Putem spera la o primă inițiativă a legiuitorului de a se gândi la elaborarea, în perspectivă, a unui cod contravențional

25 mai 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 891
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Universul Juridic prezintă o serie de interviuri cu o parte dintre vorbitorii anunțați la Conferința Națională „Procesul Contravențional – Actualitate, Perspective”. Vă invităm să urmăriți interviul acordat de către domnul av. Mircea Ursuța:

Campania #citescAcasa

Orice judecător sau orice avocat, la început de drum, începe cu această materie (n.r.: dreptul contravențional). Nu ai cum să nu faci o plângere contravențională, nu ai cum să nu judeci, mai ales dacă ești judecător stagiar, acest gen de cauze pe o situație care nu este pe deplin clarificată, pentru că deși legislația este de 40 de ani, există controverse în practică și doctrină. Anumite curți de apel aplică, spre exemplu, înlăturarea sancțiunii complementare, în baza art. 6 a Convenției Europene a Drepturilor Omului, pe când în alte instanțe nici nu s-a auzit de asemenea interpretare jurisprudențială și nu știu dacă una sau cealaltă dintre aceste două practici sunt corecte, dar, din păcate, nu sunt cunoscute peste tot, iar rolul acestei Conferințe este tocmai să aducă la un numitor comun, să realizeze, la nivel național, măcar o expunere a problemelor.

Este logic că în cele 5-6-10 ore de conferință nu o să putem epuiza, dar este de asemenea important ca aceste probleme măcar să fie ridicate, să fie cunoscute și, de ce nu, putem spera la o primă inițiativă a legiuitorului de a se gândi la elaborarea, în perspectivă, a unui cod contravențional, pentru că suntem una dintre ultimele țări din Europa care nu are o asemenea legislație.

Putem spera la o primă inițiativă a legiuitorului de a se gândi la elaborarea, în perspectivă, a unui cod contravențional was last modified: mai 24th, 2016 by Mircea Ursuța
0 Shares

Vă recomandăm:

Despre autor:

Mircea Ursuța

Mircea Ursuța

Este doctor în drept, conferenţiar la Facultatea de Drept a Universității din Oradea, lector la Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, arbitru în cadrul Curții de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a Județului Bihor și consilier al Baroului Bihor din 2011.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter