Discursul domnului Mihai Adrian Hotca din deschiderea Conferinței naționale de Drept Penal al Afacerilor, ediția a XIII-a: Fraudele din interiorul organizațiilor

11 nov. 2022
Vizualizari: 479

Salutări cordiale, dragi prieteni! Iată-ne la cea de a XIII-a Ediție a Conferinței Naționale de Drept Penal al Afacerilor. Deși numărul 13, potrivit anumitor susțineri, poartă ghinion, noi nu credem în asta, suntem de părere că numărul 13 este un număr cu noroc și vreau să îi salut pe toți cei care sunt aici de față, dar și pe cei care ne privesc online, pentru că am înțeles că sunt foarte mulți colegi de ai noștri sau alți participanți doritori care au vrut să fie alături de noi la cea de a XIII-a ediție a conferinței noastre.

Este 11 noiembrie, 11 a XI-a 2022, 2 x 11 egal 22, și așa cum spuneam la primele ediții, cu cât mai mult durează un eveniment sau cu cât se repetă o manifestare, cu atât succesul acesteia este mai cert. Potrivit efectului Lindy, dacă ceva a durat de 13 ori, sigur va mai dura de 13 ori, așa că peste încă 13 ediții o să vă spun, dacă ne vom vedea, că vor mai fi încă 26 și tot așa.

Vreau să mulțumesc atât organizatorilor, cât și speakerilor, dar și partenerilor conferinței. Avem parteneri pe care ne bazăm, o să-i menționăm înainte de pauza de prânz, deci la cel de al 2-lea panel, dar și speakeri care întotdeauna au venit cu teme interesante, provocatoare și de interes. A fost pentru noi această conferință și va fi cred, în continuare, un prilej de a ne întâlni și a discuta probleme care prezintă interes pentru acest domeniu. Un fel de forum, cum era cu mii de ani în urmă, în antichitate, când cei care aveau ceva de spus în anumite domenii se întâlneau și discutau, dezbătând și, până la urmă, ajungând la anumite concluzii. Asta vreau să se întâmple și astăzi. Asta au dorit organizatorii și asta vrem să se întâmple în continuare. Înainte de a începe propriu-zis conferința, vreau să mulțumesc gazdelor noastre, Academiei de Studii Economice, care ne-a oferit nu numai un loc în interiorul, să spunem, al său, al locului unde își desfășoară activitatea didactică, studențească și unde se derulează procesul de învățământ, dar mi-a oferit cel mai important spațiu, inima unei universități, Aula. Le mulțumim pentru generozitate și, de asemenea, îi mulțumesc dlui decan al Facultății de Drept din cadrul ASE, dl Ovidiu Ioan Dumitru, care a fost de acord să fie alături de noi, deși are activități programate.

(…)

Mulțumim încă o dată pentru generozitatea dvs., pentru cuvintele foarte frumoase spuse la adresa Conferinței, cu tot ce implică aceasta. La pauză sau când puteți, vă așteptăm alături de noi, să mai schimbăm impresii, să mai discutăm diferite subiecte legate de domeniu și nu numai. Acum vă propun să trecem la primul panel. Avem două, cu o pauză de masă, la 12:50-13:00, de o oră, o oră și 10. Și pentru că așa e în domeniul juridic și nu numai, când avem mulți speakeri, mai pot apărea schimbări, permutări între vorbitori. O să cedez locul meu unui reputat specialist în dreptul comercial, dreptul contractelor, insolvență, unul dintre cei mai mari specialiști în acest domeniu, să-i zic eu dreptul afacerilor, care a răspuns provocării noastre de a fi prezent astăzi cu o temă care iese puțin din miezul dreptului penal al afacerilor, dar numai cât avem nevoie pentru a înțelege mai bine dreptul penal al afacerilor.

Este vorba de prof. Vasile Nemeș, care este fondator al societății Nemeș și Asociații, și care va prezenta o temă de actualitate și de mare interes practic, „Insolvența, insolvabilitatea și bancruta”, mulțumindu-i încă o dată pentru prezență.


* Fragment din alocuțiunea domnului Mihai Adrian Hotca în cadrul Conferinței Naționale de Drept Penal al Afacerilor, ediția a XIII-a: Fraudele din interiorul organizațiilor.

Discursul domnului Mihai Adrian Hotca din deschiderea Conferinței naționale de Drept Penal al Afacerilor, ediția a XIII-a: Fraudele din interiorul organizațiilor was last modified: noiembrie 11th, 2022 by Mihai Adrian Hotca

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Mihai Adrian Hotca

Mihai Adrian Hotca

Este avocat coordonator al SCA Hotca, Neagu, Sitaru & Asociaţii; director al Revistei Române de Drept Penal al Afacerilor.
A mai scris: