ÎNTÂLNIRILE LEGAL POINT – Frumusețe și eleganță la superlativ*

21 nov. 2019
Vizualizari: 1313
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

A păși în curtea Televiziunii Române este un privilegiu pe care, ori de câte ori îl am, mă înfior. Încerc să-mi imaginez totul cu 30 de ani în urmă. Același turn bine cunoscut, cu drapelele găurite la mijloc, fiind scoasă stema comunistă, îmi provoacă amintiri de neuitat. Acea vineri după-amiază, de 22 decembrie 1989, îmi stăruie și acum în minte și mă gândesc la cât de mare era forfota pe coridoarele televiziunii. După 30 de ani, pășesc pe aceleași locuri, cu inima timidă pentru că o voi întâlni pe Iuliana Tudor, devenită un simbol al televiziunii publice. Din conversațiile inițiale îmi dau seama că este o femeie superbă, bine crescută, amabilă și plină de drag pentru meseria de jurnalist. Se întâmplă să invit oameni să participe la un interviu și să fiu neglijat, dar oamenii care se respectă spun măcar un cuvânt. Iuliana Tudor a răspuns cu modestie și eleganță, deși viața de realizator TV este plină de activități.

Am lăsat o revistă cu câteva zile în urmă la poarta televiziunii, pentru ca apoi, într-o zi, să-și facă loc printre filmări și să intrăm în dialog. Între două studiouri, undeva lângă un computer dotat cu tehnică de ultimă generație, am vorbit ca doi oameni care se știu de mult. Prezența ei este fascinantă, nu numai că are o înălțime peste medie, dar și un zâmbet cuceritor. Mă chinuiam să găsesc o inadvertență între machiaj, păr, costum, pantofi, nu am reușit indiferent cât aș fi fost de chițibușar. Am trecut la întrebări care se așterneau peste suflet încet, fără monotonie, fiecare întrebare năștea un zâmbet fugar, o privire limpede și senină și un răspuns sincer. Istoria intrării în televiziune, primele emisiuni, emoțiile care spărgeau pieptul în primele ocazii, toate au fost dezvăluite și vor fi redate cititorilor noștri.

Iuliana Tudor împletește la superlativ frumusețea cu eleganța, zâmbetul cu dicția, iar longevitatea la TVR spune multe despre sufletul ei de jurnalist. Există mai multe categorii de emisiuni TV, unele care se bazează pe interviuri, altele care se bazează pe creativitate, muzică, show, glume. Show-urile sunt foarte greu de realizat, deoarece ai nevoie de o echipă mare și puternică, de o producție serioasă pentru a realiza totul ca la carte. „O dată-n viațăˮ, un show moderat și realizat de Iuliana Tudor, s-a strecurat încet în inimile tuturor românilor. „Cerbul de aurˮ, vestitul festival, nu a putut avea o altă gazdă decât pe invitata noastră. Și alte evenimente marca TVR sunt apropiate de sufletul Iulianei Tudor. Secretul succesului ei este echilibrul dintre viața de familie și viața profesională. Își ia timp pentru soț și pentru băiețel și nu face rabat de la asta. Iuliana Tudor nu merge pe linia filosofică „orice ca să ies în fațăˮ, ci pe „muncă asiduă ca să ies în fațăˮ. Cel mai prețios premiu pentru Iuliana este dragostea publicului. Nici atunci când este atacată cu tot felul de fake news, Iuliana nu se oprește din drum, ci merge înainte, ca un metronom, urmându-și pasiunea și vocația. Pe lângă noi trec colegi din TVR care fluieră într-o pauză de filmare. Invitata noastră a preferat să răspundă întrebărilor.

Se încheie interviul cu promisiunea că va apărea în următorul număr al revistei. Facem o poză și ne luăm rămas-bun. În câteva momente, Iuliana pleacă spre o nouă filmare, împreună cu echipa de producție pe care o conduce. Am întâlnit un om frumos, în urma căruia transpare bunul-simț, calitatea umană cea mai de preț, dragostea de profesie, ținuta impecabilă și prestanța de înaltă clasă.

Pășesc pe coridoarele întortocheate ale Televiziunii Române, cobor la mașină și cuget cu nostalgie la faptul că mulți telespectatori ar fi vrut s-o întâlnească măcar o dată pe Iuliana Tudor, iar eu am avut acest privilegiu. Numărul următor din revista Legal Point va avea informații despre cum, în loc de o carieră de magistrat, Iuliana a ales televiziunea, despre care spune că nu-i pare rău. Cum vede justiția română un jurnalist de excepție va fi, din nou, un moment pe care-l vom diseca în interviul nostru.

Mașina pleacă în trombă, în spate, turnul televiziunii, cu multe antene uriașe, va prinde și emisiunile care tocmai se plăsmuiesc cu Iuliana Tudor în rolul principal. Noi suntem mai bogați pentru că am reușit să rupem din timpul unui om deosebit!

 


* Transmitem în cadrul secțiunii ÎNTÂLNIRILE LEGAL POINT o parte din impactul și emoția acestor întâlniri pe care le avem cu invitații Revistei Legal Point. Surprindem stările pe care le trăim în aceste momente speciale și pe care le dorim împărtășite.

Interviul cu doamna Iuliana Tudor va fi publicat în nr. 2/2019. Click aici pentru ABONAMENT LEGAL POINT 2019!

ÎNTÂLNIRILE LEGAL POINT – Frumusețe și eleganță la superlativ* was last modified: noiembrie 21st, 2019 by Cornel Dărvășan
Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice