SEMNELE SCHIMBĂRII

29 sept. 2016
Vizualizari: 1909
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Natura îmbracă haine noi. Mii de culori ne inundă viața. A venit vara. Repede, pe nevăzute, aproape neașteptat, printre perdele de ploaie. Pe furiș, fructele au dat în pârg. Soarele amiezii toropește tot. Veșnicie și frumos. Mai ieri, mugurii explodau împrăștiind petale de vis, amintindu-mi de o armonie a lui Tudor Gheorghe, pe versurile lui Virgil Carianopol: „E primăvară, iarăși primăvară/La fiecare margini de făgaș./Își scot strămoșii degetele-afară/De ghiocei, de crini, de toporași…”

E vara fructelor bine coapte, a maturității, a împlinirii. „Legal Point” a depășit iarna căutărilor. A pornit pe un nou drum. O nouă revistă, un nou design, noi condeie și alți oameni frumoși în paginile ei.

Povestea „Legal Point” nu se putea scrie fără un om de geniu, academicianul și profesorul Leon Dănăilă, omul care a revoluționat tehnica operatorie pe creier cu microscopul său, omul care ne oferă zi de zi cele mai frumoase lecții de modestie și competență. Omul acesta operează la 83 de ani. Studiază. Scrie mult. Îl poți întâlni la cabinet, în sala de operații, în bibliotecă, pe stradă, în metrou. La ora 6 dimineața îl găsești în cabinet acordând consultații. Leon Dănăilă este un fenomen.

Din paginile revistei răzbate și sunetul unei viori Stradivarius. Vioara e doar o prelungire a inimii unui artist – Alexandru Tomescu. Vioara răsună unic, excepțional. Umple spații, bucură suflete. Însuflețește. Discutăm în paginile revistei despre o relație specială om-instrument.

Răsfoim împreună noul „Legal Point”, cu miros de cerneală crudă. Cunoaștem oameni noi. Pe Nicoleta Segărceanu am întâlnit-o pe holurile Parlamentului și am invitat-o la o cafea. Povestim împreună despre oameni și despre nevoia lor de legi. Despre bucuria drumurilor noi. Despre începuturi și sfârșituri. Tragem o concluzie: viața e rotundă și se scrie cu emoție în jurul ceștii de cafea din fața noastră.

Dăm pagina. Alt interviu. Profesorul Ștefan Deaconu, președintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional, ne impresionează prin tenacitate și dăruire. Calm, lucid, construiește cu tact perspective noi, oneste și sănătoase arbitrajului. Pas cu pas.

Trecem strada la Academia Română. Ne-am dat special întâlnire cu academicianul Marius Sala, un Goliat în lingvistică, pentru a vorbi despre lucruri grave: limbajul de lemn care coboară de pe micul ecran și din tabloide în sentințele judecătorești.

Haihui prin București, ajungem și la Academia de Poliție. Fost rector, profesorul Costică Voicu este un interlocutor fascinant. La 41 de ani era cel mai tânăr general de poliție din istoria României. Poate și pentru că în relațiile cu subalternii folosește foarte des formula de adresare „te rog”. Pentru generalul Costică Voicu vremea lui „îți ordon!” e de mult apusă. Q.e.d.

Ne uităm la ceas să nu întârziem. Mergem la un alt interviu. Vrem să știm mai multe despre bani, despre afaceri în România. Explorăm un nou tărâm. Vorbim despre afaceri cu o femeie de succes din România, Laura Ciuhu, ale cărei eleganță și dezinvoltură ne-au convins că este posibil să reușești chiar și acasă.

Claudiu Ionescu e un tânăr arhitect care se încăpățânează să rămână acasă, în România. Ar putea lucra într-un birou mare de arhitectură din New York, Tokio, Londra sau Dubai. Vorbim despre neobișnuit, despre proiecte de zgârie-nori, case și construcții care vin din viitor. E un tânăr arhitect cu o viziune specială, despre care vom auzi peste ani.

Despre români și România am vorbit cu Stefan Frank, un alt prieten al revistei noastre. Am căutat să aflăm ce au special românii, de ce s-a îndrăgostit de România. Stefan Frank este director general pentru România al lanțului hotelier InterContinental.

România de azi a lui Stefan Frank, Claudiu Ionescu și Laurei Ciuhu nu ar fi putut exista fără România de ieri. Despre acea Românie am vorbit cu un senior al dreptului, avocatul Băniei, Mihail Neagoe. O Românie ce azi pare îndepărtată, o Românie despre care am putea citi pe nerăsuflate poate doar la „Cronici și lecturi subiective”, cu Nicolae Cîrstea.

Deocamdată savurăm doar o cafea bună de la „Delicatese Florescu” și citim „Confesiunile unui cafegiu”. (PS. În așteptare, la Cronici avem o carte cu gust de ciocolată cu rom, semnată de Alin Popescu – fondatorul Avocatnet. Despre ea, în curând!)


Acest editorial a fost publicat în nr. 1/2016 al revistei LEGAL POINT.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II
SEMNELE SCHIMBĂRII was last modified: octombrie 25th, 2017 by Cornel Dărvășan

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice