Modificări importante în privința obligației societăților de a declara beneficiarii reali! A fost eliminată obligația depunerii anuale a acestor Declarații

9 iul. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 344
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

La începutul acestei săptămâni a fost publicată Legea prin care se aduc modificări în privința legislației publicate în luna iulie 2019, privind obligația societăților comerciale de a declara care sunt beneficiarii reali ai acestora. Legea va intra în vigoare astăzi, 9 iulie 2020.

Pentru a implementa anumite Directive U.E. în materia spălării banilor și finanțării terorismului, a fost publicată în luna iulie 2019 a noua Lege prin care societățile nou înmatriculate, dar și toate societățile existente aveau obligația de a depune o Declarație pe proprie răspundere privind identitatea beneficiarilor reali ai acestora.

Pentru societățile deja înmatriculate această declarație trebuia depusă în termen de maximum 12 luni, termen care înițial expira în luna iulie 2020, fiind prelungit, ca urmare a pandemiei, până la 1 noiembrie 2020.

Aceste declarații trebuiau depuse anual, în termen de 15 zile de la aprobarea situației financiare, prevedere care a fost criticată, întrucat aducea o birocrație suplimentară excesivă, în condițiile în care identitatea beneficiarilor reali nu se schimba.

Din fericire, prin Legea publicată în această săptămână această obligație a fost eliminată, Declarația fiind depusă doar la înmatriculare sau atunci cand beneficiarii reali se schimbă, în termen de 15 zile de la data la care a intervenit schimbarea. Așadar, Declarația nu mai trebuie depusă anual în condițiile în care beneficiarii reali nu se schimbă.

Totodată, a fost eliminată și obligația de a depune Declarația de către societățile deja înmatriculate, care sunt constituite doar din asociați persoane fizice, care sunt singurii beneficiari reali (spre exemplu, un S.R.L. cu asociat unic nu este obligat să depună această Declarație). În acest caz, O.N.R.C. va completa din oficiu Registrul Beneficiarilor Reali.

Modificări importante în privința obligației societăților de a declara beneficiarii reali! A fost eliminată obligația depunerii anuale a acestor Declarații was last modified: iulie 21st, 2020 by Daniel Moreanu

Vă recomandăm:

Despre autor:

Daniel Moreanu

Daniel Moreanu

Este avocat în cadrul Baroului București și doctor în drept.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter