Mircea Ursuța: Relațiile dintre avocați și magistrați se vor îmbunătăți treptat, în câțiva ani

3 mai 2016
Vizualizari: 2334

Avocat dr. Mircea Ursuța, formator I.N.P.P.A. este optimist în privința evoluției relației dintre avocați și magistrați, care astăzi este tensionată, în unele instanțe din România.
Avocatul Ursuța consideră că aceasta relație se va îmbunătăți treptat, în câțiva ani, prin eforturi comune ale avocaților și magistraților.

„Nu trebuie să așteptăm de la magistrați, trebuie să facem, ce ține de noi!” – spune avocatul Ursuța, explicând că, doar o bună pregătire profesională a avocaților, modul în care se își reprezintă clienții, la termenele de judecată, respectul pentru sine și pentru profesie, dar și respectul arătat magistraților în instanțe, pot schimba relațiile dintre partenerii actului de justiție.

Ursuța remarcă lobby-ul pe care reprezentanții altor profesii juridice l-au făcut în ultimii ani, fapt ce a determinat o diminuare a listei serviciilor juridice, oferite exclusiv de avocați. „Avocatura va trebui sa se readapteze situației, pentru că nu are ce face.” – afirmă avocatul Ursuța.

Mircea Ursuta Congresul avocatilor 2016

👍Vezi detalii privind desfășurarea Congresului avocaților 2016!

Mircea Ursuța: Relațiile dintre avocați și magistrați se vor îmbunătăți treptat, în câțiva ani was last modified: mai 5th, 2016 by Mircea Ursuța

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Mircea Ursuța

Mircea Ursuța

Este secretar de stat la Ministerul Justiției, conferenţiar universitar doctor în cadrul Facultății de Drept, Universitatea din Oradea, și lector în cadrul Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor.
A mai scris: