CCR amână dezbaterea sesizării pe tema completurilor specializate în corupţie

10 apr. 2019
Vizualizari: 635

Deschidem Revista din această seară cu ședința CCR.

„Curtea Constituțională a României a amânat pentru joi dezbaterile pe sesizarea privind un posibil conflict juridic între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție pe tema completurilor specializate în corupție”, au precizat, pentru Agerpres, oficiali ai CCR. Dezbaterile se vor relua joi, la ora 10,00.

„CCR a stabilit acest termen având în vedere că judecătorul raportor pe această speță urmează să se interneze pentru o intervenție chirurgicală, potrivit surselor citate. Curtea Constituțională a României a luat în dezbatere miercuri sesizarea privind un posibil conflict juridic între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție pe tema completurilor specializate în corupție”, scrie Agerpres.

„La dezbateri, vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a afirmat că Înalta Curte de Casație și Justiție a refuzat să constituie completuri specializate, așa cum prevedea Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție. În replică, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, a arătat că vicepreședintele Camerei Florin Iordache a formulat sesizarea în cazul completurilor specializate cu încălcarea voinței Curții Constituționale, care a stabilit anterior, cu referire la funcția de prim-ministru, că atribuțiile constituționale nu pot fi delegate”, mai notează Agerpres.

Presa mai scrie azi ÎCCJ dă dreptate președintelui Iohannis în procesul  MApN.

„Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul președintelui Klaus Iohannis și a respins definitiv cererea Ministerului Apărării Naționale de suspendare a decretului prin care a fost prelungit mandatul șefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă. Inițial, pe 31 ianuarie, Curtea de Apel București a admis cererea MApN și a suspendat decretul semnat de Iohannis. Președintele a făcut recurs la Instanța supremă și a câștigat în final procesul cu Ministerul Apărării”, notează Agerpres.

Fostul procuror-șef DNA, Laura Codruța Kovesi  obține o victorie asupra CSM.

„Curtea de Apel București a decis să oblige Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) să recunoască Laurei Codruța Kovesi gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, scrie News.ro.

„Curtea de Apel București a decis să admită cererea Laurei Codruța Kovesi și să anuleze hotărârea 673 din 6 noiembrie 2018 a Consiliului Superior al Magistraturii – Secția pentru procurori. Instanța a mai hotărât să oblige CSM să recunoască lui Kovesi gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul va fi depus la Curtea de Apel București”, mai notează News.ro.

Azi la Ministerul Justiției au avut loc interviurile pentru postul de Procuror General al României. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, miercuri, că decizia privind candidatul propus pentru conducerea Parchetului General a fost deja luată, precizând că va comunica în cursul zilei de miercuri rezultatul comisiei de interviu.

„Decizia e luată. Am trecut azi etapa interviului și precum spuneam la Ministerul Justiției dimineață, în cursul zilei voi comunica concluzia, rezultatul Comisiei de interviu. Deci azi veți avea rezultatul, după cum azi am dat rezultatul cu privire la selecția candidaților care vor să devină procurori europeni”, a declarat Tudorel Toader, la Palatul Parlamentului, scrie Cotidianul.

„Interviurile au fost susținute miercuri de către cei patru candidați, respectiv actualul procuror general Augustin Lazăr, procurorul DIICOT Marian Drilea, fostul șef DIIOCT Daniel Horodniceanu și fosta adjunctă a Laurei Codruța Kovesi, procurorul Gabriela Scutea”, mai scrie Cotidianul.

Seară frumoasă!

CCR amână dezbaterea sesizării pe tema completurilor specializate în corupție was last modified: aprilie 10th, 2019 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: