Codul rutier. Actualizat la 6 februarie 2017 – Modificări ale procedurii de obţinere a permisului auto

5 mart. 2017
Vizualizari: 2732
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Prin Ordinul nr. 97/2015 al viceprim-ministrului, ministrului afacerilor interne a fost modificată procedura de obținere a permisului de conducere reglementată de Ordinul
nr. 268/2010 al ministrului administra
ției și internelor, cele mai importante modificări intrând în vigoare la data de 5 octombrie 2015[1]).

În urma modificării articolului 12 al Ordinului nr. 268/2010 se prevede mult mai clar ce se întâmplă în situația în care, după promovarea probei teoretice, nu se promovează proba practică.

Astfel, candidații declarați «respins» la proba practică pot fi programați pentru susținerea unei noi probe după o perioadă de cel puțin 15 zile, fără a mai fi nevoie de o nouă susținere a probei teoretice.

Conform modificărilor aduse legislației: „Calificativul «admis» la proba teoretică permite susținerea probei practice în perioada de valabilitate a cursului de pregătire teoretică și practică”.

Totuși, prezentarea la noua probă este condiționată de achitarea taxei de examinare și de prezentarea dovezii care atestă efectuarea a cel puțin 6 ore suplimentare de pregătire practică într-o școală de conducători auto autorizată.

În ceea ce privește candidații respinși la proba teoretică, aceștia o pot susține din nou numai după o perioadă de cel puțin 15 zile și după achitarea unei noi taxe de examinare.

Persoanele al căror permis de conducere a fost anulat în urma unei hotărâri penale definitive de condamnare pentru o infracțiune la regimul rutier pot să susțină un nou examen fără a fi necesară parcurgerea unui nou curs de teorie și practică rutieră.

În situația în care aceștia obțin calificativul „admis” la proba teoretică, au la dispoziție un an pentru a promova și proba practică.

Comandă lucrarea „Codul rutier. Actualizat la 6 februarie 2017”


[1]) Celelalte modificări au intrat în vigoare la 31 decembrie 2015.
Codul rutier. Actualizat la 6 februarie 2017 – Modificări ale procedurii de obținere a permisului auto was last modified: martie 3rd, 2017 by Mircea Ursuța

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Mircea Ursuța

Mircea Ursuța

Este secretar de stat la Ministerul Justiției, conferenţiar universitar doctor în cadrul Facultății de Drept, Universitatea din Oradea, și lector în cadrul Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor.
A mai scris: