ÎNTÂLNIRILE LEGAL POINT – Profesionalism și eleganță*

9 feb. 2018
Vizualizari: 1967
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Pe strada cu nume de pașoptist care a scris imnul de stat se află biroul domnului George Butunoiu. Am ajuns repede, dat fiind programul aglomerat din acea zi. Am urcat niște scări din lemn, casa frumoasă ieșea în evidență cu un amestec între clasic și modern. În antecameră, un cățel cu ochii sticloși, pe nume Oskar, un negru pomeranian, drăguț până în măduva oaselor, ne mârâia cercetător.

– Ignorați-l, zice doamna secretară… Domnul Butunoiu vine imediat!

Am luat loc pe o canapea generoasă, dar, cu o precizie de metronom, invitatul apare cu stilul caracteristic, serios, profund și fără să vorbească prea mult. Ne face semn discret să intrăm. Un birou foarte cochet, cu o bibliotecă imensă în spatele lui, tablouri, cărți de vizită ale marilor oameni de stat din trecut, un decor în care lumina soarelui intra gentil, ca o boare de toamnă plăcută.

– Cu papion sau fără papion? o întreabă invitatul pe colega mea Bianca.

– Cu papion, zice ea…

– Să se potrivească la breteluțe, adaug eu.

Brandul pe care George Butunoiu și l-a consacrat în ani de zile cuprinde și aceste accesorii. Interviul începe după ședința foto, care se derulează creativ, cu zâmbet, fără zâmbet, cu privire fixă, cu privirea în gol, pe fotoliu, răsfoind revista, în picioare, cu cățelul, cu pisica, cu toate detaliile necesare unei ședințe foto reușite. Am în fața mea pe omul care a decis soarta a multor companii din România. Vorbim despre pasiunea lui pentru matematică-fizică, despre regretul de a nu fi rămas pe această cale, despre calitățile unui bun manager, despre CV, care spune aproape totul despre un candidat, spune cât de superficial sau cât de organizat este, despre salariu și despre alte multe lucruri importante care țin de specializarea omului din fața noastră, de recrutare. Vorbim despre iubire și ură, despre faptul că în România nu există să fii un bun profesionist și să nu găsești de lucru. Ceea ce mă fascinează însă la interlocutorul nostru nu sunt informațiile de ultimă oră în domeniu, informațiile prețioase care curg ca dintr-un pârâu liniștit. Ci psihologia omului din fața mea. Este de o profunzime nebănuită. Privirea sigură nu trădează nicio expresivitate. Ai dori parcă să vezi o aprobare tacită în privire în momentul în care pui o întrebare bună. Ai dori să vezi un gest de dezaprobare atunci când pui o întrebare tâmpă. Privește blând, fără să poți citi ce este dincolo. Limbajul elevat demască o cultură vastă și o exprimare foarte îngrijită. Cei 26 de ani petrecuți în branșa recrutării sunt definitorii pentru ochiul fin al intervievatului. Nicio cută de întristare, nicio urmă de exuberanță, un echilibru perfect îl caracterizează, fără tăgadă.

Vorbim despre satisfacții și neîmpliniri, despre succese și despre mult mai puține eșecuri în legătură cu oamenii. Atmosfera este liniștită, caldă, domnul Butunoiu desface problemele în elemente simple, pe înțelesul tuturor, cu multă migală și precizie. Răspunsurile nu sunt telegrafice, dar nici exhaustive. Sufletul jurnalistic care sălășluiește în pieptul Domniei Sale își spune cuvântul de profesionist. Ne bucurăm de privilegiul de a cerceta puțin acest domeniu vast al recrutării și recomandării de oameni pentru mari firme.

Despărțirea este cu zâmbet cald, Oskar latră victorios, în sfârșit stăpânul său poate să-i acorde atenție. Numărul viitor al revistei Legal Point va avea încă un interviu de excepție.


* Transmitem în cadrul secțiunii ÎNTÂLNIRILE LEGAL POINT o parte din impactul și emoția acestor întâlniri pe care le avem cu invitații Revistei Legal Point. Surprindem stările pe care le trăim în aceste momente speciale și pe care le dorim împărtășite.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Interviul cu domnul George Butunoiu a fost publicat în nr. 2/2017. Click aici pentru ABONAMENT LEGAL POINT 2017!

ÎNTÂLNIRILE LEGAL POINT – Profesionalism și eleganță* was last modified: februarie 6th, 2018 by Cornel Dărvășan

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice