Codul rutier. Actualizat la 6 februarie 2017 – Tabelul sancţiunilor rutiere

6 mart. 2017
Vizualizari: 4415
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ediția de față, la fel ca precedentele două, conține în plus față de edițiile anterioare un tabel care cu­prinde o sinteză a aplicării normelor rutiere în materia constatării contra­vențiilor la regimul rutier.

Tabelul este util atât polițiștilor rutieri care sunt chemați să constate contravenții rutiere, cât și persoanelor sancționate, care pot verifica foarte rapid dacă încadrarea juri­dică făcută de agentul constatator este cea corectă.

Practic, tabelul cuprinde, în ordine alfabetică, încălcările normelor rutiere, temeiul de drept al sancțiunilor, cuantumul amenzii și eventualele sancțiuni complementare ce urmează a fi aplicate – puncte de penalizare, suspendarea dreptului de a conduce, reți­nerea certificatului de înmatriculare etc. Ultima coloană indică valabilitatea dovezii de circulație în ipoteza aplicării unei sancțiuni complementare mai grave.

Spre exemplu, în cazul depășirii vitezei, se va verifica în tabel la litera „V”, unde se găsesc cele cinci contravenții la regimul de viteză, cu sancțiunile aferente fiecărei contra­venții în parte, în funcție de viteza concretă înregistrată de aparatul radar.

Comandă lucrarea „Codul rutier. Actualizat la 6 februarie 2017”

Codul rutier. Actualizat la 6 februarie 2017 – Tabelul sancțiunilor rutiere was last modified: martie 6th, 2017 by Mircea Ursuța

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Mircea Ursuța

Mircea Ursuța

Este secretar de stat la Ministerul Justiției, conferenţiar universitar doctor în cadrul Facultății de Drept, Universitatea din Oradea, și lector în cadrul Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor.
A mai scris: