IMM Leasing – plafon de garanție 1,5 miliarde lei. Au fost publicate Normele metodologice!

21 sept. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 203
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Au fost publicate Normele de aplicare ale Programului IMM Leasing care beneficiază de un plafon al garanțiilor pentru anul 2020, de 1,5 miliarde lei.

Au fost publicate Normele metodologice de punere în practică a Programului de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii „IMM LEASING DE ECHIPAMENTE ȘI UTILAJE”, precum și a Schemei de ajutor de minimis aferente Programului de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii „IMM LEASING DE ECHIPAMENTE ȘI UTILAJE”.

În termen de 10 zile, instituțiile financiare vor comunica Fondului Național de Garantare cererile de înscriere în program, plafoanele de garantare și nivelul costurilor totale aplicate în cadrul programului. Valoarea maximă cumulată per beneficiar a finanțării tip leasing financiar pentru unul sau mai multe bunuri mobile este de 5 milioane lei.

Se finanțează achiziția prin leasing financiar de bunuri noi sau second hand în procent de maximum 80% din valoarea finanțării pentru echipamente IT și tehnologia informației și de maximum 60% din valoarea finanțării pentru utilaje și echipamente tehnologice, respectiv vehicule de transport marfă și persoane, utilizate în scop comercial.

Plafonul total al garanțiilor acordate pentru anul 2020 este de 1,5 miliarde lei, iar durata maximă de acordare a finanțării este de 72 de luni cu o perioadă de grație cuprinsă între 3 și 12 luni.

Printre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească beneficiarul menționăm: nu se află în litigiu, în calitate de pârât, cu Ministerul Finanțelor Publice și/sau finanțatorul; nu figurează cu credite restante, inclusiv pentru finanțările tip leasing, în ultimele 6 luni; nu se află în interdicție de a emite cecuri și nu figurează cu incidente majore cu bilete la ordin în ultimele 6 luni; nu înregistrează popriri active sau suspendate pe conturile bancare; nu înregistrează obligații fiscale restante și alte creanțe fiscale și bugetare administrate de organul fiscal central.

IMM Leasing – plafon de garanție 1,5 miliarde lei. Au fost publicate Normele metodologice! was last modified: septembrie 21st, 2020 by Daniel Moreanu

Vă recomandăm:

Despre autor:

Daniel Moreanu

Daniel Moreanu

Este avocat în cadrul Baroului București și doctor în drept.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter