monica Anisie, scrie Cotidianul.

Ministrul a anunțat că au fost anulate simulările examenelor naționale, evaluările pentru clasa a 2-a, a 4-a și a 6-a, dar și olimpiadele școlare.

„Sesiunea specială a Evaluării Naționale și a examenului de Bacalaureat pentru olimpici va fi, de asemenea, anulată”, a mai spus ministrul Educației, arată Cotidianul.

„Subiectele pentru tezele de pe semestrul al doilea vor fi concepute doar din ceea ce s-a studiat pâna în 11 martie 2020”, a mai declarat ministrul Învățământului, notează Cotidianul.

Guvernul a luat în sfârșit o decizie privind alegerile locale și parlamentare. La începutul ședinței de Guvern de luni după-amiază, vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că alegerile locale au fost amânate, iar mandatul actualilor aleși locali va fi prelungit.

„În această situație nu se pot desfășura campanii și alegerile trebuie să se desfășoare în condiții sigure. A fost inițiat un proiect de OUG de prelungire a actualelor mandate, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020.Va fi prezentată o singură listă de susținători și un număr minim de 25.000 de semnături, 500 din fiecare județe, 1.000 din municipiul București. Există posibilitatea ca în locul listelor să se depună o contribuție de 3% din valoarea maximă pentru funcția pentru care candidează sau 50 de salarii de bază”, a spus vicepremierul Raluca Turcan, scrie Cotidianul.

„Partidele politice au dezbătut încă de săptămâna trecută acest subiect. Pe 2 aprilie, liderii ALD, PSD, UDMR și Pro România au depus un proiect de lege privind prelungirea mandatelor autorităților administrației publice locale, pentru a fi dezbătut în procedură de urgență. Informația vine chiar de la liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu”, mai arată Cotidianul.

O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române face marți un zbor pe ruta București – Timișoara – Milano, pentru a transporta o echipă formată din medici și asistenți medicali români.

„Echipa medicală va sprijini medicii din Italia în lupta împotriva coronavirus. Premierul Ludovic Orban, prezent la îmbarcarea personalului medical de la București, a transmis că apreciază curajul și gestul de solidaritate.(…) Aeronava militară a decolat din Baza 90 Transport Aerian Otopeni cu patru medici și asistenți medicali la bord. La Timișoara, unde aeronava va face escală, se vor îmbarca încă 10 membri ai echipei medicale, care este însoțită de un ofițer de legătură din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență”, scrie News.ro.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Seară frumoasă!

Probele scrise ale Evaluării Naționale și ale examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie was last modified: aprilie 7th, 2020 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter