Planul național pentru utilizarea fondurilor europene în cuantum de 80 de miliarde EUR!

25 sept. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 195
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Au fost stabilite liniile directoare ale Planului național de relansare și reziliență al României (PNRR) pentru utilizarea celor aproximativ 80 de miliarde EUR (mai exact 79,9 miliarde EUR) alocate României în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență (MRR) al Uniunii Europene.

Conform unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului publicată de curând au fost stabilite liniile directoare ale Planului național de relansare și reziliență al României (P.N.R.R.) pentru utilizarea celor aproximativ 80 de miliarde EUR (mai exact 79,9 miliarde EUR), alocate României în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență (M.R.R.) al Uniunii Europene. P.N.R.R. va fi aprobat prin Hotărâre de Guvern în scopul negocierii cu Comisia Europeană.

Din suma totală mai sus menționată: 30,4 miliarde EUR sunt alocați instrumentului de finanțare „Mecanismul de redresare și reziliență”, 13,7 miliarde EUR, sub formă de granturi și 16,6 miliarde EUR sub formă de împrumuturi.

Contractele de achiziție publică sau contractele sectoriale trebuie încheiate cel mai târziu până la finalul anului 2022, pentru minimum 70% din valoarea alocată sub formă de grant și până la finalul anului 2023, pentru restul sumei.

Proiectele P.N.R.R. finanțabile sunt: proiecte de infrastructură adaptare schimbări climatice, mobilitate urbană, în domeniul sănătății, apă-canalizare, sistemului judiciar și de apărare etc.

La emiterea autorizațiilor de construire pentru proiectele cu finanțare din fonduri europene, solicitanții au obligația de a prezenta dovada exproprierii terenurilor și a construcțiilor, după caz.

Ministerul Fondurilor Europene va organiza apel de proiecte pentru mobilitate urbană, regenerare urbană, turism, cultură, etc. în perioada 1 octombrie 2020-28 februarie 2021.

Proiectele eligibile trebuie să aibă o valoare cuprinsă între 10 milioane EUR și 75 milioane EUR. Proiectele de finanțare încheiate cu beneficiarii finali se vor încheia conform principiului primul venit – primul servit. Beneficiarii finali sunt autoritățile publice locale de la nivelul municipiilor reședință de județ, municipiilor și orașelor.

Planul național pentru utilizarea fondurilor europene în cuantum de 80 de miliarde EUR! was last modified: septembrie 25th, 2020 by Daniel Moreanu

Vă recomandăm:

Despre autor:

Daniel Moreanu

Daniel Moreanu

Este avocat în cadrul Baroului București și doctor în drept.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter