ÎNTÂLNIRILE LEGAL POINT – File de viață în sunetul muzicii…

4 nov. 2016
Vizualizari: 7882
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Parchez mașina cu greu printre altele destul de înghesuite pe o străduță de la marginea Bucureștilor. O casă mare și primitoare se ivește la adresa exactă. O sonerie, un timp de așteptare și intrăm sfioși, ca într-un templu. Pentru că orice vizită la o familie de muzicieni este ca și cum ai păși într-un templu sacru. După saluturile protocolare și chiar în timpul lor, rămân fascinat de designul care domină sufrageria în care suntem poftiți. Stilul rococo se împletește atât de natural cu elemente de modernitate încât sunt uimit. Nu știam că se poate găsi o armonie între sute de ani. Parcă mobilierul și atmosfera ne introduc în viața acestei familii deosebite, el dirijor de filarmonică, ea soprană de coloratură.

Familia Oprea Tiberiu și Mediana Vlad, cu cei doi copii, Timeea și Dezias, apare ca un șoc în fața noastră. Spun ca un șoc, întrucât foarte rar vezi oameni atât de frumoși, îmbrăcați impecabil, cu niște copii ca niște bijuterii de mare preț. Timeea poartă o rochiță de prințesă, pentru că vrea să fie ca mama ei, care a cântat rolul Cenușăresei și al Albei ca Zăpada în desenele Disney. Dezias, un crețulin cu ochii limpezi, se prezintă ca un gentleman, dorind să știe când se termină pozele. Colega mea Bianca îi fotografiază, savurând fiecare clipă cu copiii minunați și cu părinții lor. Tiberiu, un profesionist în dirijat, un violonist cu o ureche muzicală perfectă, într-o ținută sobră, demnă de un dirijor, se lasă molcom pe un scaun de epocă. Mediana, strălucitoare, debordantă, zâmbește larg și dă indicații Timeei și lui Dezias cum să stea cuminți la poză.

După ce fotografiile sunt făcute, începem interviurile, timid, cu mare grijă. Primul este maestrul. Învățând arta dirijorală de la un mare profesionist – Ludovic Bács –, vorbește cu o siguranță și cu o putere nebănuite. Trecem în revistă momente dificile, clipe de satisfacție, păstrăm întrebarea-cheie pentru final, și anume – ce simte când dirijează și soția îi este solistă? Răspunsul „respir prin ea” ne uimește și ne dăm seama că se ating trăiri nespecifice nouă, muritorilor de rând, și că muzica este regina acestui cămin binecuvântat. Mediana este o prințesă coborâtă printre pământeni, cu o rochie senzațională, decentă, strălucitoare, cu un zâmbet molipsitor care, fără să spună niciun cuvânt, ne invită la discuție. Talentul moștenit din familie, cântatul în corul de copii al bisericii la care mergea, drumul spre cariera muzicală profesionistă, toate sunt trecute în interviu cu aplombul unui doctor în muzică. Ceea ce este fascinant la ea e că sunt foarte puțini cântăreți de operă care pot cânta și muzică de film – ea poate fi azi soprana de coloratură care interpretează orice arie, iar mâine, pe banda de la Disney, Albă ca Zăpada. Ajungem la momentul în care întrebăm cum este să cânte sub bagheta maestrului Tiberiu Oprea. Deși nu a auzit răspunsul lui, în același registru, spune – „respir odată cu el”.

Interviul se încheie cu această aură a misterului și a profesionalismului într-o familie splendidă, cu niște îngerași de copii care mai de care mai talentați și zburdalnici. Plecăm cu inima grea din această casă, cu sentimentul că suntem prea mici ca să înțelegem minunile vieții care vin prin această artă a sunetelor.

Am fost să-i ascult live în concert. Mediana cântă cu atâta drag în privire, iar o legătură mistică se înfiripă, înainte de a ridica bagheta, între ea și dirijorul Tiberiu Oprea. Interpretările suave și forte se întrepătrund în cavalcade, fie un susur blând și subțire, fie o furtună strașnică, fie o interpretare magistrală a unei păpuși stricate, toate acestea fiind subliniate cu naturalețea unor profesioniști de calibru.

Plec acasă cu sentimentul că vom promova din nou oameni de valoare care merită toată considerația. Inima fredonează tema ascultată și un zâmbet șăgalnic îmi stăruie la gândul portretului de familie – cei doi maeștri și doi copii minunați.


* Transmitem în cadrul secțiunii ÎNTÂLNIRILE LEGAL POINT o parte din impactul și emoția acestor întâlniri pe care le avem cu invitații Revistei Legal Point. Surprindem stările pe care le trăim în aceste momente speciale și pe care le dorim împărtășite.

Interviul cu Mediana Vlad și Tiberiu Oprea va fi publicat în nr. 2/2016, care va apărea în cursul anului 2016. Click aici pentru ABONAMENT LEGAL POINT 2016!

ÎNTÂLNIRILE LEGAL POINT – File de viață în sunetul muzicii… was last modified: noiembrie 14th, 2017 by Cornel Dărvășan

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice