IMM Invest – plafonul de garantare a fost crescut la 20 de miliarde Lei!

12 oct. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 182
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Au fost aduse modificări programului IMM Invest, iar plafonul de garantare a fost crescut la 20 de miliarde Lei!

Printr-un Ordin emis recent de Ministrul Finanțelor Publice, plafonul garanțiilor acordate de către Stat prin programul IMM Invest a fost crescut de la 15 miliarde Lei la 20 de miliarde Lei.

Pentru microîntreprinderile cărora le sunt acordate credite în cuantum de maximum 500.000 lei, precum și întreprinderilor mici, în privința creditelor în cuantum de maximum 1.000.000 lei, procentul de garantare este de maximum 90%.

Perioada pentru care se acoperă plata dobânzii este extinsă de la 31 decembrie 2020 la 31 decembrie 2021, fără însă a depăși opt luni de la data acordării creditului, respectiv data primei trageri parțiale sau totale a creditului.

Valoarea maximă cumulată a finanțării garantate de stat ce poate fi acordată unui singur beneficiar este de 10 milioane Lei.

Obligația de a nu disponibiliza personalul existent până la data de 31 decembrie 2020 a fost eliminată.

Garanția ce va fi constituită în vederea securizării garanției de stat este limitată la garanție legală imobiliară si mobiliară asupra activelor finanțate cu creditul de investiții, proporțional cu procentul de garantare. S-a eliminat garanția asupra fondului de comerț și a stocurilor sau asupra soldurilor creditoare. În cazul creditelor pentru capital de lucru, garanția de stat este securizată cu ipotecă legală asupra soldurilor creditoare deschise la instituția de creditare, proporțional cu procentul de garantare.

Tot ca element de noutate, în ipoteza în care beneficiarul nu încheie polița de asigurare a bunului, instituția de finanțare va avea dreptul de a încheia polița de asigurare pe cheltuiala proprie și de a recupera costul de la beneficiar.

Contractul de garantare poate fi semnat și cu semnătură electronică extinsă calificată.

IMM Invest – plafonul de garantare a fost crescut la 20 de miliarde Lei! was last modified: octombrie 12th, 2020 by Daniel Moreanu

Vă recomandăm:

Despre autor:

Daniel Moreanu

Daniel Moreanu

Este avocat în cadrul Baroului București și doctor în drept.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter