Mircea Ursuța: Relațiile dintre avocați și magistrați se vor îmbunătăți treptat, în câțiva ani

3 mai 2016
2 voturi, medie: 3,50 din 52 voturi, medie: 3,50 din 52 voturi, medie: 3,50 din 52 voturi, medie: 3,50 din 52 voturi, medie: 3,50 din 5 (2 votes, average: 3,50 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1713
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Avocat dr. Mircea Ursuța, formator I.N.P.P.A. este optimist în privința evoluției relației dintre avocați și magistrați, care astăzi este tensionată, în unele instanțe din România.
Avocatul Ursuța consideră că aceasta relație se va îmbunătăți treptat, în câțiva ani, prin eforturi comune ale avocaților și magistraților.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

„Nu trebuie să așteptăm de la magistrați, trebuie să facem, ce ține de noi!” – spune avocatul Ursuța, explicând că, doar o bună pregătire profesională a avocaților, modul în care se își reprezintă clienții, la termenele de judecată, respectul pentru sine și pentru profesie, dar și respectul arătat magistraților în instanțe, pot schimba relațiile dintre partenerii actului de justiție.

Ursuța remarcă lobby-ul pe care reprezentanții altor profesii juridice l-au făcut în ultimii ani, fapt ce a determinat o diminuare a listei serviciilor juridice, oferite exclusiv de avocați. „Avocatura va trebui sa se readapteze situației, pentru că nu are ce face.” – afirmă avocatul Ursuța.

Mircea Ursuta Congresul avocatilor 2016

👍Vezi detalii privind desfășurarea Congresului avocaților 2016!

Mircea Ursuța: Relațiile dintre avocați și magistrați se vor îmbunătăți treptat, în câțiva ani was last modified: mai 5th, 2016 by Mircea Ursuța

Vă recomandăm:

Despre autor:

Mircea Ursuța

Mircea Ursuța

Este doctor în drept, conferenţiar la Facultatea de Drept a Universității din Oradea, lector la Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, arbitru în cadrul Curții de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a Județului Bihor și consilier al Baroului Bihor din 2011.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter