ÎNTÂLNIRILE LEGAL POINT – A cânta cu sufletul*

18 mai 2018
Vizualizari: 1535
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Am ajuns în Giulești în acea dimineață, curios fiind de ce ar putea însemna Opera Comică pentru Copii. O clădire mare, lângă stadionul Rapidului, loc de pasiuni neîmblânzite și spectatori cu tradiție în fotbalul românesc. Opera, pe dinafară, pare o clădire rece, gri, cum sunt mai toate clădirile din România, dar, odată ajuns înăuntru, mi s-a desfășurat o bogăție de imagini și desene care mai de care mai interesante și mai frumoase. La un etaj luminos, am așteptat câteva momente sosirea doamnei Felicia Filip, celebra soprană care a concertat pe mari scene ale lumii. Îmi imaginam ce ar putea simți un interpret în uralele mulțimii într-o Royal Opera House Covent Garden sau într-un concert transmis în direct pe marile televiziuni. Colegul meu Felix ajunge și el, condus printr-un labirint de decoruri. Cred că un adevărat interpret simte bucurie, exuberanță, recunoștință, dar și dragoste pentru Măria Sa, publicul. Imaginația mea este întreruptă de apariția doamnei Felicia Filip, care, cu o voce blândă, ne spune:

– A fost un trafic infernal…

– Ați ajuns foarte bine, noi am ajuns puțin mai repede, ca să nu ne așteptați dumneavoastră…

– Poftiți în birou…

Un birou generos, cu multă lumină, ne primește cu brațele deschise. Îmi alunecă ochii pe un dulap din partea dreaptă, plin cu premii și diplome. Distincții interne și internaționale, premii din ultima parte a activității de manager. Doamna director al Operei Comice pentru Copii se așază pe un scaun în fața noastră, cu un zâmbet larg. Apariția elegantă ne taie răsuflarea. Când doamna Felicia Filip începe să povestească, se oprește timpul în loc. Fetița cu vioara de la Slatina, care a ajuns la un moment dat profesoară de muzică, după care a fost refuzată în primul an la conservator, dar care nu s-a descurajat, s-a pregătit exemplar și a revenit, este astăzi o soprană recunoscută internațional. Depănăm amintiri dulci, ca un ghem care se desface încet, prinzând culoarul potrivit pentru a se deschide. Fotografiez, împreună cu Felix, până și cuvintele, planșele, diplomele, iar invitata noastră se oferă spectatorilor revistei cu grație. Soprana Felicia Filip a fost titrată de ziarele străine ca noua tragediană, după rolul memorabil în Traviata, caracterizat ca fiind fulminant și puternic pe cerul operei lumii.

Rememorăm un eveniment cultural unic, după modelul Montserrat Caballé – Freddie Mercury, pe cel al Feliciei Filip și al lui Cristi Minculescu, singura încercare pacifistă de a apropia rock-ul și opera la noi în țară. Și acum ne răsună în urechi albumul de rock-simfonic, cu superba piesă „De vei pleca”! Felicia Filip ne vorbește elogios despre soțul ei, tenorul și compozitorul Cristian Mihăilescu. În timpul acestui discurs, auzind o doamnă cum vorbește despre soțul ei, îmi curg lacrimile ca unui copil. În toată experiența mea jurnalistică nu am auzit pe nicio femeie vorbind atât de frumos despre soțul ei, despre povestea lor de dragoste, despre cum sunt ei „soare” unul pentru altul.

Activitatea la Opera Comică pentru Copii este o încununare a unei cariere impresionante, este posibilitatea ca doamna Felicia Filip să crească și alți interpreți pentru a-i învăța să buchisească într-ale cântului. Cu o voce cristalină absolut superbă, cu o tehnică perfectă, Felicia Filip este una dintre cele mai cunoscute soprane ale lumii care cântă cu inima și cu sufletul. Am plecat din birou, plâns, cu lacrimile zvântate de bucuria unei întâlniri unice. Numărul următor al revistei Legal Point va avea pe copertă imaginea doamnei Felicia Filip, iar interviul pe care ni l-a acordat rămâne unul de referință pentru sufletele noastre.


* Transmitem în cadrul secțiunii ÎNTÂLNIRILE LEGAL POINT o parte din impactul și emoția acestor întâlniri pe care le avem cu invitații Revistei Legal Point. Surprindem stările pe care le trăim în aceste momente speciale și pe care le dorim împărtășite.

Interviul cu doamna Felicia Filip va fi publicat în nr. 1/2018. Click aici pentru ABONAMENT LEGAL POINT 2018!

ÎNTÂLNIRILE LEGAL POINT – A cânta cu sufletul* was last modified: mai 18th, 2018 by Cornel Dărvășan
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice